Predpriprava okien pred omietkami.

Dobrý deň. Chcem sa spýtať ako postupovať. Pred montážov okien som nalepil styrodur dookola otvoru. Po montáži okien mi medzi ramom okna a styrodurom zostal priestor 10mm az 20mm kde je vlastne pena a kotvenie okna. Že vraj to musím mať dorobené až po okno tak aby som tu penu nevidel a že až potom mi prídu spraviť omietky. Teraz neviem či to musí byť naozaj tak ako vravel omietkar alebo sa mu len nechce dotoho. Za odpovede vopred ďakujem
Odpovedať
@lukas832 Pásky si nedával keď vidno penu v pripojovacej špáru? Však čo im bráni v tom aby ti to dorovnali hrubou maltou? Či robia iba omietky? Nechce sa im to robiť.
Odpovedať
@blackomt suhlas ze sa im to nechce robit. Zavoaj inu partiu a mas vymalovane
Odpovedať
@lukas832 pred montazou si nemal vylepovat otvory ziadnym styrodurom. Mali ti osadit okna do otvorov vyspravenych maltou, nasledne instalovat vnutorne pasky, zvonku nafukat penu, nechat vytvrdnut. Nasledne mozes vnutorne ostenia vyspravit styrodurom/maltou.
Odpovedať
Odporúčam dorovnať tenkým styrodurom,keď už je tam ako podklad. Postup-prebrúsiť hrubším šmirglom aj ten nalepený aj ten čo budeš dolepovať obojstranne,nalepiť klébrom a povrch pretiahnuť sieťkou s lepidlom. Apu lišty a omietky si dajú omietkari. Lepiť klébrom je pohodlnejšie ako pur penou,pretože ak sa dobre nezaistí,tak ten tenký môže odtlačiť a povrch bude krivý. Dá sa to aj hrubou omietkou,ale neodporúčam dávať takú hrubú vrstvu na styrodur,aby ťa neprekvapilo po čase odpadávanie omietky...Je to iné ako nahodiť hrubú na múr.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas832 Od začiatku si to robil zle. Nedáva sa žiaden styrodur medzi rám a stenu, ani na vnútorné ostenie. Najskôr si mal upraviť ostenia maltou alebo lepidlom - nechať špáru pre osadenie okien 1-1,5cm (podľa požiadaviek výrobcu okien). Ukotviť okná, vyklinovať a zapeniť, prípadne opáskovať - postupy nájdeš na google - správna montáž okien ... Pre svojpomocnú montáž pások - pozri môj fotoblog.
Odpovedať
Ten styrodur som aplikoval len koli tomu ze mi to povedal slovaktual. Ked ten priestor vyplnim dalsim styrodurom tak nebude mi to vlhnut resp. plesnit?
Odpovedať
Styrodur tam celkovo nemá čo robiť.
Odpovedať
Ako vravim dal som na slova zo slovaktualu a myslim si ze nakolko ma 25rocne skusenosti s oknami tak asi vie co robi. Keby poradil.zle tak im asi biznis nefunguje.
Odpovedať
@lukas832 Tak nech Ti to teraz pridu spravit, ked Ti tak dobre poradili.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas832 Nech ti ukážu technické listy z ich katalógu - reišenie detailov osadenia okien. A daj im ich zjesť bez zapitia ... Keď to tam majú, ako ti tvrdili, tak ich zjem ja ...
Odpovedať
@lukas832 vies kolko fuserskych firiem funguje 25 rokov? Podla toho by som sa veru neriadil.
Odpovedať
@lukas832 skus zadat do hladacika nieco ako Skusenosti s firmou slovaktual. Prajem Ti vesele citanie
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?