Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
Ahojte, idem si sem po radu, skúsenosti ohľadom o… @lang_yyyy a keby si tým firmám v tvojom okolí poslal napríklad mailom žiadosť o cenovú ponuku? Nebolo by to lepšie a presnejšie info priamo od nich?Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
@megdesign ak by si čítal čo som písal, tak by si… @lang_yyyy mam plastové PSK terasové okno 4,2x2,5m, takže v plaste v pohode. Pýtal si sa na cenu, nie na skúsenosti s nimi.... Nie, ja som si to nečítal, ja ti len tak svojvoľne píšem z dlhej chvíle....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@lang_yyyy mam plastové PSK terasové okno 4,2x2,5… @megdesign ešteže si mi tu cenu aj napísal.. Mal som na mysli ak niekto v blízkej dobe riešil také okná koľko ho to stálo, pre moje porovnanie, ale ok. tak to ak môžeš, postni fotku, keďže mne také okno nikto v celku v plaste nechce urobiť, o 3,4 časti nemám záujem.Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
@megdesign ešteže si mi tu cenu aj napísal.. Mal … @lang_yyyy pre tvoje porovnanie bude dobre, ked si das nacenit pozadovane varianty, nemusis tu spekulovat ako agent s teplou vodou. Okno 4x2,5 sa da spravit aj v plaste.Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti. @lang_yyyy aj 5m HS portál sa dá spraviť v plaste. Závisí s akými profilmi robia tie firmy a aké tak majú oni limity. Hliník je drahší, ale vždy závisí s čím sa to porovnáva. Internorm hovorili naši oknári, že je na inej úrovni a málo ľudí si ich kupuje kvôli vyššej cene, keďže aj tie lacnejšie okná robili z kvalitných profilov renomovanej značky. A teda hliníkové tak isto majú rôznych výrobcov a profily, čiže aj cenu. Čiže moja rada je naceniť si vo viacerých overených firmách obe varianty a porovnať si potom profily, kovanie atď a podľa toho vyberať. A treba pozorne čítať cenové ponuky.Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
Ahojte, idem si sem po radu, skúsenosti ohľadom o… @lang_yyyy ked spominate internorm, my mame od nich ale drevo-hlinik a je super. nad nim ste neuvazovali?Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti. @lang_yyyy a ešte jedna pocitová vec. Pri meraní malo plastové okno na ráme o 2°C menej ako stena cca 1m ďalej a hliník mal o 3°C menej ako stena 1m ďalej. Nie je to veľa, ale pocitovo sa to zdá chladnejšie. A možno aj preto, že hliník "kradne" teplo a je to ako keď sa porovná dlažba s drevenou podlahou (môžu mať podobnú teplotu ale na pocit je drevo teplejšie). Čiže možno lepšia varianta s tými hliníkovými clipmi zvonku len.Odpoveď na príspevok od heluska008:
@lang_yyyy ked spominate internorm, my mame od ni… @heluska008 drevo-hliník sa mi nepozdáva, najradšej by som bol za čistý hliník či už z dôvodu veľkých rozmerov-stabilita, pevnosť ale aj dizajn. @marsdm ďakujem za porovnanie, je to skoro rovnaké, no z dizajnoveho pohľadu by som šiel aj do hliníku aliplast max light invisible, da sa povedať že sú to "bezramove" okná, no tam je už ten prestup tepla horší, konkrétne uf rámu je 1.8.. či to už nebude veľa..Odpoveď na príspevok od lang_yyyy:
@heluska008 drevo-hliník sa mi nepozdáva, najradš… @lang_yyyy my máme tuším Uf=1,2. My sme tiež pozerali vtedy také hranaté okná ale plastové skoro s neviditeľným rámom, ale niekto to akurát vtedy mal a malo to nevýhody, že sa tam nedala kúpiť klasická sieťka proti hmyzu a ešte nejaké dve nevýhody tam boli a ešte k tomu aj vyššia cena, takže to sme zavrhli a dali klasické.