Plastové okná

Dobry den, diskusii ohladne okien je tu vela avsak vacsinou starsie. Prosim vedeli by ste poradit po akej znacke alebo type plastovych okien sa poobzerat? Novostavba rodinneho domu. Len plastove okna, nie hlinik ani drevo. Povodne som rozmyslala o Slovaktual optim alebo pasiv (rozdiel neviem) ale citala som tu mnozstvo starsich prispevkov ako isli kvalitovo dole. S Incon mate ake skusenosti a ak, tak ktory variant zvolit? Pripadne ste si davali niekto v tomto case nacenovat Slovaktual a Incon? Ak by ste tiez odporucili dobrych montaznikov zapadne Slovensko, realizacia okr.Senec. Dakujem
Odpovedať
@sajuri257 ahoj, my máme plastové od inconu, na celý dom dvojposchodovy vyšli cca 10tis. Sme veľmi spokojní, myslím že 3sklo to je. Výroba trvala trochu dlhšie, lebo mali veľmi veľa.objednavok minulý rok ale to nám akurát vyhovovalo, lebo keď sme ich objednávali, ešte dom nestal 🤭
Odpovedať
@sajuri257 Internorm z Rakúska, v Bratislave je pobočka. Nech sú okná akokoľvek kvalitné, dôležitá je montáž a hlavne aby sa dali na pásky. Nie tam len nafúkať penu ako to vidím na developerských bytovkách.
Odpovedať
@petobike jooj, koľkokrát to vidím aj na individuálnych súkromných stavbách. Ale jak sa hovorí, "úšetrené = zarobené" 😄
Odpovedať
@petobike áno, dávali sme na pásky. Treba si to ale vypýtať, lebo bežne fukaju penu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, pozrite si ponuku certifikovaných slovenských výrobcov vo vašom okolí na našej stránke revolucneokna.sk Priamo na stránke si vyžiadate cenovú ponuku na základe ktorej vám bude pridelený ten najlepší výrobca v danom kraji.
Odpovedať
Okna maju podobne parametre 3skla, sirka ramu podobna, komory neriesim. Nam vysiel Slovaktual najdrahsie, potom Incon - ten ked som pri prieskume po CP napisala ze je drahy poslal obratom o 5% nizsiu CP, tiez Fenestra a RI su ok, dala som aj okna Majsterek - maju dobre ref ale kvantum roboty a nemohla som z nich dostat konecnu CP. Dolezita je montazna partia, bo ta dokaze nespravnou montazou pokazit vysledok aj vybornych okien. Treba aby montovali s paskami, ked aj na nizkoexpanznu penu ale zakryt to kvalitnymi paskami zvonka aj znutra. To musis vyslovene pozadovat, inak ti mnohi nacenia osadenie do PUR peny s drevenymi kajlikmi a to potom uz vlastnosti okna nezachrania. Nech ti to dobre dopadne. PS: nakoniec sme vzali Slovaktual bo mali vianoc. akciu farebne okna za cenu bielych, tak sme sa nakoniec dohodli.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň, prosím ctenú verejnosť o názor a radu: Objednali sme nové plastové okná. Pri dodaní a montáži sme si všimli, že profily nie sú pozvárané po celom obvode, že tesnenia majú v rohoch tvrdé hrče po zvaroch. Reklamovali sme to u dodávateľa, zatiaľ bez výsledku. Prosím o radu, či niekto riešil taký problém a ako postupoval. Prikladám zopár fotiek.
Odpovedať
@vmj Je to evidentne nekvalitne zvarený profil, čo môže mať vplyv na pevnosť krídla. Pri zvarení sa môže stať, že v rohu po zvare zostane trochu roztaveného plastu, ale v tomto prípade vyzerá, že profil je v spojoch až deformovaný.
Odpovedať
@vmj Okrem reklamácie u dodávateľa urobte aj iné: prepošlite to výrobcovi profilu, ktorému robia zlé meno. Očakávam, že na nich zatlačí.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za reakciu
Odpovedať
@blacksr ďakujem za reakciu
Odpovedať
Profilova fotka
@vmj o akeho dodavatela ide? dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od sajuri257:

Dobry den, diskusii ohladne okien je tu vela avsa…
@sajuri257 Tak nakoniec aká značka u Vás zvíťazila a aká je skúsenosť ????
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sajuri257 Tak nakoniec aká značka u Vás zvíťazi…
@petersd Ideš meniť okná?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Ideš meniť okná?
@frantisekca Žena mi nasadila chrobáka do hlavy 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@frantisekca Žena mi nasadila chrobáka do hlavy …
@petersd Mne zatiaľ najlepšie vychádzajú okná od net okna. Ale ešte som nedával žiadosť o CP do incon. Pritom v net som vybral ten profil 82mm, inde mi nacenovali tie parametrami mierne horšie, ale zas dramatický rozdiel tam není. Jaj, a inde mi nacenovali iba okná, v net tam zahrnuli aj ten rozširovací, parapetný kus, ktorý je potrebný.... No, uvidím ako sa to vykotúľa. Rozdiely boli naozaj veľké. Sklamal ma Slovaktual. Ale ešte si od nich vyziadam jednu ponuku, lebo tam čachrovali s zľavami, prirážkami že človek mal problém vlastne spočítať, koľko to dané okno stojí....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Mne zatiaľ najlepšie vychádzajú okná od…
@frantisekca Pozeral som na tie okna net. Cena možno že aj dobrá, ak Ti to tak vyšlo v Tvojom prieskume, ale práve som pozeral ich webstránku. Všimol si si, že enájdeš tam jednu serióznu poštovú adresu? Je tam len heslo: "Pôsobíme na celom Slovensku". Ak nejaká (a je jedno aká) firma de facto nemá zverejnené žiadne sídlo, prevádzku, dielňu, predajňu,... ja som v podobných prípadoch opatrný a z princípu škrtám takú púnuku. Radšej si aj niečo priplatím, ale dám prednosť riadnej firme "z mäsa a kostí". Asi pred 2 rokmi som sa viac orientoval v oknách a vtedy mi vychádzala celkom zaujímavá ponuka okien od Rakystav. Tiež ma zaujíma, čo Ti pošle Incon. Cenovo najlepší však vtedy boli Poliaci Okna Bogdanski. Plánujem sa zúčastniť na poslednej výzve Obnov dom, preto si musím overiť, že ako by to prípadne bolo s akceptovaním zahraničnej faktúry. Ja chcem firmu, čo mi urobí úplne všetko - vyberie staré okná, osadí nové, parapety, urobí vysprávky,... a ja len budem sedieť, príp. chodiť kolo nich s mojou presnou 2 metrovou vodováhou a budem kontrolovať 😅
Odpovedať
Upozorňujem že nechcem robiť reklamu ale píšem len skúsenosti z montáži! Nepíšem ako užívateľ ale ako montaznik okná HASTA boli zo všetkých značiek najlepšie. Sklamanie zo slovaktualu a na adresu gealan nebudem ani písať. HASTA z 13ks okien bolo po montáži potrebné nastavovať jedno okno. Netuším aké majú v súčastnosti ceny ale za CP od nich to určite stojí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

Upozorňujem že nechcem robiť reklamu ale píšem le…
@profistavbari A není to tak, že to predovšetkým je závislé od profilu z ktorého je to okno vyrobené?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@profistavbari A není to tak, že to predovšetkým…
@frantisekca Verte mi že toto boli čo najviac ziskové stavby a teda okná boli vždy nižšia rada. Ale aj tá bola od HASTA dobrá. Ja som od nich zobral vchodové dvere. 6r používania a zatvárajú sa maličkom či je +30 alebo -20.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@frantisekca Pozeral som na tie okna net. Cena mo…
@petersd net okna ag okna qprofil demter su vsetko siet fy Miverob. Realne sidlo maju, aj verejne dostupne aj so zamestnancami z masa a kosti osobne som si tam vyzdvihoval nove parapety ked som zateploval. Aj okna mam od nich ale viac SS ak by ta zaujimali este.
Odpovedať
Mne nedavno instalovali okno INCON. Boli najdrahsi zo vsetkych ponuk, ktore som si nechal vypracovat, ale ocakaval som za najvyssiu cenu aj najvyssiu kvalitu. Snazil som sa dosiahnut co najvyssiu mieru odhlucnenia a som velmi sklamany. Pri okne uvadzali mieru tlmenia hluku Rw45dB - ale v realite to tlmi tak 25dB. Aj vyhladom na dalsie ich pochybenia, druhy krat by som uprednostnil ineho dodavatela.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ilcisak:

Mne nedavno instalovali okno INCON. Boli najdrahs…
@ilcisak Asi je chybou sa riadiť domienkami. Silno pochybujem, že dané okno vo výrobe a dodávke by nesplňovalo udávané parametre. Ale chyba možno nastala v správnom projektovaní sklenenej výplne, jej dimenzie vzhľadom na potreby, čo vsak není chybou výrobcu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd net okna ag okna qprofil demter su vsetk…
@sousedekovci89 Predpokladám, že oni ako fy sú není výrobca, ale fungujú ako B2B predajca, čo je však v dnešnej dobe docela rozšírený druh podnikania. Nepíšeš o spokojnosti, ale ani nespokojnosti. Môžeš SS?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?