Máte skúsenosti s okennými fóliami?

mate nejake skusenosti s okennymi foliami ?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mna by to zaujimalo...kedze skla su v zime prilis studene a mame plastove =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@beadz kamarat to ma a nadava, dobre ze aj v lete nemusi kurit, tak mu odrazaju slnecne luce ;-) . v zime vyhodi vela penazi na kurenie a aj v lete ma v dome tak, ze mi je tam vzdy zima. on ma k tym foliam aj silne zatepleny dom, ale tie slnecne luce mu chybaju
Odpovedať
@danula_ch dakujem, u nas je problem aj v lete aj v zime, v lete mame 100 stupnov a v zime zas hrozne zimu, tak som myslela ze by sa to tym vyriesilo, alebo aspon zmiernilo
Odpovedať
@beadz ..to co pise danula_ch je prehnane tvrdenie a nespravne! My mame okenne folie tiez, je to super vec i z hladiska bezpecnosti. Je siroka skala odtienov folii a teplotny rozdiel to spravi u nas cca 3-5 stupnov a mame ich skoro cire, tak slniecko svieti pekne ale teplotna priepustnost je taka aku sme chceli. Ak vies o kolko stupnov chces "upravit" teplotu oproti beznemu stavu, tak ti aj poradia odborne aku hrubku ci odtien je vhodny na Vase okna. Odporucam.
Odpovedať
Profilova fotka
@rybenka79 tak ja sa v tom az tak nevyznam, napisala som len skusenost co mam od kamarata. on ten dom kupil uz aj s oknami, tak si vyberat nemohol, ale viem urcite, ze by si to uz nedaval. podla toho co pises, vybrali povodni majitelia nespravnu foliu ;-) chapem to spravne, ze folie dokazu pomoct aj v zime?
Odpovedať
@beadz mame ich na stresnych oknach a sme ich brali z piestan od nejakeho pana co ich aj lepi...ale to sme si spravili samy. v lete to pomoze ale neskora jesen, zima, skora jar by so ich dal najradsej dole ale uz sa nedaju potom dat naspat ...teda daju ale zle to potom vyzera. teraz to ideme riesit zatemnovacimi roletami..cena je dost vysoka preto boli folie ako prve. mozno na tovjom mieste bysom to rieisl roletami int/ext alebo markiza
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som skor myslela, ci pomahaju v zime? Ale asi nie... =-)
Odpovedať
@danula_ch jasne, my mame velke okna vratane terasovych, takmer cela stena a pomoze to. V zime nie je taky unik tepla a v lete zasa nie je az tak teplo, resp. na okno kde je televizor sme dali inu foliu, na terasove dvere zasa inu a na jedalen tiez inu priepustnost. Tak sme skombinovali priepustnost uniku/prenikaniu tepla zo skiel a zasa stale mame pekne teplucko vykurene od slnka. treba sa s tym pohrat, odporucili nam najprv zistit co chceme a podla toho to mame.... a vysledok je spokojnost.
Odpovedať
My prave vyberame okna a tiez rozmyslame nad tymi foliami, hlavne z bezpecnostneho hladiska, susedom sa stalo, ze im vykradli dom, vyrezali otvor do okna od zadu a bolo.... @rybenka79 ake mate folie a kto vam to lepil? aky ste si vybrali odtien? mas aj nejake foto? dakujem
Odpovedať
@kunkalka1 robila to firma z BA, co nam riesila aj bezpecnostny system do domceka. A nielen proti vlamaniu su folie :-) moji chlapci ked hraju futbal vonku nie raz letele doslovne "rana" do skla a uuuplne v pohode. Teraz ideme riesit bezpecnostne system na pozemok, vecer ked spime aby sa niekto neprechadzal po pozemku. Znamych vykradli ked spali cez balkonove dvere na 1.poschodi, no vyliezli hore...a vosiel cez izbu ich dcerky a ta chaos a des!!!
Odpovedať
@rybenka79 Nooo ved ano, aj to som pocula, ze ich nerozbijes tak lahko. Aj my sme rozmyslali nad bezpecnostnym systemom na pozemku, je to super vec, kamos to ma, lebo mu mizli veci z pozemku, este tam ani nebyval... a mal tam senzory na pohyb, velmi je s tym spokojny. Tie folie sa davaju hned s oknami, alebo sa tam dodavaju extra?
Odpovedať
Folie su velmi dobra vec ale treba vyberat znackove s certifikatom a hlavne si nedavat vseliake zrkadlove a pod. My sme davali firme z Piestan a max spokojnost. Druha vec perimetricka ochrana pozemku je zlozitejsia vec hlavne na kvalitu a falosne poplachy. Nemoze to byt obycajny snimac do exterieru ale rozne perimetricke prvky ci uz zemne kable alebo infra zavory a pod.... toto je narocne na vyber a kvalitnu montaz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Našla som na nete: tesamoll® Termoizolačná fólia na okná. Čo si myslíte o tom?
Odpovedať
@skrecok Musí byť tesná. Je to len dočasné riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ďakujem, tak to nemá teraz význam kupovať keď prichádza jar. Až pred budúcou zimou možno skúsime...
Odpovedať
...fólie sa hlavne dávajú medzi sklá, aby boli vôbec účinné....
Odpovedať
@box a z coho vychadzas pri tomto tvrdeni, ze folie medzi skla? ... :-) vychadzajuc z materialnych vlastnosti jednotlivych komponentov spravajucich sa pri roznych teplotach nesuhlasim.
Odpovedať
...tu sa napr. o tom píše http://www.aff.sk/faq.php ...a je to v článku.... Môžu byť použité fólie na oknách low-e (tepelnoizolačné) ???
Odpovedať
Profilova fotka
@box No, v plastovych oknach tazko davat medzi skla....kto by nam to robil? Ani nevieme ci sa to da otvorit, aby sme mohli dat foliu medzi skla a spekulovat nechceme, aby sme potom viacej neznicili... :-S Tak potom ako mame podla teba riesit, ked chceme v zime usetrit naklady na vykurovanie? =-)
Odpovedať
...to sa robí pri objednávaní plast. okien...tam treba navoliť tú fóliu...(kde neumožnuje osadenie 3-oj sklenného okna tak potom dvojsklo so špec. fóliou...sklo sa dá vymeniť v plastovom okne...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, neviete nahodou poradit, kde sa daju kupit nalepovacie mliecne folie na okna? Aby nebolo vidno dnu ale svetlo aby preslo :-). A mozno aj nejaku firmu co to robi ... velka vdaka.
Odpovedať
@kriloter skus reklamne agentury, alebo chlapcov co lepia folie na auta vo svojom okoli ;-)
Odpovedať
@creator dik, reklamky a autickarov som vyguglil, ja len ci ma niekto aj nejake ine zdroje skusenosti ... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@budd prosím o kontakt na firmu, odkiaľ ste brali fólie do pošty. Ďakujem
Odpovedať
zdravím, tak isto by som rozmýšľa aby tie fólie boli aj bezpečnostné. Viem, že firma ktorá roby aj zabezpečenie okien - uzamykacie kovania a kľučky, tak aj robia a lepia bezpečnostné fólie
Odpovedať
@kriloter Adlo má aj mliečnu fóliu na okná a aj zrkadlovú skús pozrieť na web stránku alebo vybehni do predajne viem že tam majú aj vzorky konkrétnych fólií ;-)
Odpovedať
@smajly dik, je to skoro 2 roky neaktualne ☺
Odpovedať
@kriloter Robi si reklamu, recykluje stare temy. Je to clovek z Adla Piestany. @smajly mylim sa? ;-)
Odpovedať
@matorado staviame dom niesom priamo z PN a od ADLA mám dvere a som s nimi veľmi spokojná a tiež som rozmýšľala aj zabezpečenie okien a tak som tiež zvolila túto firmu je to slovenská firma a to je pre mňa super vieš čína či iné bláznovstvá ani nepozerám to isté ako aj okná mám zo slovaktualu a nehambím sa za to že podporuje slovenský trh a budem mu robiť reklamu či sa ti to páči alebo nie ! :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?