Plastové alebo hliníkové vchodové dvere

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o rady a skúsenosti ohľadom vchodových dverí do domu. Nevieme sa rozhodnúť aké budú lepšie, keďže máme na dvore psa, ktorý rád škriabe na dvere resp. dobíja sa do domu a takisto veranda nie je vykurovaná, sú na nej dve veľké plastové okná avšak nekúrime tam, preto sa obávame prípadnej pliesne alebo zrážania vody a pod. Má niekto podobné skúsenosti, resp. usporiadanie v staršom rodinnom dome a už má prerábku za sebou? Za rady ďakujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne plastové.
Odpovedať
@martina219 určite plastové. A keď sú na juh, tak na 1000%.
Odpovedať
@bohanic @mesarosanton Co vas k tomu oboch vedie aby ste radili plastove? Navyse na juh. Ved tie budu za par rokov prehnute ako luk.
Odpovedať
Dvere sú orientované na východ.
Odpovedať
@danculd z vlastnej skúsenosti. Keď na dvere svieti slnko, tak sa s nimi zle manipuluje. Ide o rozťaznosť
Odpovedať
Profilova fotka
No ja môžem len súhlasiť z názorom že plastové. Vchodové som dal hlinik ze pevnejšie lepšie, drahšie ale opak je pravdou. Kotolňa sú plast a zime cítiť riadny rozdiel. Ak by som sa mohol rozhodnúť znova idem do plastu.
Odpovedať
@bohanic @ferron Ved plast ma vacsiu tepelnu roztaznost a mensiu pevnost ako hlinik. Ja mam vchodove dvere na JZ v tmavom dekore a vsetci, ktorych som oslovil mi plast neodporucali. Nakoniec som dal hlinikove od Slovaktualu Heroal 72 a nemozem povedat ani jedno krive slovo, funguju a tesnia uplne perfektne uz stvrty rok, v lete aj v zime. A cez leto z vonkajsej strany su fakt slusne rozpalene, ked sa do nich oprie slnko tak je velky problem na vonkajsej strane udrzat ruku. Svagor dal naopak plastove (tiez JZ) a nadava v jednom kuse ako pracuju. Raz su prehnute tak, potom zase naopak. Cele zle. Aj na webe vsade citam, ze hlinik je pevnejsi a stalejsi, preto som sa pytal, ze na zaklade coho tak radite. @martina219 Na vychod asi nebude s plastom ziadny problem. Kazdopadne bude lacnejsi. Len to chce asi "slusneho" vyrobcu a nie dvere z Merkury.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si myslim ze na vychod v pohode plast, my teda mame vchod zo severu a ziadny problem.
Odpovedať
Isiel by som do plastu, videl som plastove dvere na kazdej strasne a nikto sa nestazoval ze by sa dvere ohli alebo rozitahli. A aj pre toho psa plast mozno tak nezdevasuje, kamarat ma na dvore dogy tiez skrabu na dvere a nema ich nijako poskodene :)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez hlinikove heroal 72 z juhu a bez problemov...
Odpovedať
@martina219 Máme plastové dvere na východ. Myslím že druhá najhoršia orientácia hlavne v lete. Horšia už len západná. Skrútili sa nám. V lete keď sa oprelo slnko nešli dobre otvárať, taktiež zasa aj v zime. Rozdiel teplôt. Reklamoval som ich, prišli páni niečo s nimi spravili (neviem čo žena bola doma) a už fungujú vpohode ľahúčko aj v zime aj v lete. Aj tesnia dobre. Tak neviem ako by to bolo s hliníkom. Južné a západné slnko je najhoršie v lete lebo dopadá pomerne kolmo na plochu. Južné slnko ti stačí mierna strieška a dvere sú zatienené. Bol som rozhodnutý že dvere vymením za hliníkové. Ale ako ich opravili tak zatiaľ ich nechám tam. Dovie čo by robil hliník orientovaný na východ. Pritom ich mám zapustené 1,5m dnu.
Odpovedať
Osobne by som išiel podľa ceny, teda plast ... V staršom dome, nevykurovanej chodbe majú plastové dvere (rehau) rodičia a fungujú absolútne spolahlivo už viac ako 20 rokov. My sme išli na novom dome tiež do plastu (tiež Rehau) a po roku zatiaľ bez najmenších problémov ... Ale ako píšem, je to len otázka ceny. Určite hliníkové dvere od kvalitnej firmy nebudú mať žiadny problém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martina219 vsade plast :) je to v pohode, tiez maju rodicia na dvore psy a aj sa dobijaju do domu, su nauceny ze vchodove sa neskrabu z terasy maju urobene dvierka cez ktore chodaía .) maju pristup do domu cely den, noci ostavaju dnu :)
Odpovedať
@martina219 ja by som práve že išla do tých hliníkových, je to pevnejšie a predsa len tie psy to tak nepoškodia, neviem aké majú vlastnosti na slnku síce, ale príde mi to rozumnejšie ak fakt na tie dvere škriabu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd veľká škoda že tieto diskusie nie je možné napádať na súde a vymáhať si od takých radcov ako ste vy následnú škodu.
Odpovedať
@mesarosanton čo Vy máte dnes s tými sudami ?ja jednoznačne hliník.plastove v zime nedovierali.Mam 6vchodovych dverí na budovách ,z toho len jedny plastové a nie som s nimi spokojný.
Odpovedať
@mesarosanton Tam hore, vsetko v poriadku? Co som napisal zle? Hlinik ma mensiu roztaznost ako plast = pravda, hlinik je pevnejsi ako plast = pravda. A aj napriek tomu som poradil plast ako ty. Tak fakt nechapem.
Odpovedať
Aj ja mam hlinik dlho som premyslala ale nakoniec nas aj vysli o 100 e lacnejsie posuvne na terasu tiez sme dali hliník aj kvoli slnku ked pece alebo mrzne tak plast zle dolieha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?