Okná Slovaktual - naša nemilá skúsenosť

Ahojte, chcem sa podelit s nasou skusenostou s oknami Slovaktual, a varovat vas aby ste si dobre skontrolovali pred montazou dodane okna. Okna prisli nezabalene a vsetky poskrabane s olupujucou sa laminaciou a odrete.Viditelne zatrete odrete miesta fixkou. Nastastie sme boli pri dodani okien a montaz sme stopli skor ako stihli namontovat prve okno. Kebyze tam nie sme, kludne ich namontuju. Pan predajca velmi nerad prisiel na stavbu a riesila sa reklamacia.Pritom to chceli uhrat, nech sa tie lepsie okna namontuju. Odmietli sme celu dodavku vratane dveri a trvali na novej. Okna dodali nove, prisli uz zabalene (vraj sa balia iba ak idu na vyvoz) , dverova vypln pride vraj o 6 tyzdnov. Tak sme cakali, no po 2 mesiacoch cakania sme dostali odpoved, ze vraj dverova vypln nepride, pretoze nevykazuje vady. Doslovne " Ak výplň podľa Vás má škrabance, tak Vás musím upozorniť, že naši technici žiadne škrabance nezaznamenali. A ďalej len pripomínam, že celkový vzhľad stavebných výrobkov sa posudzuje z určitej vzdialenosti napr. 3 – 5m pri bežnom dennom svetle." 3 az 5 metrov??? zartuju? Zostali sme s povodnou dverovou vyplnou, nasa chyba ze sme vyplatili objednavku skor ako sme dostali tu vypln. Este musim spomenut, ze predajca zle odmeral parapety - boli uzke, vonkajsie krytky na vetracie otvory nedodal, ked sme ich pytali, ponukal nam tmavej farby na blede okna vraj aj tak vam po case vyblednu. Nakoniec tam ani nemusia byt, naco ich chceme.
Odpovedať
ten slovaktual stojí to pomaly majland a prístup poď ma...
Odpovedať
ja nechapem tieto firmy, ze im to stoji za to, si takto kazit renome..postupne taketo firmy vykapu, lebo skor, ci neskor nikto od nich nekupi ani slanu vodu..
Odpovedať
podla toho akych ludi posielaju okna montovat bysom sa necudoval keby ti tu odlepujucu foliu prilepil kobercovou paskou.
Odpovedať
@slnieckova17 Spiste staznost priamo Slovaktualu na konkretnu firmu, ktora to dodava. Slovaktual vyraba len okna pre zmluvne firmy. V mojom pripade to bol napriklad B.F. - stav Pezinok. U vas to bude podla lokality predpokladam tento pan? https://www.slovaktual.sk/predajcovia...
Odpovedať
@cache ach, s panom Bonom uz nebola rec, tak som pisala do firmy a priamo z reklamacneho mi odpoisali, ze prave dovolali s panom predajcom. Mam pocit, ze predajca a Slovaktual ide ruka v ruke. My s tym zrejme uz nic neurobime, len som chcela upozornit ostatnych.
Odpovedať
Ten Slovaktual už dávno nie je čo býval ale že dávno pradávno.Pokiaľ sa orientovali na SVK trh tak to ešte išlo no aj tak kvalita či produktov alebo firiem ktoré obchodujú pod ich značkou.Hentak odlupnutá fólia by som im to osobne zaniesol to ani nemontujte ! Montoval som pár rokov okná a s väčšinou so slovenskými výrobcami som mal problém 8-( Čo sa týka normy 3 – 5m pri bežnom dennom svetle." 3 az 5 metrov??? zartuju? je to tak okná sa posudzujú ako stavebný prvok a sú normy vzdialenosti kedy škrabance či vady skiel sú v pohode. Každý sa môže pomýliť len za tie peniaze človek čaká iný prístup a tie skôr dostanete od stredne veľkých firiem ako od takýchto že my sme Slovaktual a hotovo
Odpovedať
@gabo789632 skrabance sa posudzuju z 1m urcite nie 3-5m to je blbost. Predpisany je aj uhol aj maximalna velkost chyby aj pocet chyb na plochu. Nejde o stavebny prvok ale vizualnu cast
Odpovedať
@jumt môže byť 1,0-1,5 m len som chcel tým povedať že okná sa berú ako stavebný prvok tým pádom podliehajú vizuálne vady normám pre stavebné prvky a nie je možné reklamovať zjavne vady ktoré vidíš z centimetra zamozjeme ak súčinitel škrabancov nepresiahne neviem koľko cm tak ako píšeš
Odpovedať
@slnieckova17 Divne to uz zacalo ked prisli nezabalene. Mne prednedavnom dosli od prdajcu v Novakoch ( K-PLAST ) a vsetko bolo zabalene / oblepene. Ak nieco chybalo tak vsetko dodali a vyriesili. Bratislavsky B.F.STAV som vylucil skoro hned na zaciatku.
Odpovedať
@slnieckova17 Práve riešime okná, tak sa ti chcem poďakovať za ochotu podeliť sa o skúsenosť aj keď nemilú.Práve si mi a isto nie len mne ušetrila nervy a peniaze.ĎAKUJEME
Odpovedať
@yurnyx neni zač, opísala som náš prípad, vy môžte mat šťastie, na dobrú dodávku aj ochotného predajcu riešiť aj prípadný problém nie len získanie nového zákazníka ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@cache mali ste zlu skusenost s B.F.stav Pezinok? S cim ak smiem vediet. Akurat od nich zvazujeme hlinnikove okna :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lina22 Jedno okno co si sami zamerali, tak vyrobili v inom rozmere, co pozdrzalo niektore prace, ale to dolezitejsie bolo, ze som si priplatil za vnutorne a vonkajsie pasky (a vobec nie malo v tej dobe) a ked som sa prisiel pozriet ako to vyzera tak mizeria - pohuzvane, neprilepene poriadne, takze sme to museli riesit a prisli to opravovat. Samozrejme opravene nieje rovnake ako nove, ale aspon daco. Mna tam nasrali montaznici, ze ked som im povedal ze nechcem nic viac, len aby to bolo spravene ako je to spravene na videu na strankach slovaktualu tak reakcia ze to je len take video reklamne a ze to sa tak nerobi.. wtf..
Odpovedať
@cache dakujem za info. Kedy to bolo? Bola to pobocka v Pezinku? Davali ste si plastove okna ci hlinnik? To zle zamerane okno Vam vymenili?
Odpovedať
@cache Tie pasky bude vseobecny problem. Aj mne ich dali tak ze nie som na 100% spokojny. Ako keby vytrcaju zo steny a nelicuju co sposobuje problem pri zateplovani. Pre nich to je zlozita praca navyse. Vypenenie je "top".
Odpovedať
@lina22 Ano, Pezinska, plastove okna (vtedy najdrahsie co mali, 3skla), myslim ze rok 2014. @panak Vypenenie pur penou je predsa aj s paskami.. Myslel som tie klasickejsie, exterierova a interierova paska, nie tie expanzne. Tie videa tam maju stale. https://www.slovaktual.sk/produkty/pr... (na stranke dole) Toto je konkretne to co som od montaznikov ocakaval a v praxi sa s tym nehrali ale to proste nahuzvali. https://youtu.be/VCnzsGz3Qx0
Odpovedať
@cache Ano. Je to aj s paskami... Co som sa snazil povedat ze pre nich je iba pena stale top riesenie a vsetci co chcu pasky len vyhadzuju peniaze. Mozno poslem neskor foto ako to trci u mna (prave ta pena to vytlacila von)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?