Okna- 80 rocny dom

Dobry den, chela by som sa opytat, ci mate niekto skusenost pri vymene okien v starom 80. rocnom dome z nepalenej tehly. Ake by ste odporucali. (dvoj, trojsklo , pocet komor, drevo, plast?) Za odpovede vopred dakujem
Odpovedať
@majkasnula odporucam kontaktovat fenestru.zo vsetkych,s ktorymi sme komunikovali jedini najlepsie vysvetlili laikovi. Nemusis od nich kupovat,ale aspon budes mat prehlad.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkasnula to ci si vyberies 2-3 sklo plast ci drevo nezavisi od toho ci mate 80. r dom.. Ide o to ake su tepelne straty.. Zbytocne si das 3sklo ked ti bude teplo unikat stenami, stropom.Budete dom zateplovat? Ak je dom vlhky mozete si aj pohorsit tesnymi oknami..
Odpovedať
@richard71 mame dom z nepálenej tehly ako som písala vyššie a tieto domy sa nesmú zatepľovať preto píšem či ma niekto taký dom a ma stym skúsenosť ... :)
Odpovedať
@hoblinka13 Dakujem, aj rozmýšľame ze si necháme vyrobiť okna od fenestry :) a su ochotný teda aj cez konzultácie poradiť ano? A s dvermi od nich nemáte náhodou skúsenosť ? :)
Odpovedať
@majkasnula Preco by sa nemohol zateplovat. Moze len je to nekrestansky drahe.
Odpovedať
Na dom z nepalenej tehly su vhodnejsie klasicke,drevene okna. @17juraj17 nemal by sa zateplovat a davat plastove okna.Nepalena tehla potrebuje "dychat", vtedy vytvara tu spravnu,zdravu klimu. ked sa dom oblepi polystyrenom a okna sa "zabednia",tak vacsinou nastavaju problemy s vlhkostou a pliesnami.
Odpovedať
@majki555 Dychat nie ale prepustat paru. Preto sa nedava obyc polystyren ale paropriepustne veci ako Styrcon atd atd , no realizacia je vcelku nakladna. Oproti zadebneniu tu mame zase napr. rekuperacky.
Odpovedať
@17juraj17 Prave kvoli tej vyssej cene davaju ludia iba obycajny polystyren.Nepoznam veru nikoho, kto by na stary dom daval take nakladnejsie "riesenie" ... Tie stare domy z nepalenej tehly mavaju zvacsa dost siroke mury,takze zateplenie nepotrebuje tak,ako domy s ovela tensimi stenami. Rekuperacky? Nie kazdy je milovnik tychto veci ;-) Osobne by som to nechcela...ale, 1000 ludi, 1000 chuti ;-)
Odpovedať
@majki555 Dakujem veľmi pekne :)
Odpovedať
@majki555 Ja s tebou plne suhlasim :-) Iba vravim ze moznosti a alternativy existuju. Je to uz len na chceni a velkosti penazenky zadavatelky ;-)
Odpovedať
mame. nepalena tehla, 60cm, dali sme salamander 3-sklo. uz je to cca 4 roky od prerabky, ziaden problem
Odpovedať
@manilla dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?