Máte plastové okná s hliníkovým klipom?

Profilova fotka
Zaujali ma plastove okna s hlinikovym klipom na povrchu, myslite ze to vydrzi (min. rovnako ako plast samotny)? nehrozia nejake problemy z kombinacie 2 materialov (rozdielna roztaznost atd)? ak ich niekto uz mate budem vdacna za skusenosti.. vdaka!
Odpovedať
hlinik vydrzi vecnost, takze skor je otazka, kolko vydrzi plast :-) V Rakusku sa tato kombinacia robi uz davno, kombinuju sa uz aj drevene okna s hlinikom. Pokial to ma firma zmaknute po technickej stranke, tak sa neni coho bat.
Odpovedať
plat je ovela odolnejsi ako drevo.... znami ma eurookna a videl som ich... praskaju, robia sa ``diery``... atd.... treba sa o nich starat, robim v nl rekonstrukciu eurookien a dveri, tak vidim to denno denne na vlastnych ociach.... odporucam bud cisto klonikove okna, alebo klasika plastaky..... bral by som hlinikove, ale dost stoja :-)))
Odpovedať
@yaninca Myslim ze hliník je tam len kvôli odolnosti( vydrzi "večne") A tým ze samotne okno je z dreva či plastu je zabezpecena lepsia kvalita z hladiska tepelnoizolačných vlastnosti. Ich vzajomne spojenie majú firmy premyslene takže takýto typ okien je dnes špička. Osobne by som bral kombinaciu drevo-hlinik.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp @marshall18 @landm dakujem,no skusim si to dat nacenit,aj ked tusim aka asi bude odpoved..:)
Odpovedať
drevo hlinik, ale pocitaj s tym, ze ak chces ich mat dlho pekne musis kazdych cca 7 rokov do nich investovat..... brusenie, zakladova farba, vyspravky, este raz zakladova farba a napokon laky..... takze asi tak :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
@marshall18 tak tomuto som neporozumela :-) aká údržba?? Ak už niekto investuje tisícky eur do drevo-hliníkových okien tak si ich nebude natierať :-) Možno pred mojím narodením bol taký postup..
Odpovedať
mylis sa.... to ti garantujem..... holandania eurookna maju uz nejaky ten rocik a rekonstrukcia u nich prebieha stale :-)
Odpovedať
@Marschall18: Ak si v dnesnej dobe kupim Eurookna znamena to, ze musim ich udrziavat novym lakovanim po 7 rokoch? Alebo si radsej kupit plastove. Trojsklo je samozrejme rovnake v oboch pripadoch.
Odpovedať
@rebelant3 samozrejme, ze ich treba lakovat. Taky ochranny nater este nikto nevymyslel a este dlho nevymysli. UV ziarenie, voda, mraz robia svoje. Neviem ci 7 rokov nie je aj vela, moj odhad je tak cca 5 aj ked pouzijes kvalitny nater.
Odpovedať
@cubicomp Určite drevo-hlinik netreba prelakovať. Na to je tam z vonkajsej strany ten hliník. Neblaznite.
Odpovedať
@landm s tym suhlasim, ale odpovedal som na prispevok, kde sa rebelant pytal na samotne eurookna
Odpovedať
@cubicomp: Dik za info.Kde najdem nejake informacie o tych hlinikovo-drevenych oknach? Lakovat sa mi to nechce. Pripadne este kolko je cenovy rozdiel?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rebelant3 Niektori vyrobcovia drevenych či plastovych okien ich ponukaju a teda ti urobia aj ponuku. Netusim aký je tam rozdiel v cene.
Odpovedať
@rebelant3 treba sa spytat vyrobcu, ci to maju v ponuke. Na SK je to zatial nove, ponukaju to len ti vecsi vyrobcovia
Odpovedať
ked som riesila okna pred cca 2 mesiacmi tak som dostala od jednej firmy cenovu ponuku na drevo a drevo-hlinik... rozdiel v cene bol cca 1,5 x viac pre drevohlinik... plast vs. plast s hlinikom porovnat neviem, nakolko firma, kt. ponuka plast s hlinikom mi cenovu ponuku neposlala...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
blbost s tym renovovanim eurookien..nam davaju na farbu zaruku 10 rokov..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
obnovujem temu, mate niekto plastove okna s hlinikovym klipom? isli by ste do toho zas? :)
Odpovedať
@shmoulinka1 Ahoj mam od slovaktualu a dalsikrat by som siel asi do cistych hlinikov, pretoze, ten hlinik z vonka je velmi pekny a keby je to aj z vnutra tak nie je o com aj to kovanie je uplne o niecom inom ako na plastoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?