Okno s nespravnym otvaranim (panty na zlom mieste) - poradite?

ahojte, pls nepoznate niekoho,kto riesi okna? stalo sa nam totiz, ze sme kupili domcek, a jedno okno ma panty dole a otvaranie hore. ma byt v kuchyni nad pracovnou doskou,cize ho bez nejakych stupienkov nebudem moct vobec otvarat. nevybrali sme si ho my, ale predavajuci, ktory ocividne nerozmyslal nad funkcnostou a kupil prve okno,ktore mu prislo pod ruku. v podstate by sme chceli dosiahnut to, ze panty budu nie dole, ale na lavej strane a okno sa bude dat normalne zo zeme otvorit. myslite,ze existuje niekto,kto by tie panty na okne vedel nejak prehodit? alebo ho bude treba cele vymenit? len toho sa bojime, kedze je uz hotova vonkajsia omietka... poradte pls, ak niekto mate s niecim podobnym skusenost. dakujem :)
Odpovedať
no, myslím si, že okno treba vymeniť za nové.....toto by som fakt neverila, že si da niekto do otvoru takto okno =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Máš dve možnosti vybrať ho bude treba určite pánty sa nedajú len tak otáčať ide o to že keď ho vyberieš buď ho otočíš ako chceš ale budeš musieť aj upravovať otvor keďže okno nieje štvorcové alebo si objednáš nové na mieru a keď ho osadíš tak bude stačiť opraviť špaletu Ps: Ak je to vápenocementová omietka tak po oprave bude vidieť spoj kde to bolo spájané
Odpovedať
Profilova fotka
pôvodný majiteľ nevedel vyriešiť otváranie nad dres a volil sklápacie okno. Spôsob nedomyslel. Zvážte frekvenciu otvárania a pristavovania štokrlíka alebo výmenu okna, ktoré potom nebudete môcť otvoriť pre drezovú bateriu.
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 buď to dať prekovať na OS okno, ale ostanú otvory hore po klučke/ existuje záslepka/, alebo pákový resp. elektrický otvárač na sklopné okno- riziko menšej tesnosti. Ešte sa dá dať vyrobiť len krídlo, ale to musíte vedieť profil, resp. dodávateľa.
Odpovedať
dakujem za vsetky info, no vymena celeho okna uz neprichadza do uvahy. myslite,ze existuje firma, ktora by to vedela "prerobit"? inak to okno nie je na stene,kde bude bateria, je praveze na boku, kde bude len kuch. linka, lenze ja som nizka a tak jediny sposob,ako ho otvarat, bude naozaj cez nejaky stupienok, alebo to teda dat prerobit. @jan45 @martosko @staronova @dobrydom otvory hore na okne by mi nevadili, idem hned googlit, co je to to OS okno :)
Odpovedať
@brazil13 zeby otvaravo-sklopne? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 ako pise dobrydom, malo by to ist vymenou kovania, zistite kto to okno vyrobil a ten by to mal vediet aj prerobit.... ostane povodny ram, kridlo, skla, vsetko, len kovanie co je okolo okna sa vymeni, a zvonka ostanu vidiet ako pamiatka na to len otvory hore po klucke, ale tie sa daju zatmelit, bude to trocha vidiet, ale riesenie to je.
Odpovedať
@brazil13 pisete, ze je to dom. Nie je mozne otvarat ine okno? Kuchyna je oddelena a v kuchyni je iba toto okno? Ak by ste mohli otvarat ine okno tak toto sa da bud prerobit napr. na fixne, resp. nepouzivat ho vobec.
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 okná sa otvárajú ľahko, stačí palička s okom a otvorite ju zo zeme
Odpovedať
@margarita tiez mi to prislo ako fajn riesenie, dakujem :)
Odpovedať
@dominik_boksansky cela story je taka,ze tam povodne boli v kuchyni planovane dvojite balkonove dvere. Kedze sme chceli mat kuchynu do tvaru U a vyuzit priestor co najviac, poprosili sme predavajuceho, aby tam namiesto balkonovych dveri (ktore mame aj z obyvacky) dal okno. Tak isiel do obchodu a kupil prve, ktore mu padlo do ruky :( nedomyslel ale to,ze kedze chceme mat kuchynu do U, tak ho zrejme budeme chciet aj pouzivat. Su tam este dalsie 2 okna medzi prac. doskou a hornymi skrinkami, take podlhovaste. Okrem toho mame este dalsich par okien,kedze kuchyna a obyvacka su spojene, no chcela som zistit, co sa s tym da robit, ak ho chceme pouzivat, lebo na to ma okno predsa sluzit :)
Odpovedať
@brazil13 ked mate aj ine okna, ktore sa daju otvarat naco Vam aj toto otvarave? :-) Najlacnejsim sposobom je vyhodit klucku dat tam zaslepku a nepouzivat ho na otvaranie (osobne by som to riesil asi takto). Okno nemusi byt primarne urcene na vetranie. Napr. v pasivnych domoch, resp. v domoch kde je rekuperacia nie je nutne okna vobec otvarat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@brazil13 vy ste kupovali dom a predavajuci vam este predtym vymienal okna na poziadanie? to bol nejaky samaritan :)
Odpovedať
@gashtaan to by bola veeeelmi dlha story, ale samaritan urcite nebol :-) ja by som ocakavala,ze bude rozmyslat,ak uz nieco isiel kupovat,alebo ak si s tym nevedel rady, kludne by sme si to zohnali sami tak, aby to bolo ok a vedeli sme ho aj pouzivat, ale tak co uz, poradime si :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?