Plastové okná - max. rozmery?

Ahoj, poraďte prosím, aké sú najväčšie možné rozmery v prípade plastových okien, aby boli aspoň sklopné? Ďakujem
Odpovedať
@becul NA výšku zvyknú výrobcovia uvádzať 230 cm. Na šírku sú plastové okná stabilné do 120 cm, potom je už riziko deformácie. A tiež záleží od pomeru výšky a šírky. Spýtaj sa u predajcov.
Odpovedať
Ja mam sklopne vysoke 2,4 m a 4 kridla- z toho 2 sklopnoposuvne rozmeru 135cm kazde. Su biele a vsetko je po skoro 2 rokoch OK.
Odpovedať
@becul dolezity je rozmer kridla, ktore tak, ako bolo napisane do max 120 cm. 120 cm by som nedaval. Siel by som do max 100 cm.
Odpovedať
@becul na určenie maximálnych doporučených rozmerov plastových krídel má každý výrobca k dispozícii ohraničujúce grafy. U všetkých výrobcov ide v podstate o ten istý princíp. Určenie maximálnych rozmerov sa dosť zjednodušuje, niekedy aj bagatelizuje, ale v prvom rade by to malo byť jasné projektantom, aké obmedzenia výrobok má. Na určenie max. rozmerov krídla má vplyv viacero skutočností. V prvom rade zaťaženie na okno, vyplývajúce z toho, kde sa okno nachádza. Každé územie a teda aj Slovensko, má veternú mapu,ktorá ho rozdeľuje na veterné oblasti s rôznym zaťažením vetrom. K tomu sa berie do úvahy v akej výške nad terénom je okno zabudované, ďalej sa zohľadňuje charakter krajiny, čiže kategória terénu (otvorená krajina, zastavaná krajina s prekážkami do určitých výšok,..) K tomu pristupuje druh použitého profilu,(okenný, terasový, dverový), farba profilu, spôsob otvárania. Jednoducho povedať, že maximálny rozmer je určité číslo, je zavádzajúce. Treba vždy hovoriť o konkrétnom okne, ktoré má svoju farbu, svoj spôsob otvárania, druh použitého typu krídlového profilu, svoj druh zasklenia a nachádza sa na konkrétnom mieste. V podstate si treba uvedomiť, že okrem toho, že daný rozmer výrobku je v poriadku podľa všetkých predpisov profilového systému a kovania, ešte je tu ďalší aspekt a ten je rovnako dôležitý-užívateľský komfort.Stačí si predstaviť sklopné okno, ktoré má krídlo veľké ako interiérové dvere a je na poschodí. Na fasáde vyzerá pekne, je vyrobiteľné, ale treba ho občas vyklopiť z nožníc a dať do polohy, kedy sa dá aj exteriérová strana umyť. A to platí nielen pre plastové okno, ale aj hliníkové. A tu už okno začína byť dokonca nebezpečné. V súčasnosti projektanti idú do čoraz väčších rozmerov, lebo to vyzerá moderne. Možno až na výnimku HST portálov, ísť do maximálnych vyrobiteľných veľkostí znamená počítať aj s určitými užívateľskými problémami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?