Osadenie vnútorných a vonkajších parapiet

Ahojte, dnes nam prisli montovat okna, zajtra prídu dokoncit. Neviem ci mame dat osadit vnutorne i vonkajsie parapety. Nemame este ani omietky ani fasadu. Poradte prosím ako je to najlepsie. Dakujem
Odpovedať
@erina11 až po
Odpovedať
@blacksr no vidis, a zasa su najmudrejsí, chcu to nahodit hned :-| ...dakujem
Odpovedať
@erina11 Treba na vnútornej strane zabezpečiť vzduchotesnosť - stierkou / omietkou, (v okolí rámov okna aj páskou). Okrem toho, chránila by som parapety pred poškodením. Pod vonkajší parapet treba dať aj tepelnú izoláciu, koľko výška dovolí.
Odpovedať
pokiaľ máš už parapety namerané aj s rezervou tak potom ich môžu osadiť hneď. Či ty chceš najprv zatepliť a natiahnuť fasadu? Povedz mi potom ako dopojiť tu fasadu čo vam po parapetu bude chýbať? Však parapetu oblepiš páskou a ked sa natiahne sa strhne páska a hotovo.
Odpovedať
@erina11 Okná nie sú osadené na vonkajšom okraji steny? Neviem si predstaviť, že by parapety vonku len tak hompáľali celé... Vonkajšie až zároveň s fasádnym zateplením.
Odpovedať
@oondrejj ano su namerane aj s rezervou, ale nazaspiní sa to pri tych pacach?...bojím sa aby som potom nezoskrabala farbu z parapety :-N
Odpovedať
my ked sme si ich dávali tak sme mali na nich igelit a na okraji prilepen páskou tak všetky špina ostala na tom igelite. Inak aj parapeta sama o sebe by mala mať na sebe jednu vrstvu fólie aj ked niektorí vravia že tú sa neoplatí strhnúť. Videl som niektorých dávať si parapety až dodatočne po zateplení ale pred fasádou alebo z interiéru pred oietaním ale čo ja viem či by sa mi potom chelo čakať kedy si zase najdu čas.
Odpovedať
@oondrejj ...budu montovat neskor aj u suseda tak by to mali v ceste. Fakt je to na zvazenie. Inak dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nam okenari dali vonkajsie a vnutorne parapety hned pri montazi okien. Mali sme uz dom zatepleny. Teraz sa robia vnutorne omietky. Nevidim v tom zasadny problem. Parapety su pekne oblepene a nic sa nezaspini.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
obnovujem temu, na googli som citala ze vonkajsie parapúety sa maju osadzat priamy pri osadzani okine, tu sa pise inac..ako to vlastne s tym osadzanim je? dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
strechaci ako je to najlespie? s tym osadzanim parapiet? dat ci nedat spolu s montazou okien,?
Odpovedať
Ja som nedaval, lacnejsie ma vyslo ked som si ich objednal sám a sám si ich aj osadím....Ale až ked bude vonku teplejsie. Cize momentálne nemám na oknách parapety. A co sa tyka rady, ja by som si ich nenechal osadzat firmou, myslim ze preciznejsie to spravim sám (sice to bude trvat dlhsie ale zato budem aspon spokojny).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?