Osadenie drevených okien po nahodení hrubej omietky

Chcem sa spytat, ci ste sa stretli s takymto postupom. Murari nam to navrhli, aby drevene okna neboli zbytocne vystavene vlhkosti. Vsetci v okoli ale tvrdia, ze je to hlupost, ze sa to tak nikdy a nikde nerobi, ze vzdy najskor okna a az potom omietky. Je v tom nejaky problem? A ako budu tahat tu omietku bez okna? Myslim tu spaletu, ci spravia az po osadeni okien. Ked sa to bude nadpajat, nebude to casom praskat? Dakujem za vsetky prispevky, rady a nazory.
Odpovedať
@mr25 , omietku až po oknách, aby ste mohli správne ošetriť pripojovaciu špáru. Treba vetrať. My sme mali v zime v dome 95% vlhkosť z mokrých procesov - prežili to tie okná bez ujmy. Alebo: ak by ste dali najprv omietku a potom okná, muselo by sa napojenie ostenia riešiť znovu - PUR pena, tesniaca páska, APU lišta, omietka. A zas by boli vystavené tie chúdence vode. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mr25 V Poľsku je to bežná prax, najskôr mokré procesy ,potom okná.Je to niečo podobné ,ako interiérové dvere ,tiež ich nenahadzujete pred omietkami.len sa čudujem murárom ,že to oni sami takto navrhujú.Skomplikuje im to prácu a budú stále v prievane.Ak môžem odporučiť berte "všetkými desiatimi".Pre vás je to len dobré.Pri takomto postupe sa omieta po vnútorné ostenie buď sa presne vymerá ,alebo sa osadí rohová podomietková lišta.Ostenie(ľudovo špaleta) sa dorobí po osadení okien.
Odpovedať
@mr25 Dobrý den. Když nenahodíte špalety, tak je to šumafuk, tedy aspoň z technologického hlediska. Nicméně dělat v tom průvanu, je sadomaso. Ale keď to murári urobi, tak to berte. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?