Nebude terasové okno 3x2,4m trojsklo veľmi ťažké?

ahojte, prečítala som si príspevky ohľadom dvojskla-trojskla. staviame dom, už som bola rozhodnutá, že dáme trojskĺo - cenový rozdiel je zanedbateľný. avšak bojím sa váhy - máme robený východ na terasu - stavebný otvor je široký 3metre a vysoký 2,4 metra. bude posuvný systém - 1,5 metra bude stabilná časť a 1,5 metra sa bude zasúvať. A tu mám obavy z váhy trojskla. Výrobca tvrdí, že profil to zvládne, že to je ok. Máte niekto praktické skúsenosti s otváraním? budem to vládať otvárať? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,mam okno na terasu 3,5x2340 a mam 3sklo.Dokonca mam najsirsi profil 92mm.Mam tiez posuvny system a neni to vobec take zle.Bez problemov to otvorim aj zatvorim.Pravda je ta,ze dieta to neotvori ani nezatvori,ale tak to neurobi ani s dvojsklom.Vyskusane.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj my mame take velke trasove okno. Dospely ho v pohode otvori, zalezi aky system mas na otvaranie. Nam sa otvara 1.3 m plocha tak, ze ot voris cele dvere na vetracku a tahom k sebe sa cele okno vsunie do miestnosti a lahucko sa klze na bok. 1,3 m tvori prechod a ostatna cast je fixna. ja som velmi spokojna, A este som zabudla, mame 2sklo nie 3sklo.
Odpovedať
Mame sice klasicky otvarave terasove dvere podobnych rozmerov, ako tu pisete, ale este tam ani nebyvame a uz nemam dobry pocit z ich otvarania. Resp. otvorit este v pohode, ale ked ich dam na vetracku, tak mam blby pocit, ze to neudrzi. Ja viem, ze je to asi len ten pocit a ono to udrzi, ale ja ich teda radsej budem len otvarat :-) (vetracku si presadil manzel, tak nech si s nou robi, co chce :-D ) A to mame len dvojsklo a zdaju sa mi hovadsky tazke tie dvere, aj ked teda otvaraju a zatvaraju sa lahucko.. Trojsklo si ani neviem predstavit.. Ale ak si trufa firma, co vam to vyraba, tak je to podla mna v pohode, ved mate na to zaruku.
Odpovedať
My máme presklené zasúvacie dvere v rozmere š 3,2m a v 2,3m rozdelené na polovicu. Eurookná a trojsklo. Nemáme s otváraním žiadny problém, máme 5,5 ročného syna a ten ich vie aj otvoriť, aj zatvoriť. Nemáme ich výklopné, nezdalo sa nám to rozumné vzhľadom na veľkosť. Sú také "masívne" oproti napr. plastovým, ktoré majú zhodou okolností susedia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?