Okná 120x120

Čo hovorite na veľkosť dvojkrídlového okna 120x120 v detskej izbe rozmer 4,2x2,8 čiže 12m2. Okno je na východ. V izbe bude biela podlaha a biele steny.
Odpovedať
@minnie0 je to malé min 150x150cm
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, izby 4x3. Okna 120x125. Ale tu je to standard. Prva a druha juh. Tretia a stvrta sever. Prva okno na dlhsej strane izby. Predtym v byvaniach bolo to iste, nejak som si navsimala strany a nepozastavovala nad velkostou. Proste, standard. Teraz v nasom dome mame 120x135, na JV. Nemam inu foto, to som fotila podlahu.
Odpovedať
veľkosť okna sa dáva pre svetlosť, z južnej strany stačí 1/10 podlahovej plochy,zo severnej 1/7 minimum, východ a západ medzi tým , ak nič odtiaľ netieni,pre 12m2 pod. plochy z východu 1,41 m2, iná vec je ako získať čo najväčšie solárne zisky a pri tom čo najmenšie straty, ak slnko nesvieti detská je výhodnejšia zo západnej strany, vtedy sú viac doma pri dennom svetle
Odpovedať
Profilova fotka
Daj to jednokridlove... aj stlpik tieni
Odpovedať
Ja mam 2 okná šírka 1m výška 1.2m podlaha 4,5x4,5m
Odpovedať
je to standardny rozmer, no daj by som jednokridlovy, nie len ze to bude o nieco lacnejsie, no bude viac svetla v miestnosti
Odpovedať
@peky1984 presne tiež má podobnú plochu no len jedno južné okno 1,8 m šírka a 1,5 m výška ,v zime svieti slnko dovnútra od 8-pokiaľ nezapadne , teraz už dovnútra takmer nesvieti, neprehrieva, presah strechy len pol metra
Odpovedať
@lenkito10 skús fotografovať od okna smerom do miestnosti, automatika sa nastavuje na najsilnejšie svetlo z okna a ostatné ostáva tmavšie, tak môžme všetci porovnať reálnejšie , svetlo z foto klame ak napr. fotíš oproti slnku alebo opačne
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ja len tak, na predstavivost ako vyzera okno 120 v izbe 12m2. Kolko svetla si praje, tazko veru zachytit fotkou. Mame dvojkridlove, otvorene na vetracku, ale vy mate vsetci rekuperaciu tak neotvarate 🤓
Odpovedať
@minnie0 neviem co je to za novy nesvar, davat male okna do novostavieb. Akoze, jasne developer chce usetrit vsade kde moze, tak postavi bom s kukanami ako na drevenici, ale ked niekto stavia pre seba, nepochopim tie kukane. Ja viem asi stvorak okna je drahsi ako stvorak muriva, ale ked porovnam panelaky postavene pred 50 rokmi, tak tam su okna radovo vacsie ako na niektorych novostavbach. Ak vas naozaj netlacia k tamemu rieseniu technologicke zalezitost dajte tam poriadne okno. Obzvlast do detskej, nech sa tam nemusi pol roka svietit uz o tretej poobede
Odpovedať
@zita19 odkukali to po Jednotach z dedin :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?