Príprava na montáž okien - rekonštrukcia

Profilova fotka
ahojte, ideme menit staré okná na nové a už mi hlava z toho bolí... Prikladám návrh, ale nejak mi ten spodný profil na parapet nesedí... nebude tam zima? :-| Ako to vyriesit? Dakujem
Odpovedať
okno musi byt ulozene na pevnom podklade nemoze tam byt xps....ked tam chces izolovat tak su rozne hrubky rosirovakov ........vyries si to z dodavatelom okien....on ti isto poradi
Odpovedať
@dev urcite nedávejte xps pod okna ,skuste dohodnut s dodavatelom okien aby vám dal pod spodny profil rozsirovaci profil 20mm .Nech to zosroubuju a daju medzi to expanznu pasku a aj medzi profil okna a parapetny profil.
Odpovedať
podla toho obr vyzera, ze tam ten rozsirovak je, cize je to v poriadku. XPS poden urcite nie, musi byt na tvrdom podklade
Odpovedať
@pcf siroky asi tazko, to by musel mat min 72mm a viac a vysoky tiez nie, lebo to by mal rovnako aspon 72mm ;-) Zakladny rozsirovak ma trochu ine rozmery ako ram.... ci?
Odpovedať
@pcf preto ze nie je taky tvrdý aby sa okno do xps nevtlacilo ,Parapetny profil ma šířku 3-4cm a okno ma svoju váhu .
Odpovedať
@pcf mas pocit, ze rozsirovak na obr ma rozmer ramu? Klasicky, standartny rozsirovaci profil, ktory sa dava na kazde okno, pokial netreba viac
Odpovedať
@cubicomp trosku ta po opravím ,ten spodny profil nie je rozsirovaci profil ale parapetny profil,rozsirovaci profil ma vždy šířku ramu a roznu hrubku salamander robi tuším aj 1cm ale standardně všetky fi robia 20mm 36mm až po 125mm co víme mozno aj vecsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pcf @jozef74 mate pravdu chlapci, teraz som sa riadne sekol, moja chyba uz som v obraze
Odpovedať
@pcf preco si to nedáš patentovat.Ani jedna montáž na prirucka ani jedno skolenie ohledně montáži nebolo o tom xps pod oknami a mám absolvovanych niekolko .Ale to je vec nazoru.A podla mna tepelný most pod oknem nie je preto ze tamnie je xps ale preto ze ten spodny profil ma o 1/3mensiu hrubku ako profil okna.Xps pod parapet ma vyznam z vonkajsej strany ale len vředy ked je pod parapetom murivo.S vnutornej strany nedochadza k prechladzovaniu.Ja som si dal pod moje okna té rasové profily a rozsirovacie profily ktoré som vyplnil xps.Mam aj v albume :-)
Odpovedať
@pcf minul som dvě platne xps a terasaky som mal v cene pripojovacich profilov a praca asi dvě hodiny.Robil som si to sám aj montoval.
Odpovedať
Profilova fotka
chlapi, ste sa ale rozbehli...:) to co tam mam nakreslene je parapetny profil 30mm vysoky, standard co davaju. ide mi o to, aby som eliminoval co najviac tepelnych mostov. Keby som ten XPS nedal, tak v interieri za profilom by bola zima - tak ako @pcf pise, premrzava stena, a plesne uz nechcem ani vidiet. Urcite tam budem dat XPS aj dole, ved okno je ajtak montovane na tie distancne podlozky a ostatne trci vo vzduchu... vynecham miesto pre podlozky a dovi. Alebo dam pod podlozky kus betonu aby tam bol tvrdy podlkad. Pred par dnami som tu nasiel fotku s oknom a okolo XPS, prikladam.
Odpovedať
Chcem sa opýtať, bude stačiť, keď dám EPS na ostenie iba do výrezov v K-tehlách a na spodok? tzn. že by som EPS nemal po celom ostení ako na obázku. Ď.
Odpovedať
Prikladam este aj obrazok.
Odpovedať
@dev @jozef74 @pcf Chcem sa opýtať, bude stačiť, keď dám EPS na ostenie iba do výrezov v K-tehlách a na spodok? tzn. že by som EPS nemal po celom ostení ako na hornom obrázku . Ď.
Odpovedať
Ano stači,k tomu ten výrez slúži,ak neosádzaš okná zarovno vonkajšej hrany steny. XPS môžete dať kľudne na spodok,ale treba pod ním vyrovnať čo najviac múr aby sa neprelamoval,pri bežnom okne sa stopercentne okno nikam nevtlačí! Zeld -podložky len pod zvislé časti? Dávam vždy viac,lebo viem ako ženy umývajú okná-sú schopné sa bez problémov postaviť jedno nohou na rám,takže to má opodstatnenie aj zo statického hľadiska. A niekedy to je riadna váha!!!! :-) :-)
Odpovedať
@dodok nejako sa zamotavas .Najprv xps na spodok okno sa stopercentne nikde nevtlaci a hned nato podložky dávam vždy viac lebo to ma opodstatnenie aj zo statickeho hladiska?Tak kde je pravda.
Odpovedať
Jednoduché a žiadne zamotávanie-zeld písal že xps dáva okrem miest kde sú podložky. Ja dávam 3-5mm podložky na xps a fugu zastriekam penou,nevidel som deliť polystyrén a podložky dávať na múr.Veď by som musel podkladať na tých miestach o výšku polystyrénu a vytvorím tam zbytočný tepelný most.... Nieje k tomu žiadny dôvod, ale ak to niekto robí inak nevylučujem...
Odpovedať
@dodok @jozef74 @dodok ďakujem všetkým za odpoveď :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?