Okrasne mriezky na oknach

Caute. Viete niekto poradit ohladom vnutornych mriezok na oknach? Mate niekto nejake skusenosti? Popripade minusy, plusy. Vnutorne myslim zabudovane v okne, nie vonkajsie. Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lafrankoni:

Caute. Viete niekto poradit ohladom vnutornych mr…
@lafrankoni bezpečnostné, alebo dizajnové? Ak to bude nalepené na skle, akurát ti to znemožní umývanie okien. Ked už, tak medzi sklá. ALe mne to príde gýčové.
Odpovedať
nam, pri kupe okien, bolo povedane, ze vnutorne / medzisklenne mriezky su uz davno prezitok
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

nam, pri kupe okien, bolo povedane, ze vnutorne /…
@itgospa toto ako "dizajnovy prvok" vyslo z mody pred 20 rokmi
Odpovedať
Ono už sa to skoro ani nerobí nie? Alebo som to teda dlho nikde nevidel. Podľa mňa každopádne dosť nepraktické či už pri údržbe, alebo pri poškodení samotného okna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@itgospa toto ako "dizajnovy prvok" vyslo z mody …
@kejsix tak pridte tu, do Svajciarska, uvidite. "Vyslo z mody". Ja potrebujem vediet plusy a minusy, nie, ci to vyslo z mody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@lafrankoni bezpečnostné, alebo dizajnové? Ak to …
@zicher zdravim. Citame s porozumenim. Zabudovane v okne (medzi sklami), nie vonkajsie. A ano, na vonkajsich by bol problem s tym umyvanim, tak to neprichadza ani do uvahy:D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

nam, pri kupe okien, bolo povedane, ze vnutorne /…
@itgospa Takze ste mali aj zaujem, ale ta firma, ktora Vam sprostredkovala okna, povedala, ze je to prezitok a upustili ste od toho, ano?
Odpovedať

@itgospa Takze ste mali aj zaujem, ale ta firma, …
@lafrankoni manzelka mala zaujem, ja nie... ked to spomenula pri vybere okien, tak z mojho pohladu jej to spravne poradili. a ked sa teraz pozeram cez nase okna, som rad, ze to tam nemam. ano, mozno keby som to mal, si to nevsimam (ako mnoho inych veci s odstupom casu), ale pride mi to zbytocne - je to moj nazor.
Odpovedať

@kejsix tak pridte tu, do Svajciarska, uvidite. "…
@lafrankoni Keď to je medzi sklami, tak na údržbu to nemá žiadny vplyv. Okenné tabule nie sú rozoberateľné, takže sa k nim ani nedostaneš. Vlastne ani nie je prečo. Tam sa ani prach nedostane. Inak Žiadna výhoda mi nenapadá. Ako za nevýhodu by sa dalo považovať, že to zhoršuje výhľad. Ďalšou nevýhodou je možno o niečo vyššia cena, ale to bude asi zanedbateľné. Riziko vidím tiež v tom, že tie lišty sú na sklo lepené. Ak sa náhodou niektorá z nich od slnka odlepí a padne, tak to budeš mať naveky padnuté. Naspäť to už nedáš. Ale ak sa ti to páči a v tvojom okolí je to bežné, tak si to daj. Možno je architektúra v CH iná, než na Slovensku. Firmy prispôsobujú ponuku trhu, takže ak tam je po tom dopyt, tak to aj výrobcovia okien budú ponúkať. My tvoj dom nevidíme, nevieme posúdiť, či sa to k dizajnu domu hodí alebo nie. To si musíš posúdiť sama. Ak si to ale dáš, tak rátaj s tým, že to máš naveky. Ak si to niekto pred 15 rokmi dal, teraz to môže pôsobiť gýčovo až smiešne. Aby sa aj tam nezmenil štýl bývania za pár rokov. Jednoduché farby rámov (biela, prípadne nejaký dizajn dreva) a obyčajné číre sklá sú nadčasové. Tie nevyjdu z módy. Ja by som si to určite nedal.
Odpovedať
nevyhoda- rozbije sa okno, chces vymenit a po rokoch uz nevies zohnat toho vyrobcu a nedopasujes to od ineho, lebo kazdy pouziva ine materialy a farby. Sused to riesil, potom vymenil okna za modernejsie - bez tych mriezok.
Odpovedať

Caute. Viete niekto poradit ohladom vnutornych mr…
@lafrankoni neviem či tam sú nejaké mínus pri používaní voči bežným sklám. Skôr len v cene a možno v izolačných vlastnostiach. Máme kanceláriu v rekonštruovanej historickej budove, kde sú delené sklá a pozerá sa cez to úplne normálne, že to človek nevníma. Ale aby to dobre vyzeralo, tak by mala aj budova byť v takom štýle čo to dopĺňa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, moji svorkovci to maju, na oknach aj na portaloch, mne to zavadzia pri vyhlade. Pritom nemaju huste mriezky, na HS maju asi 2 vodorovne a 2 zvisle. Ked pozeram u nich z okna tak si vzdy poviem, taky nadherny vyhlad do zahrady a mriezky mi vadia. Jedine "uplatnenie" na HS je kvoli vtakom. Dali si to v 2018 pri renovaci domu, byvaju v FR.
Odpovedať
Je to v pohode. Len zvolit vhodnu farbu, zlate su uz asi gyc, takze nieco co ladi s farbou ramu. A samozrejme podla vacsiny uzivatelov su mriezky 'so out' ale riad sa podla svojho pocitu. Mne sa to pacilo od zaciatku a nelutujem, pri pohlade z interieru to vytvara taky 'prijemny pocit' ale vacsina ludi taketo veci nevnima takze nema zmysel to dalej rozoberat. Z praktickeho hladiska je pravda, ze je to cena navyse a pripadne opravy rozbiteho okna sa skomplikuju. Hm, ako casto sa rozbijaju okna ...? No a z pohladu PRAKTICKEHO hladiska je aj fasadna farba najracionalnejsia biela, stresne presahy takmer nulove, tvar podorysu stvorec, no a pocitovo to je potom .....adept na clanok do ARCH casopisu :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom. @vaka24 Si náhaňaš klientelu cez MS?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@vaka24 Si náhaňaš klientelu cez MS?
@chrobak7 idem si dat kavu, lebo uz citam oTrasne mriezky na oknach :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
mame biele plastove okna, biele mriezky, v r. 2000 sa ani ine velmi nedavali, bolo to moderne a mne sa to paci stale. Dnes je doba inde, uz to moderne nie je, aspon na Slovensku. Vyhladu to absolutne nebrani, az teraz si citam, ze to niekomu vadi...ja som si to doteraz vobec neuvedomovala. Takze je to, podla mna, len vec vkusu a dizajnu, na funkcnost okien to nema absolutne ziadny vplyv. Ked sa ti to paci, tak so to daj.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom. @vaka24 A dopravíš jej tie okná aj do Švajčiarska? Aj jej to tam namontujete?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@chrobak7 idem si dat kavu, lebo uz citam oTrasne…
@zita19 Pre niekoho to je aj otrasné a pre iného okrasné. 😉
Odpovedať

@vaka24 A dopravíš jej tie okná aj do Švajčiarska…
@chrobak7 Tak to by som dufal, ze ta doprava aj montaz by bola uz v cene:D
Odpovedať

@chrobak7 Tak to by som dufal, ze ta doprava aj m…
@lafrankoni Keď mi montovali vstavanú skriňu, tak v rámci BA to bolo zadarmo, ale mimo BA si účtovali 1 €/ km. Takže do Stupavy mi vyfaktúrovali 30 €, hoci Stupava je asi 2 km za BA. Tebe do Zürichu by potom koľko naúčtovali? Doprava by vyšla viac, než okná. Ale už ju vymazali, aj keď sa paprčila.
Odpovedať

@lafrankoni Keď mi montovali vstavanú skriňu, tak…
@chrobak7 Vsak to bola, samozrejme, ironia:D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?