Môžu okná časom prepúšťať viac hluku?

Dobrý deň,mám dotaz,máme asi 10 rokov plastové okná,dom zateplený Stxrconom,teraz však cez zavreté okná počujem čo sa robí vonku,keď vyhlasujú v rozhlase nemusím otvoriť okno,aj autá počuť.Pri nových to nebolo počuť.Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@otazkslniecko sa ti zda alebo je hlasnesji rozhlas :-D
Odpovedať
@otazkslniecko okná mohli časom prestať tesniť. Ovisli krídla, posunuli sa panty. Skús si ich dať nastaviť a skontrolovať stav tesnení. Švagor je okenár a spomínal mi, že to po rokoch chodí robiť
Odpovedať
Profilova fotka
@otazkslniecko aj ja si myslim, ze moze byt chyba v oknach. skus ich dat prekontrolovat a mozno to potom bude v poriadku
Odpovedať
To sú tie výhody plastových okien :-D
Odpovedať
mozu co by nemohli!
Odpovedať
My máme podobný problém, akurát okná trojsklá /4-18-4-18-4/ sú nové, dvojročné, a veľký rozdiel medzi tým, či sú otvorené, alebo zatvorené nevidím / teda nepočujem :-) /Nemá niekto podobnú skúsenosť?
Odpovedať
@fergac to co mate za okna poprosim profil aj ked je to pritiahnute za usi to tvrdenie ale ved musi byt sakra rozdiel ci su otvorene alebo zavrete,aspon u mojich smejdov :)
Odpovedať
@fergac proste ti tie okná zle tesnia. Skús pobehat so svieckou v blízkosti rámu a uvidíš. Možno postačí ruka. Potom sa celou silou zapri o okno, či budeš počuť nejaký rozdiel. Ak hej, tak ich musíš dať nastaviť. Keďže píšeš, že sú nové, od montáže ich prišiel niekto prestaviť?
Odpovedať
@vader100 Salamander Blu evolution 92. Ako nejaký rozdiel tam je, ale nie veľký. Napr. keď sa rozprávame na terase, alebo stojíš pri okne,v záhrade, je všetko počuť Tiež tu teraz začala výstavba, tak stroje, autá, veľmi počuť, tak rozonuje ten zvuk cez tie okná.My už plánujeme vymeniť jedno veľké balkónové okno - teda sklo sklo v spálni, za zvukovoizolačné, či nie je chyba v sklách.
Odpovedať
@14054 Skúsim, prestaviť neviem, ale bol nastavovať tesnenie, alebo prítlak v lete, po 2 rokoch. Tiež nechápeme, kadiaľ ide ten zvuk, či cez tesnenie, sklá, alebo či nie je zle urobená montáž.
Odpovedať
@otazkslniecko @mikazibanejad Treba urobiť servis okien, doštelovanie prítlakov, výmena tesnení za kvalitné atď. Treba pozrieť letný a zimný režim okna. Stačí že niektoré z tesnení dobre neprilieha na rám okna a hneď to poznať hlavne prechod zvuku z EX-do INT.
Odpovedať
@fergac fuha 92 salamnder akoze original a tak to pocut ja mam slamander Bluevolution !smejd! 82 burgmann a nejko sa nestazujem na hluk
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ano mozu. Daj ich pretesnit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?