Odstránenie pasky

Ahojte, prosím vás ako odstrániť papierovu pasku z vnútornej strany rámu okien? Totiž muž staval svojpomocne a dával na okná fóliu, ktorú upevnil na ráme klasickou papierovou páskou, čo sa používa pri malovani... No, lenže ta páska tam bola asi 3 roky.... A za ten čas sa tam stihla rozmočiť a prilepiť tak, že teraz nejde dole.. Som zúfalá, skúsim čokoľvek..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od perla12345:

Ahojte, prosím vás ako odstrániť papierovu pasku …
@perla12345 Žiletku a jemne oškrabať. Alebo skúsiť to benzínom - plastu neublíži, lepiacu pásku by mal uvoľniť. Acetón (C6000) neskúšajte - rozpúšťa plast.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@perla12345 Žiletku a jemne oškrabať. Alebo skúsi…
@chrobak7 žiletkou nie. Jednoducho tú lepiacu pásku nastriekať WD40, nechať pôsobiť a potom ak nepôjde odstrániť nechtom, tak plastovou škrabkou (stará kreditka) odstrániť.
Odpovedať
Technický benzín
Odpovedať
Profilova fotka
Odstranovac nalepiek Denbraven. Aj fenom klasickym ked to nahrejes idu pasky a nalepky dole. Technicky benzin nie! Ked tak tak obycajny aky ide do auta a potom umyt. Technicky je suchy a rychlo sa vyparuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Odstranovac nalepiek Denbraven. Aj fenom klasicky…
@wolodymyr ja som dával dole technickým a nebol problem
Odpovedať

@perla12345 SPRAY-KON CLEAN Odstraňovač https://allegro.sk/ponuka/spray-kon-c...
Odpovedať

@perla12345 žiletkou, alebo lámacím nožíkom odrezať tesne pri stene na ráme a fénom, alebo teplovzdušnou pištoľou nahriať.. Pozor na teplotu, nahriať jemne, nie tak, aby si poškodil rám okna..
Odpovedať
Natriet olejom, nechat posobit aspon 24 hodin, potom zoskrabat niecim plastovym, napriklad starou kreditkou. Zvysky docistit technickym benzinom. Jednoduche, lacne a velmi ucinne
Odpovedať
Prípadne Indulonou - lepšie "drží" než olej. Škrabať isto nie, "chémia" môže narušiť plast, priveľké teplo zvlášť teraz prasknúť sklo.
Odpovedať
Len pri použití oleja pozor, aby ste si nezamazali aj ostenie. Ten mastný fľak na stene už nikto nezatrie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@chrobak7 žiletkou nie. Jednoducho tú lepiacu p…
@chinatech Drž sa prosím slušného vyjadrovania v diskusiách. Ak so mnou nesúhlasíš, dá sa to vyjadriť aj inak.
Odpovedať

@chinatech Drž sa prosím slušného vyjadrovania v …
@chrobak7 Ukáž mi jedno neslušné slovo, ktoré som v mojom vyjadrení použil. Nebuď citlivka.
Odpovedať

@chrobak7 Ukáž mi jedno neslušné slovo, ktoré som…
@chinatech Toto si si mohol odpustiť :"Tebe straší vo veži, že dávaš tak drbnuté rady". A nehovor, že to nie je urážajúce, a že by si sa neozval, keby ti to niekto napísal. To aj v robote kolegovi povieš, že má drbnuté nápady, ktoré prezentuje na porade? A tá rada nie je drbnutá.
Odpovedať

@chinatech Toto si si mohol odpustiť :"Tebe straš…
@chrobak7 1. Nie som citlivý ako Ty, takže by som to bral bez povšimnutia jedným uchom dnu a druhým dnu. Vieš, medzi chlapmi sa povie hocičo, aj horšie veci. 2. Kolegov nemám, mám 72 rokov, takže do roboty nechodím. 3. A tá rada je drbnutá, to ani môjho 8-ročného vnuka by nenapadlo škrabať niečo z rámu okná žiletkou.🙏
Odpovedať

@chrobak7 1. Nie som citlivý ako Ty, takže by som…
@chinatech ale no, kmet v tvojom veku by sa uz mal vediet spravat a nepouzivat take terminy. Kmet tvojho veku by mohol vediet to iste vyjadrit aj inym slovnikom, nie ako povysenecky buran.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?