Montáž okna nad vchodové dvere, pomoc?

Zdravím Montáž okna nad vchodové dvere, pomoc? Čo medzi okno a dvere? Potrebujem vymeniť dvere a okná na dome a aj iné úpravy sú nutné. Treba šetriť na kúrení. Montáž nebudem robiť ja. Neviem či mi treba keramický preklad medzi okno a dvere alebo okenný profil alebo nič a medzi okno a dvere bude len expanzná páska a plastový profil/pás z vonku a zvnútra. Ak bez prekladu - okno a dvere medzi sebou nebudú spojené pomocou skrutiek - tie budú len po stranách a dole pre dvere a kotvy po stranách a hore pre okno. Nie som expert na stavbu. Dvere budú upevnené pomocou turboskrutiek a okno pomocou kotiev. Dvere sú kúpené a pripravujem zoznam čo ešte treba kúpiť. Okno nad dvere a tvárnice ešte nemám objednané. Biele dvere sú 1000 × 2100 mm a Plastové okno fixné zvážujem: 1. šírka 1000 ako dvere a bude medzi tvárnicami obr.2 2. alebo šírka 1750 ako chodba, ktorá ma 1790 mm a okno bude nad tvárnicami obr.3 ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marh85:

Zdravím Montáž okna nad vchodové dvere, pomoc? Č…
@marh85 chyba ze si kupil dvere- mohla ti to spravit firma vyrabajuca dvere normalne ako svetlik v jednom s dverami.
Odpovedať
Zasekať nad dverami ,dať preklad ,domurovať hore z boku ,a dať dvere ,bez svetlika ,ak nie ,tak svetlik zarovno s dverami ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

Zasekať nad dverami ,dať preklad ,domurovať hore …
@rudy1973 okno musím dať, inak bude tma na chodbe, staré dvere - veľký únik tepla Pýtam sa či treba preklad alebo nemusí byť, bez prekladu bude okno držať na kotvách, turboskrutky len ak sa sklo vyberie najprv, inak by muselo byť okno otvaráteľné pre turboskrutky. Bez prekladu - exp.páska medzi a medzeru medzi dverami a oknom potom zakryť pomocou profilu či gumený pás/lišta, omietka medzi nie nemôže. Viem, že preklad sa používa pre zaťaženie ak idú ďalšie tvárnice. Dvere budú na Purenite, takže asi žiadny problém ak neupevním dvere zhora. Hrúbka okna je 70 mm, dvere sú zabalené, neviem hrúbku zárubne. Nie som doma, takže všetko nemôžem všetko presne odmeráť, pre mamu. ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marh85:

@rudy1973 okno musím dať, inak bude tma na chodb…
@marh85 mas to v nosnej stene bez orekladu si mozes fajnovo zavarit. Ani nad takou variantou nepremyslaj. Inak to su nejake "OBI" dvere ci riadne vyrobene. Lebo od tych marketovych necakaj termoizolacne zazraky.
Odpovedať
Profilova fotka
@marh85 Dvere budú na Purenite, takže asi žiadny problém ak neupevním dvere zhora. Samozrejme, ze to problem je. Bude sa to kyvat ako zuby po paradentoze. Bud ste si mali objednat dvere na zakazku so svetlikom, alebo ak uz chcete pouzit typizovane riesenie (dvere/okna z hobbymarketu), tak medzi nimi musi byt preklad (bud typizovany, alebo ho v tomto pripade mozete nahradit aj napr. KVH hranolom a spaletu olepit XPS kvoli preruseniu tepelneho mosta, staci 3cm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@marh85 Dvere budú na Purenite, takže asi žiadny…
@mgx ďakujem lepšie drevo, ľahko sa opracuje Nenosný preklad PORFIX
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?