Neviem nájsť závoru na bránu

Ahoj kluci. Neviem, či už som úplný siamský buk, ale fakt neviem, pod akým pojmom hľadať závoru na bránu. Brána je ručne robená, drevená, nič zložité, proste dvere s lexanovou výplňou, ktoré sú umiestnené v ráme. No a ja hľadám nejakú (obrázok asi povie viac, je to pohľad zhora) závoru, alebo jak to mám nazvať, ktorá by prechádzala cez dvere. Dôležité je, aby to bolo z obidvoch strán, čiže len prevrtam povedzme dieru desiatku a tam bude ten otáčavý klb. Keď chcem otvoriť, dvihnem zavoru dohora, čím sa dostane mimo rám a dvere sa otvoria. Keď chcem zatvoriť, privriem dvere a závoru spustím na zarážku, čím sa dvere "pripnú" o rám. Neviem prečo, ale mám pocit, že takto to mali všetci naše dedovia a baby a dnes je zrazu problém to kupiť. Netuším pod akým pojmom to hľadať.
Odpovedať
Skús "haspra na bránu".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Ahoj kluci. Neviem, či už som úplný siamský buk, …
@arcticcode lebo dedovia si to vyrabali sami, alebo im to vyrobil sused co mal pristup k plechu, ohybacke a zvaracke.
Odpovedať

@arcticcode https://nobio.sk/doplnky/22442-dverov... mozno bude aj obojstranna alebo dve prepojit
Odpovedať

@arcticcode presne takú prehadzovaciu haspru som si vyrobil pred 15-timi rokmi z roxoru a trubky a navaril zvrchu na bráničku medzi dvorom a záhradou... Pochybujem, že sa predáva. ALe kreativite sa medze nekladú, stačí ti zverák, zváračka, kladivo a trochu železa. Čo sa zváračky týka, kúp si najlacnejší zvárací invertor, zváraciu kuklu a začni trénovať.. Určite dobudúcna neobanuješ, na dome je zváračka k nezaplateniu... A aký budeš šťastný, ked si niečo paktické vyrobíš doma sám...
Odpovedať
Zavory neviem, ale zastrce sa normalne obojstranne robia. googli obojstranna zastrc...
Odpovedať
Profilova fotka
Kis vacsieho jokla karbobruska vrtacka a dlhy srob s matkou. Spodnu stranu jokla odrezes prec a mas ucko a z hornej 1/3 odrezes a vzniknu na bokoch usi. Do nich dieru o mm vacsiu ako srob. Posad to zhora na branku a by cast bola na rame a cast na branke. Branu prevrtaj daj srob a mas vyklopny uzaver.
Odpovedať
zahradná bránička
Odpovedať
Jemu podľa jeho nákresu to, čo píše wolodymyr.
Odpovedať

@arcticcode na niečo som náhodu narazil na youtube, asi je to to, čo potrebuješ. https://www.youtube.com/shorts/hmu4CF...
Odpovedať
Šikovné :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?