Referencie od ľudí, ktorí majú Rehau Geneo 3+

Dobry den, uz nejaky cas citam fora ohladne okien a dveri s profilom Rehau GENEO 3+. Vela pozitivnych ale su aj negativne prispevky. Drviva vacsina z nich vsak nepochadza od ludi co taketo okna/dvere naozaj maju namontovane. Ja by som vsak teraz privital vecne nazory a skusenosti prave tychto ludi. Takze ak patrite k tym, co mate doma prave taketo okna/dvere a ste ochotni sa tu podelit o vase konkretne skusenosti, prosim sem s nimi :) Samozrejme vitane su aj sprostredkovane skusenosti, avsak len ak ide o sprostredkovanie od osoby ktoru dobre poznate a viete sa za nu aj zarucit... Vopred dakujem --- Este by som privital ak by bolo mozne skusit nejaku vecnu formu, napr.: - Predajca: (firma, najlepsie aj pobocka/obchodnik) - Montaz: (vlastna, resp. cez aku firmu) - Kovanie: - Lokalita: (napr. okres - zaujimaju ma klimat. podmienky kde su okna) - Spokojnost/Nespokojnost s oknami/dverami ako celkom - Spokojnost/Nespokojnost s kovanim - Spokojnost/Nespokojnost s predajcom - Spokojnost/Nespokojnost s montazou (ak cez firmu) Pri nespokojnosti uviest pokial mozno co najviac detailov (napr. aj rozmer, farba (napr. tmave vonku / biela vnutri), svetova strana, atd.).
Odpovedať
1
2
My tiež práve riešime tieto okná. Má ich kolega aj kolegyňa na dome a sú s nimi veľmi spokojní. Kolega si dal najprv namontovať Geneo 3+ do celého domu kde Uf=1,0W/m2K a nedávno pristaval ďalšiu časť domu a tam si dal Geneo 3+ passiv kde je lepšie Uf=0,79W/m2K. Bol spokojný s dodaním aj precíznou montážou (robili to naozaj vyškolení majstri), takisto spokojnosť so servisom (doladenie okien, podľa potreby). Jedná sa o regionálneho predajcu v LM.
Odpovedať
@tinmar Ešte jednu vec sme riešili pri našich oknách napr. pri veľkosti 2000x2180 (balkónové dvere) museli do rámu navrhnúť oceľovú výstuž nakoľko je to dosť veľká plocha a ešte zavážila vonkajšia tmavá farba. Keby sme dali biele bolo by to na hrane bez výstuže.
Odpovedať
@ivetbal: Dakujem za referenciu. Nevies nahodou ake maju kovanie a ako dlho ich uz maju? A tiez aku farbu (biela, tmava) a aky je u nich cca najvacsi rozmer.
Odpovedať
Kolega ich má 4 roky, farbu má zlatý dub obojstranne nemal s nimi ešte žiadny problém, kolegyňa má z nich urobenú zimnú záhradu (veľké tabule) má ich dva roky a tiež nemala problém. Akurát len povedala, že jej ich treba niekde doštelovať (ale zatiaľ len hovorí ale nerieši :-) )
Odpovedať
myslím,že sú dobré, len sú drahé, ak na to máš tak si daj ;-)
Odpovedať
@tinmar A ešte ohľadom kovania. Majú skryté kovanie G. U UNI-JET. Majú aj bezpečnostné vchodové dvere :-) Čo sa týka rozmeru my máme 1500x1250 vcelku bez predelu.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme geneo 3+ pasiv, okná sú predsadené a osadené na pásky, vchodové dvere a francuzske sú zalícované, biele obojstranné,máme ich zo Zlatých Moraviec - maximálna spokojnosť čo sa týka komunikácie, aj s majstrami - osadením (majstri sú samozrejme od nich). Máme ich osadené od októbra a ešte nebývame...
Odpovedať
@katarina104 Nemôžem súhlasiť. Mali sme asi 40 cenových ponúk a môžem povedať, že niektoré profily, ktoré nemali také dobré parametre ako Geneo, nám nacenili na viac eur ako Geneo.
Odpovedať
Ja ich mam tiez. Ale radsej pomlcim ... Na vyrobu vo fenestre nemam jedine dobre slovo, vzdy ked si na to spomeniem, tak mi stupa zlc ...
Odpovedať
nepotesili ste na velmi, nakolko nad nimi aj ja rozmyslam =-)
Odpovedať
@pivec Môžete napísať konkrétnu skúsennosť?
Odpovedať
@ivetbal Mozes pouzit vyhladavanie. Nechcem sa tu stale opakovat. Aj tak som tu zjavne jediny co mal nejake problemy ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pivec Ďakujem prečítala som si.
Odpovedať
@ivetbal: to skryte kovanie ma zaujalo. zatial sa mi vsak okrem tvojej referencie nepodarilo najst na neho ziadnu inu ci uz pozit. alebo negativnu. totiz na bezne GU kovanie ako take som toho zatial cital dost a len same skepticke alebo rovno negat. referencie (najme na komplikovanost nastavenia a tiez prilisne vyzadovanie presnosti pri tomto kovani). zaujimalo by ma ci je to naozaj tak zle (teda aky je skutocny podiel tych co s tym maju naozaj realnu zlu skusenost) a ci ta verzia skryteho kovania je na tom lepsie alebo naopak...
Odpovedať
@katarina104: mam viacero ponuk na okna a ramy porovnatelnych parametrov a prave geneo 3+ vychadza trosku lacnejsie. musim vsak povedat ze ma az trochu prekvapilo, ze vsetky tie ponuky sa v konecnej cene velmi nelisia aj napriek tomu, ze "zlavy" sa u nich pohybuju od 8 po 64%. ine je to pri polozke vonkajsie zaomietatelne rolety - tam sa to hybe v tisicoch (podotykam ze aj tu sa ich parametre zdaju byt porovnatelne). ale to je uz ina tema...
Odpovedať
@pivec: narychlo som si precital niektore tvoje prispevky a ak som to dobre pochopil tak si musel riesit niekolko reklamacii po montazi okien a ze to bolo dost zdlhave. samozrejme neprijemna skusenost ktoru ti nikto nezavidi. mna vsak teraz zaujima ci niektore z tych problemov este stale pretrvavaju, pripadne ci sa uz mozno vyskytli aj nejake nove. aky cas je to uz od montaze?
Odpovedať
@tinmar Uz som davno nic nereklamoval. Po 3 rokoch je to ok. Akurat niektore okna alebo dvere este klesaju a musim ich nastavovat. Buduci rok si asi zase zozeniem niekoho s termokamerou, aby mi presiel okna a ostenia a potom budem naisto vediet ci je vsetko ok.
Odpovedať
@tinmar @ivetbal všetko je individuálne, každý si to musí dať naceniť sám, veru nedá sa porovnávať... nám vyšli najdrahšie geneo3+ @pivec tak to som prekvapená, zatiaľ tu boli len dobré referencie... záver: zlá téma, pretože na každom sa niečo zlé aj dobré nájde ;-)
Odpovedať
@katarina104: suhlasim s tym, ze "na každom sa niečo zlé aj dobré nájde", to je podla mna normalne. nesuhlasim ale s tym, ze "zlá téma". tato tema je urcena pre sprostredkovanie skusenosti tych, ktori maju osobnu skusenost pripadne skusenost ich zmanych za ktorych informacie sa vedia zarucit. uz mam dost citania vsetkych tych prispevkov od ludi co len opakuju to co citali niekde inde na nete, JPP, prip. teoreticke nazory typu "okna bez vystuze proste nemozu byt dobre, urcite sa budu ohybat" a pod. @pivec: ako casto ich musis nastavovat? ide o to ze napr. na jesen zacnu mierne suchat spodok pri zatvarani alebo ze sa daju uz len tazko zatvorit? je to len pri velkych oknach (>1m sirka) alebo aj pri mensich?
Odpovedať
@tinmar Kazde som uz nastavoval 2-3x.
Odpovedať
@pivec: IP
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@daniela.u. Mohla by som poprosiť o názov firmy a kontakt do IP? S cenou ste boli spokojní? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nadka2 fenestra zlate moravce, aj montaznici su od nich, vsetko riesil p. Havetta. Kontakt najdes na nete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, práve tieto okná riešime, máme však veľkú dilemu - dať či nedať nalepovacie mriežky na okná. Prosím máte niekto? akú máte skusenosť ? poprípade pošlite fotky, veľká vďaka
Odpovedať
tiež máme od fenestry rok a pol, ale bývame prvú zimu, 2x reklamácia (šlo o doštelovanie dverí a klesnutie terasových dverí), zatiaľ poriešené ok, komunikácia výborná. Manžel teraz nabehol s termokamerou, našli sme na jednom okne a dverách slušné úniky tepla, tak ešte ideme poriešiť túto zaležitosť, čo dúfam bude tiež bezproblémové.
Odpovedať
Moja skúsenost s Geneo 3+, male okna v pohode, väčšie rozmery = len problemy = štelovanie a prefukovanie cez kridla okna...Firma v TT Melodia je OK ale montažnici na čele s p.Vrtákom to su skôr motáci a ich partia ktorá nema problem po vas kričať a nervačiť sa....amateri a nie profesionali..druhy krat by som od Fenestry nechcel ani propagačny letak...
Odpovedať
@inka1204 podla toho ako to myslis ... ak myslis nalepovacie listy na sklo tak nedoporucujem nakolko som videl uz po dvoch roch vela list odpadnutych a co sa tyka mriezok v skle tak tie tvoria v skle tepelny most a zhorsuju Ug skla
Odpovedať
@filson neviem ako ste prisli na tie hodnoty respektive parametre ktore uvadzate ale Geneo je vyrobene zo sklolaminatu s povrchovou upravou Raufipro takze. A tazko povedat ze nebude fungovat ked funguje uz cca 6 rokov na trhu a posledne tri roky ma ocenenie ako okno roka.
Odpovedať
Profilova fotka
@filson to akoze Uf neni rovnake u bielych ramov a u ostatnych dostupnych farbach?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?