Nové bezpečnostné dvere do bytu

Profilova fotka
Chcel by som vymenit vchodove dvere v byte. Mame sice ocelove dvere s niekolkymi istiacimi bodmi, aj do podlahy a stropu, no su uz stare, skarede a zle sa zatvaraju. Presiel som si weby znaciek Sherlock, Adlo, PROFIL (Secdoor), Exkluziv a Hi-Sec. Hned som vylucil Hi-Sec, tie vyzeraju dost lacno a nekvalitne. Co sa tyka zvysnych, samozrejme najdrahsie je ADLO, to vychadza okolo 1500 EUR. Sherlock okolo 1150 EUR, PROFIL a Exklusiv cca 1000 EUR. Vsetky som pozeral v 3. bezpecnostnej trede, no ajtak su tam rozdiely najma v tych istiacich bodoch. Jedine ADLO maju istiaci bod aj do podlahy a PROFIL ma do stropu. Ostatne dvere maju istiace body len po bokoch, no nie nahor a nadol. Je to dolezite? Vyberal niekto medzi spominanymi? Ktore by ste odporucali?
Odpovedať
Ak vam ide hlavne o bezpecnost, tak nech maju dvere istiaci bod aj nadol/nahor. Prv nez sa rozhodnete pre Adlo 🙂 skuste si zistit moznost servisu/renovacie povodnych dveri u ich vyrobcu. Ak sa zle zatvaraju asi ich treba iba nastavit. Vzhlad sa da opravit/obnovit. Ako pisete, maju aj istiace body aj do podlahy/stropu, cize skoda ich vymenit za horsie. Ak moznost renovacie nie je mozna, tak zainvestujte a berte tie s istenim hore/dole.
Odpovedať
je uplne jedno, kolko istiacich bodov budete mat - nikto Vam nepojde do bytu s krompacom lamat dvere v panelaku - uzke miesto byva obvykle vlozka a zamok - tam si radsej priplatte a dajte si k tym dveram poriadnu vlozku vo vyssej bezp.triede
Odpovedať
Profilova fotka
@epto na to som myslel aj ja, no zial nikde na dverach nevieme najst vyrobcu
Odpovedať
Profilova fotka
@donmarcello svokrovcom pred par rokmi isli do bytu pacidlom a to 2 metre od nich maju dvere susedia. Ti sa sice bali zasiahnut, no aspon zavolali policiu .. prisli vsak neskoro.
Odpovedať
My sme sa rozhodli pre Adlo a sme spokojní. Vyhovovali nám ako dvere, tak aj zárubňa. A montáž bola tiež dobre urobená.
Odpovedať
@marek_keram to je v poriadku - ja som to skor bral v tom zmysle, ze ci je tych bodov 5 alebo 10 - to vobec nespochybnujem tie body ako take len som chcel upozornit, ze profici otvaraju byty hlavne cez zamky
Odpovedať
Profilova fotka
Vyskusaj pozriet aj znacku Sofia, viem, ze kamarat si teraz do bytu daval od nich a teda pochvaloval si aj cenu aj co sa tyka bezpecnosti a aj hlucnosti. A neviem ci presne ale okolo 800 euro spominal, ze ho vysli, lebo nejaku akciu vychytal.
Odpovedať
@sverdik Ale to nie je cena len za samotne dvere? Ze plus este k tomu treba naratat napriklad dopravu, montaz a tak podobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?