Salamander BluEvolution 92 vs Aluplast ID8000?

Dobry den, kto moze zo skusenosti porovnat tieto dva profily? Salamander BluEvolution 92 vs Aluplast ID8000. Parametrovo mi pridu rovnake. Tiez Salamander HST evolution drive vs Aluplast HST85 v prevedeni Standard. Aluplast ma termicky oddelenu hlinikovu vystuz zarubne. Salamander podla info nema, nie som si isty. Tiez oplati sa priplatit za hlinikove Heroal 72 vchodove dvere s F jadrom (gavaplast) otocene na zapad? Cenovo vychadza Salamander o 200€ viac. Obe maju swissspacer, montaz na pasky, 3-sklo a kovanie Maco. Jedinu vyhodu Salamandru vidim v jeho snehovo bielej farbe. Dakujem.
Odpovedať
Este doplnim: HST su otocene na juh. Moze to robit problemi? Obe firmy povedali, ze pri rozmere 3000x2350 nie. Dal som si nacenit aj hlinikove a rozdiel je cca 1000€, ma zmysel priplatit?
Odpovedať
@pvmr19 My mame okna a terasovky (PSK) Slovaktual OL Pasiv, co je vlastne Aluplast 8000, a vchodove dvere Heroal 72 s F jadrom otocene na zapad :-). Vsetko perfektne sedi a funguje. Vchodove dvere otocene na zapad by som plastove urcite nedaval nedaval.
Odpovedať
@danculd dakujem za info, tiez ten Aluplast je ponuka Slovaktualu len typ HL Pasiv.
Odpovedať
@pvmr19 Inak, medzi OL a HL je rozdiel iba vo vonkajsom tvare.
Odpovedať
@pvmr19 Uff, tak nie OL ale CL. Uz sa mi to zacina pliest, holt uz su to dva roky :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den. Mam tu istu dilemu ci salamander bluevolution 92 alebi aluplast 8000 a tiez mame francuzske okno 3m dlhe. Ako ste sa nakoniec rozhodli a ako ste spokojny?
Odpovedať
Nakoniec sme dali Aluplast, cez leto na ne prazilo a fungovali bez problemov, teraz zima -15 tiez bez problemov, nikde nic nefuci ani nesucha. Otvorili a zatvorili sa uz nespocet krat a zatial bezozmeny. Jedine davat velky pozor na spodnu kolajnicku, ale to sa pri majstroch neda ustriehnut. Zaspinili ju omietkou, slabo ju utreli a dvere otvarali. Zostali vytlacene v kolajnicke malicke jamky. Ale to je len esteticky problem ak sa prizrem z blizka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?