Poškodili sa vám vchodové dvere počas stavby domu?

ahojte, aktuálne sme v štádiu hrubej stavby. Dodávateľ okien a dverí nám ide montovať okná, terasové dvere a vchodové hliníkové dvere. Hlavná stavebná firma nás však odhovára, aby sme vchodové dvere teraz ešte nemontovali, vraj sa počas ďalšej stavby môžu poškodiť, a aby sme dali nateraz len OSB dosku namiesto dverí. Chcem sa spýtat - montovali ste si hneď vchodové dvere a poškodili sa vám? Obalili ste si ich niečím proti poškodeniu? Alebo naozaj odporúčate dať teraz nejaké staré dvere a finálne hliníkové až ku koncu stavby? vďaka za vaše skúsenosti.
Odpovedať
Nam osadili hned ked okna, len na madlo sme dali penu inak neposkodil nikto nic....
Odpovedať
Je to dobry napad, mozno sa neposkodia mozno ano... My sme z tohto dovodu nenamontovali zatial garazovu branu a tam som spravil dvere z dosiek 🙂
Odpovedať
@lucuskaaa poviem ti moju skusenost...vchodove dvere osadzali zarovno oknami, firma bola z daleka a neoplatilo by sa im behat hore dole, avsak majitel firmy sa ponukol ze ako dvernu vypln nam osadi taku bajacinu namiesto originalu a ze ked budeme uz vstadiu dokoncovania, tak daju vyrobit origo vypln a ked budu mat cestu ju prinesú...dvere pri inych firmach boli obalene krizom krazom, madlo milion krat, proste vsetko jak batola, este poterar pozeral ze to este nevidel 😄 ...lebo pri tom kolko krat sa pojde do domu s materialom a ver ze nikto si pozor davat nebude....takze tak...ako sa hovori better safe, than sorry 😎
Odpovedať
@cukrik25 jasné, môže sa stať-nemusí 😉 my sme len madlo...chalanom som zo srandy povedala,že ak poškodia okná/dvere/obklad atď. ich povesím za gule do prievanu ( vysvetlenie:mali sme rovnaky humor a vedeli sme co si mozeme k sebe navzajom dovolit) zasmiali sa ze ok. a nastastie sa neposkodilo nic....
Odpovedať
@itgospa A prečo by sa mali poškodiť? Však sú dosť široké.
Odpovedať
@itgospa ja som namontoval osb a hlinikove dvere osadili az po potery. A dobre ze tak, lebo ked som videl ako narabalo s hadicou, ktorou dopravovali poter z dvora do domu. Na 100% by dvere poskodili.
Odpovedať
Nič sa u nás nepoškodilo ako nikdy nevieš čo sa môže stať Ja som si dával pozor a veľké veci a nábytok sme nosili cez 2m terasové dvere.
Odpovedať
Zatial ziaden problem. Este ostava osadenie kotla a potom si budeme robit sami. Ked robili omietky, vsetko pekne olepili.
Odpovedať
@cukrik25 presne takto nam osadili dvere. Stred bol vybraty a osadene tam bolo len nieco provizorne. Ked sa stavba dokoncila tak prisli a dali aj ten stred. Nebol som doma ked to robili ale dvere sa blbo zatvarali a ked sa ochladilo bolo to este horsie. Tak sme ich volali znova nech sa nato pozru lebo takto fungovat dvere nemozu. Prisli pozreli a ze este take sa im vraj nestalo. Vraj dvere su ohnute a musia vyrobit druhe. Tak cakame na vymenu.
Odpovedať
@marlo zvláštne...my mame vypln Gava, a ked ju dovliekli tak som kukal na papiere od toho a napriklad nieje jedno kde sa vypln podklada tymi umelymi vymedzovakmi....ale sak hadam tam nepochybili...ine ma nenapada, hlavne ze to budes mat na poriadku 😉
Odpovedať
My sme len na byte menili vchodové dvere pomaly jak prvé a ich poškriabali, keď majstri čosi niesli. Čiže radšej by som do toho nešla. Lebo majstri, tí si budú robiť svoju robotu, nebudú si dávať pozor na takéto veci.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, ked si predstavis, kolko ludi nimi prejde a ti si veru len tak pozor davat nebudu, lebo ich to ani len nenapadne. stat sa moze ze sa poskodia, no aj nie. no za seba by som s nimi asi pockala
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte, vdaka za vase reakcie a skusenosti. dali ste mi dobry tip - dvere so zarubnou namontovat, ale samotne dverove kridlo zhodit (odmontovat) a realne mat len daku dosku. Chcem sa spytat - myslite, ze hlinikove vchodove dvere zo Slovaktualu https://www.slovaktual.sk/produkty/vc... sa budu dat odmontovat/zhodit zo zarubne?
Odpovedať
@itgospa Zbytočnosť vysadzovať dvere a dávať tam nejaké OSB. Však kúp ochrannú pásku, olep zárubňu aj dvere, výplň prekry kartónom alebo hrubšou fóliou a máš ich ochránené. Po dokončení pásku len odlepíš a dvere umyješ. To by si nechal stavbu otvorenú - zakrytú len nejakou OSB doskou? A ako by si chodil dnu? Zakaždým by si odsúval tú OSB dosku? Alebo cez okno?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?