Servis okien

Rozhodli sme sa, že si dáme spraviť servis plastových okien (2x dvojkrídlové okno, 1x jednokrídlove okno, 1x francúzske balkónové okno). Jedno okno (krídlo) sa nám zle otvára, zatvára a prefukuje, ostatné len asi bežná údržba (nastavenie kovania, premazanie, kontrola funkčnosti) Oslovili sme 3 firmy, z každej prišiel technik na obhliadku a máme tri ponuky s rôznym rozsahom "potrebných" prác. 1. firma - technik zbežne pozrel a že treba vymeniť pánt na tom problematickom okne a ostatné sa len nastavia, premažú, t.j výmena 1x pánt + servis všetkých okien = cena 140,- 2. firma - technik pozrel všetky okná a že treba vymeniť všetky spodné pánty na všetkých oknách lebo sú zhrdzavené t.j výmena 6x pánt + servis všetkých okien = cena 345,- a že možno by aj tesnenia bolo treba vymeniť ale potom povedal, že to ešte vydrží... 3. firma - technik prišiel, pozrel na to problematické okno, a že to sa dá nastaviť. Ja mu na to, že tam asi treba vymeniť pánt a že nech pozrie všetky okná čo s nimi treba robiť. Tak pozrel a povedal, že nech teda radšej dáme vymeniť spodné pánty na 6 krídlach t.j. výmena 6x pánt + servis všetkých okien = cena 230, alebo -výmena 1x pánt + servis všetkých okien = cena 90,- Sú to tak rozdielne ponuky aj názory na rozsah "potrebných" prác, že ja teraz neviem, čo naozaj je potrebné a čo je len na "zárobok pre firmu" Naivne som si myslela, že pri obhliadke mi každá firma povie zhruba rovnako - čo treba na oknách opraviť, ale každý povedal niečo iné
Odpovedať
@sirell neviem,v akom stave su ostatne okna a kolko maju rokov. Podla tvojich info by som si nevybrala druhu firmu. Neverim,ze by na vsetkych oknach bolo treba menit spodne panty. Zvazovala by som prvu a tretiu firmu. Nemas nejake recenzie na nich? Castokrat staci nastavit a okna ficia dalej. Zalezi,ale od kvality kovania fakt tazko hodnotit,ked nic blizsie nevieme. V tomto by som dala na odbornikov a nie na ludi,co povedia na fore,ktori tie okna nevideli a neotvarali ich.
Odpovedať
@sirell Keď si kúpiš nové šaty a topánky a opýtaš sa 3 kamarátiek, ako sa im páčia, tiež ti každé povie niečo iné, pokiaľ ti nebudú klamať. Aj každý servisák posudzuje vadu okna odlišne. 1. firma chcela mať málo roboty, neserinkať sa s oknami a ich opravou do dokonalého stavu, tak ti navrhla kompaktné riešenie, ktoré by mal hotové za pol dňa. 2. firma bol detailista - vadili mu aj estetické vady, t.j. hrdzavé pánty, hoci sú pravdepodobne funkčné. U tesnení asi spravil kompromis, aby si to nemala až tak drahé. 3. firma bol flegmatik, ktorému je všetko jedno. Urobí čo mu prikáže klient, ale sám nie je iniciatívny. Tak si vyber, ktorý ti bol po odbornej stránke najsympatickejší. Ja by som asi bral toho prvého, prípadne toho druhého, ak by sa aj mne zdalo, že tie pánty sú veľmi hrdzavé. Ale ak ti nevadia hrdzavé pánty, tak to daj tomu prvému. To, že je hrdzavý pánt neznamená, že je nefunkčný. Preto bol pohľad každého na tie pánty iný.
Odpovedať
Osobne by som išiel podľa referencií na konkrétnu firmu ... V BA a okolí má najlepšie meno "extraplast" - Šarmír , oslovovali ste aj jeho ? Ak áno, pod ktorým číslom je ?
Odpovedať
@chrobak7 tak to si sa trafil klinec po hlavicke :-). ale po odbornej stránke mi nebol sympatický nikto, urcite este niekoho oslovim @hoblinka13 okna maju 10 rokov, nie su veľmi kvalitne (developer setril). ak vies dat tip na spolahlivu odbornu firmu v BA mozes aj do IP @lubk0 vdaka za tip
Odpovedať
@sirell dobry večer, práve u nás bol jeden pán z trebisovskej firmy na obhliadku okien.. Mame 3 i byt.. Podla neho nebolo treba meniť tesnenie a nastaviť pánty, premazat kovania.. Prvotná cena 380 nakoniec 300.. Bola to naša prvá skúsenosť a nie sme prílis nakloneni tejto firme.
Odpovedať
@myshell1 a čo všetko Vám za tú cenu urobia? nastavia pánty a premaže kovania?
Odpovedať
@sirell v cene bolo zahrnuté výmena tesnení, nastavenie pantov, premazanie kovania, výjazd a práca technika
Odpovedať
Nič by som nikomu nedal....300 evriR stojí výmena bŕzd na BMW po 60 000 km...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?