Pleseň a voda v oknách!!!!!

Dobrý deň aký máte názor na tieto okná? Vo vnútri pod tesnením je voda a vytvára sa tam pleseň. Ďakujem vám za vaše názory, postrehy a rady, ako s týmito oknami naložiť.
Odpovedať

Odpovedať
@andreaticha Reklamácia
Odpovedať
Profilova fotka
Ako radí catscan, reklamovať, tesnenie je nanič.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreaticha Někde soudruzi udělali chybu...
Odpovedať
Tie okná sú celé zlé nie len to tesnenie.
Odpovedať
Vlhkosť sa dostala pod tesnenie profilu a zasklievacích líšt,takže nejaký problém bude asi v tesnení. Treba pozrieť po obvode,či niekde nieje skrčené /stáva sa pri nepozornom vkladaní izoskla/. Ak sú v záruke tak reklamácia,ak nie tak vybrať zasklievacie lišty,vybrať sklo,poutierať od plesne nejakým protiplesňovým prípravkom... Ak tesnenie vypadá OK tak by som odporúčal pred zacvaknutím zasklievacích líšt vložiť po obvode do medzery pár vreciek so silikagelom.To je tá sranda čo býva v topánkach,odevoch,elektrospotrebičoch proti vlhkosti-je aj v rámiku izolačného skla.Toto riešenie navrhujem ako lacné-samodoma ak už okná niesú v záruke.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreaticha ak sa uz neda reklamovat tak vybrat sklo,poutierat a hlavne na spodu jemny pasik silikonu (cierneho alebo priesvitneho) dat na tu tesniacu gumu a sklo dat spat, silikon co vyjde nad tesniacu gumu zotriet. (pred zotieranim nastriekat pripravok na cistenie okien,lahsie sa to zotiera) :-)
Odpovedať
Tento problem mam aj ja a u v utorok mi to to idu odstranit v reklamacii priamo s vyroby RI okna,ze to daju dolu a poutieraju a daju spät,katastrofa ,s takou reklamaciou nebudem suhlasit
Odpovedať
@andreaticha od akeho vyrobcu maš tie okna,aky profil?
Odpovedať
to už sú čo za rady vybrať sklo a poutierať tie okná sú súce akurát vybrať a vyhodiť alebo reklamovať ak sú ešte v záruke .Medzi izolačné dvoj alebo trojsklo sa nemôže dostať voda a nemôže a tam tvoriť plesen . Pri výrobe sú okná spolu zlepené a naplnené špecialnym plynom aby dosiahli tepelnoizolačné vlastnosti ktoré sa od kvalitných okien očakávajú akonáhle sú okná nekvalitne vyrobené alebo tesnenie je poškodené tak plyn vyfučí a takéto izolačné okno neplní svoju funkciu a vždy sa to prejaví tím že sa okno z vnútra rosí čo má za následok vznik tej plesne a pre vás to znamená že okná sú 100% zlé a neopravytelné
Odpovedať
@rmisura to nie je voda medzi sklami ale pod pritlačnou lištou ktora drži to sklo s interieru
Odpovedať
@cestmir OK beriem speť nejako so m si to špatne pozrel treba to vybrať vyčistiť a nanovo pretesniť
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cestmir Ja mám tiež tento istý názor, že poutierať a znova nasadiť odmietam. Keď toto chce niekto urobiť tak je to iba fušerina. A po čase to tam máš znova. Okná sa nekupujú na päť rokov kým máme na ne záruku ale aspoň na 20-30 rokov. Ktorá firma ti to robila? Alebo máš iba dodávateľa, ktorý ti okná nevyrobil? Proste mi dodali nekvalitné okná z Poľska, ktoré som vyslovene nechcela a predajca o tom vedel.
Odpovedať
@dodok Okná ešte nie sú doplatené. Zatiaľ som zaplatila zálohu 1000 eur. Sú to nekvalitné Poľské okná, ktoré mi dodali a pritom som ich na to upozornila, že Poľské okná nechcem. A predsa mi ich dodali
Odpovedať
Ešte sú tam aj malé zdochnuté mušky, ktoré neviem z kadiaľ sa tam nabrali. Keď otvorím okno tak sú na ráme ale čo robia vo vnútri pod tesnením to vážne neviem.
Odpovedať
@andreaticha ,vyrobca je RI okna ,zajtra pridu na reklamaciu tak som zvedavy ako dopadnem,som s toho sklamany,mne zateka pod tu lištu aj ked umyvaš okna ,katastrofa
Odpovedať
je to profil salamander streamline 7
Odpovedať
...nechápem tie firmy, či sa im oplatí dodávať také okná, ked aj tak musia vedieť,že budú mať reklamáciu....to je ta slovenská logika, bohužiaľ....len vidina zárobku....
Odpovedať
@dada7701 Oplatí sa im dodávať Poľské okná a klamať zákazníkov, lebo ľudia sú taký že radšej ustúpia a nechajú všetko tak a potom doma plačú do vankúša, že ich takýto predajcovia oklamali.
Odpovedať
@cestmir Len aby to neboli tiež nejaké Poľské okná. Netreba sa dať. Ja mám pred sebou ešte dlhý boj s touto firmou, ale ja sa tak ľahko nevzdám, lebo dodávateľ mi nedal nič len jeden paragón. Ani zmluvy nič ani preberací protokol. Vedome ma oklamal, nezachoval sa ku mne korektne. Sklá na oknách a dverách sú Poľského pôvodu a ešte popozerám rámy a budem ďalej hľadať.
Odpovedať
@andreaticha toto je praveže obrovska česka firma tak uvidim ako sa zajtra zachovaju ,čo povedia že kde je chyba
Odpovedať
Profilova fotka
Presne máme to isté od RI okná a tiež tá pleseň :-( cez víkend som to práve zistil.....
Odpovedať
@cestmir Ja som zatiaľ tie okná ešte neumývala, lebo sme ešte v štádiu prerábky. Len sa nedaj, lebo keď niekto chce len vybrať sklá a poutierať pod tým tú vodu tak to nie je dobre. Z niekadiaľ sa tá voda tam musí dostať a tým pádom hrozí pleseň a tá je zdraviu škodlivá. Nemáš nejaké fotky?
Odpovedať
@cestmir Máš tu ďalšieho pána čo má okná od tej istej firmy ako ty
Odpovedať
@pipista Tak a už ste tu dvaja čo máte vodu v oknách a od tej istej firmy
Odpovedať
Profilova fotka
@cestmir daj vedieť ako si dopadol zajtra volám aj ja ohľadom toho, je to divné aby sa pod gumu dostala voda........
Odpovedať
Tak vám držím páni palce aby ste dobre obišli a nedajte sa ;-)
Odpovedať
@pipista cau a aky mas profil , a maš od RI okna
Odpovedať
aha uz som to zbadal ze maš od RI okien a profil maš aký?
Odpovedať
Profilova fotka
@cestmir okná sú salamander bluevolution
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?