Sieťka na terasové dvere

Ahojte, akú sieťku (plissé, posuvnú, otváraciu, rolovaciu), by ste volili na štulpový typ terasových dverí (v strede nie je stlpik).... ale iba na jedno krídlo (ktoré sa bude častejšie otvárať. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Kritérií pre výber je vždy viacero. Z praktického hľadiska je určite najvhodnejšia dverová otváracia sieťka, hlavne ak dvere slúžia ako hlavný výstup pre obsluhu terasy (ľahko ich možno otvoriť aj vtedy, keď máte plné ruky). Pri daných rozmeroch už by ale zo statického hľadiska bolo vhodné, aby mali stredovú priečku, čo samozrejme pri dverách bez deliacej horizontálnej priečky bude trocha na úkor vzhľadu. Bez stredovej priečky je možné vyrobiť dvere posuvné. Samozrejme ak plánujete potencionálne otvárať obidve krídla, mali by byť aj sieťové dvere dvojkrídlové. U posuvných to ale znamená obmedzenie maximálnej priechodnej šírky na polovinu. Tak otváracie ako aj posuvné sieťové dvere samozrejme sú na svojom mieste stále (možno okrem zimného obdobie, kedy si ich možno zdemontovať a odložiť) a to aj v tedy, keď ich funkcia nie je využívaná. Iba plissé sieťové dvere je možné do ich funkčnej polohy vysunúť iba vtedy, ak majú chrániť. Pokiaľ ide o rolovaciu sieť, tak tá je na dvere najmenej praktická a aj najviac poruchová, preto by som ju určite neodporúčal. Navyše rolovaciu sieť nie je možné vyrobiť v rozmeroch na obidve krídla dverí. V prípade poškodenia sieťoviny je najjednoduchšia a teda aj najmenej nákladná výmena u dverí otváracích a posuvných. Výmenu je možné realizovať teoreticky aj svojpomocne. Takže toľko argumenty z praktickej a technickej stránky.
Odpovedať
Mali sme rolovaciu-nikdy viac. Otvarava bola naj ako pisu predomnouprakticka na behanie s tackami hore dole.
Odpovedať
Na takyto typ urcite obycajnu otvaraciu. Pri posuvnom okne sa da rozmyslat aj nad plisse, ale je nasobne drahsie.
Odpovedať
máme rovnaké terasové dvere bez stred.stĺpika s veľmi podobnými rozmermi a včera som bola objednať plisse sieťku, tak dúfam, že budeme v budúcnosti spokojní :-)
Odpovedať
Bežná otváracia odporúčam z praktických dôvodov s priečkou,samozrejme ak máte po omietkach dostatočnú šírku rámu na jej montáž... Pri zameriavaní treba myslieť na možnosť,že štulp môže byť utopený a na tomto mieste by dvierka nedoliehali,tam treba dať kefkové-štetinové-mohérové tesnenie/preto toľko názvov,lebo čo kraj to iný používaný názov/. Objednať samolepiace...
Odpovedať
@smiesko20143 jednoznačne najpraktickejšie sú lietačky otváravé na pántoch a to na ktorýkoľvek typ terasových dverí. Problém môže byť z hľadiska dizajnu pri veľkých posuvných, ale to nie je tvoj prípad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?