Mate niekto foto z dodatocnej svojpomocnej montaze okennych pasok?

Idem objednavat plastove okna Salamander BluEvolution 92, ale kvoli co najlepsej cene zvazujem, ze okenne pasky si nalepim sam, kedze podla diskusii, co som nasiel na nete, by to nemal byt problem. Nikde ale neviem najst ziadne fotky alebo video takejto dodatocnej montaze pasok svojpomocou. Okna mi budu osadzat zarovno vonkajsou hranou muriva, lebo idem davat 20cm EPS zateplenie. Nemate niekto prosim foto, video alebo navod ako na to? Vopred dakujem za ochotu. Juraj, NR
Odpovedať
Nechces priamo radsej montaz na pasky? https://www.youtube.com/watch?v=wsZ3g...
Odpovedať
nie je to veľmi dobrý nápad, pásky sa lepia po obvode rámu, ktorý ide k osteniu, nadpražiu a parapetu. Dodatočne sa to takto už nedá, iba na rám z čelného pohľadu. Páska sa lepí asi 2cm šírkou, ak sa takto nalepí na rám spredu, z vnútornej strany by bolo potrebné na ostenia naniesť min. 2,5 cm omietky + šírka vypenenej škáry...
Odpovedať
pasku treba iba zvnutra - paronepriepustnu napr. Illbruck s perlinkou, montuje sa vsak naraz s oknami. Zvonka pasku netreba, ram okna prekryje EPS. Staci PUR pena a kotvy, expanzna paska je draha a skoro zbytocna.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj555 tu je to pofotene to co hladas http://www.bubo.estranky.sk/fotoalbum...
Odpovedať
no áno, píše, že prekrýva rám 8 mm, pričom na niektorých obrázkoch páska prekrýva polovicu viditeľného rámu... Dá sa to aj takto, nie je tam ale dostatočná krycia plocha, prečo to riskovať v novostavbe...ak chceš ušetriť, zavolaj si nejakého kamaráta a urobte kompletnú montáž okien sami tak ako sa to má.
Odpovedať
@juraj555 použi expanzne pasky na okna ...
Odpovedať
@lubosu dakujem Ti velmi pekne ... nevedel som najst nic podobne ... ten chalanisko tam ma fakt zaujimavo pofoteny cely priebeh stavby ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?