Ma niekdo skusenost s vymenou dvojskiel za trojskla?

Zdravim vsetkych!Asi pred 5 rokmi sme urobili velku hlupost a na novostavbe sme osadili okna s dvojsklom.Konkretne sa jedna o okna Incon luxury.Incon nam ponuka vymenu dvojskiel za trojskla.Ma s tym niekdo osobnu skusenost,oplati sa do toho ist?Predpokladam ze nie sme sami kto sa takto "mudro" rozhodol a uz to niekdo urcite riesil....
Odpovedať
Profilova fotka
@dufi1978 čo od toho očakávate?
Odpovedať
Vacsiu tepelnu pohodu ,hlavne v obyvacke za francuzkym oknom o rozmeroch 2x3metre.Vedla toho okna mame sedacku a v zime je tam neprijemne chladno.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, Incon Luxury je obchodná značka firmy Incon pre okná z profilov Inoutic Prestige. Je to veľmi kvalitný profil a aj pri osadení dvojsklom by malo mať okno veľmi dobré tepelno-izolačné vlastnosti. Celkom sa mi nezdá, že by dvojsklo malo spôsobovať, že budete mať v blízkosti okna pocit chladu. Skôr je na mieste otázka, či okno aj po tých rokoch dobre tesní (nastavenia prítlaku a pod.) alebo či je dobre osadené a chladný vzduch nepreniká dovnútra niekde okolo parapetu a pod. Každopádne sú však profily Prestige schopné veľmi dobré niesť aj trojsklo – je to pomerne robustný profil, takže pokiaľ sa pre túto zmenu rozhodnete, nemal by to byť v zásade problém. Len si treba uvedomiť, že trojsklo je približne o 50 % ťažšie ako dvojsklo. To môže najmä u veľkých plôch (ako sú vaše spomínané francúzske okná) spôsobovať veľkú záťaž na kovania a teda aj na ovládanie dverí.
Odpovedať
take velke okno ma mat konvektor a vtedy chlad necitit. 3sklo nepomoze.
Odpovedať
Inoutic dik za informacie.Pokial ide o kovanie tak INCON pouziva v tychto oknach rovnake kovanie pre dvoj aj troj sklo,takze kovanie to znesie.Povedali mi to priamo v Incone a oni by pripadnu vymenu aj realizovali.To nastavenie pritlaku skusim a pokial to moc nepomoze tak skusime vymenit to sklo a uvidime ako sa to bude spravat.Tie naklady niesu az take velke ,vychadza to asi 350e.
Odpovedať
Atlaska mas pravdu ,jednoznacne mal byt pod oknom konvektor.Teraz je vsak uz neskoro a ostava len pripadna vymena skla.Vymena problem s chladom asi neodstrani,malo by sa to vsak podstatne zlepsit pokial ide o tepelnu pohodu v okoli okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nemame konvektor, iba podlahovku. ALE mame 3sklo a chlad necitit. Pri 2skle v panelaku to bol velky rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@dufi1978 Ako vykurujes ? My mame podlahovku , ziaden konvektor pod oknom nemam a naozaj si nepominam na nejaky neprijemny pocit v zime. Okno je este vacsie ako tvoje, len samozrejme s trojsklom 0,6.
Odpovedať
Aj ked konvektor vypnem chladno necitime, nic sa nam nerosi. uz by som ich nedavala,ale vraj je lepsie ak otepluju skla..
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie,takze vsetci maju jednoznacne kladnu skusenost s 3sklom na tak velku plochu.Na jesen to dam vymenit a potom napisem ako to pomohlo,pripadne nepomohlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?