Kvalita osadenia okien - čo si myslíte?

Zdravim Vas Ako je osadene to okno - spravne alebo nie. Ze vraj to je okno na pasku ..... Ide o to, ze chceme kupit dom a bude to hruba stavba a vedla je uz jeden stojaci a pytal som sa stavebnej firmy, ako okna ?? Jasne ze na pasku - no a tu je fotka ako to vyzera .... Inak vnutrne priecky - medzeri vyplnene penou - neviem co si mam mysliet - foto dodam neskor. Ak tak je vedla zrobena stavba - predpokladam ze ani tato, co na nu mame zalusk na tom nebude INAK.
Odpovedať
@arkanoid_76 Ja tam pásku nevidím. Keď sa dávajú pásky, tak idú aj na parapetný profil. Je to najviac problémová časť okna. Teraz je tam vidno PUR penu, ktorá už pekne zvetráva. Podľa STN 733134 to teda isto nie je.
Odpovedať
@arkanoid_76 Ako vidno, už je ostenie urobené, takže pokiaľ nemá niekto oči ako superman, pod to lepidlo už neuvidí, či okná boli osadené na pásky alebo nie, prípadne ak nie, či to bolo dobre vypenené. Už je to celé zakryté tým lepidlom a APU lištou. Takže môže byť dobre osadené, ale či je na páskach ... to sa už nedá zistiť. Na spodku okna páska nie je, vidno tam len plastový rozširovací profil, ktorý slúži na osadenie parapetu. A ten vyzerá byť dobre vypenený.
Odpovedať
Tieto domy su robene pre ovce, najlacnejsie, aby sa predali s vacsim ziskom. Aj, ked to tam neni, povedia, ze to tam je a vzdy sa najde kupec.
Odpovedať
Predpoklad, ze cely dom bude doslova postavane na pixu .... . Vnutrone priecky - tam kde vnikla mezdera - sup penu a to iste aj vonkajsie nosne steny - pritom su to brusene porothermy
Odpovedať
Len sa chcem spytat - ak uz nosne murivo a vnutorne priecky niesu postavene podla postupu daneho vyrobcom - je moznost odstupit od zmluvy a pytat naspat zalohu ???
Odpovedať
@arkanoid_76 Čo to znamená, že nie sú postavené podľa postupu daného výrobcom? To, že sú tam medzery? V každom murovaní sú nejaké medzery. Musel by si to preukázať ty.
Odpovedať
@arkanoid_76 zalezi co mate odsuhlasene v zmluve, je tam nieco o zhotoveni postupom danym vyrobcom a ak nie tak odstupenie? to silno pochybujem, a tie okna pasky ani len nevideli lebo aj ked je po bokoch uz lepidlo, na spodu vidno penu a paska tam nie je, pricom paskuje sa cely obvod ci uz okna alebo dveri.
Odpovedať
Su tam 3 domy postavene. Na obvodovych stenach su mezdery a v nich pena. Aj 3_4 cm. Bruseny porotherm - to normu asi nevidelo ....
Odpovedať
Takto vyzerá osadenie okien na pásky: https://old.modrastrecha.sk/blog/zuzi...
Odpovedať
Dom na kseft = sex bez ochrany s transkou v thajsku To je moj nazor na stavebnictvo na Lovensku. Pridaj viac foto ak mas a najdeme kopec chyb ;)
Odpovedať
Flakarina na n tu, to nevidelo pasky ani omylom:))
Odpovedať
pásky rozhodne niesú ale zapenenie vypadá v poriadku.. Nebál by som sa toho, to len v dnešnej dobe sú všetci do*** z pások ktorých pridaná hodnota je takmer nulová a necititeľná...
Odpovedať
Článok sa načítava...
....zdravim...hlavne treba skontrolovat interierove pasky...,tie su dolezitejsie...,aby nefucalo......
Odpovedať
@stefanl nechat takto zvetravat penu? Neviem, neviem.. co myslis kedy sa zacne rozpadavat? A izolacia je v cudu.! Vsak vsetko sa da opravit, doizolovat, a nahodit pekne kvalitne pasky. Ale povedz mi preco to takto nechaju ?
Odpovedať
@arkanoid_76 nie je toto náhodou už 3-tia tá istá téma kde sú tie isté fotky a pýtaš sa na to isté? Trochu nechápem čo od tohto očakávaš.
Odpovedať
@stefanl no nulová a neciteľná by som zrovna netvrdil. Pretože pásky tvoria súvislú rovinu parotesnej vrstvy na stavbe. Bez pásiek okolo okien je táto rovina porušená. A neviem či náhodou pásky neurčuje aj teplo-technická norma od roku 2011... Ale pásky na okná stoja tak 100-150€ tak nevidím dôvod ich nenalepiť...
Odpovedať
@janopopovec, @peter977 hm, šak rám okná ma 8-9cm, zvertaná je max 1cm do hĺbky ak to,.. tak to vyškriabe a nastrieka novú, robota na max 2h.. tam kde je to už zateplené tak nie, to by bola škoda..hlavne je že je rám okna prekritý eps.. skôr ti bude fučať pri prítlaku krídla na rám ako cez ostenie.. a áno, pásky stoja 100e-150e len ich aplikácia, firmy zato nevedia čo pýtať (niektoré aj 900eur, moja chcela dokonca 1100eur) a aj tak to väčšina z nich dodrbe, nalepí zle...
Odpovedať
@arkanoid_76 no pokial ste na niecom boli dohodnuty, tak by som na tom trval aby vam to oni opravili a spravili tak, ako ste dohodnuty v zmluve!
Odpovedať
Profilova fotka
Sa ani nečudujem, že to takto odflákli. Potrebujú na tom čo najviac zarobiť a vôbec ich netrápi, že to spravia zle a že potom majitelia domu budú mať problémy. Ach
Odpovedať
@wiewo často je do dôsledok toho, že ľudia si vyberajú tú najlacnejšiu ponuku...
Odpovedať
Keď tu všetci ( česť výnimkám) tak kritizujete tie pásky, môžete mi vysvetliť ich zmysel použitia a prínos pre konečného zákazníka? PS: poúčať má s článkami z webu má nemusíte. Pýtam sa na Vás názor...
Odpovedať
@peterzlm Montaz na pasky vyselektuje fuserske montazne firmy, lebo tie to nedavaju a idu len po cene lacnej montaze, aby nalakali ovce. Ja beriem vzdy z najdrahsich ponuk, tym je riziko nizsie na total nekvalitu. Pasky su pre dobry pocit a ukazat druhym, ze ja to mam tak, ako by to malo byt, aj ked ten uplny efekt sa nemusi dostat.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkanoid_76 tu keby si dal aj perfektne urobene okno tak ti nato povedia ze to je na hovno, lebo pasky su ale ze su zle nalepene a podobne reci, podla mna je to v pohode, vonkajsia paska nemusi byt, ak nieje vnutri, vies to dotmelit, suhlasim s tym co pise @stefanl murivo mam aj ja niekde vystriekane penou, problem je v tom akurat taky ze ked pojdes nieco kotvit a trafis do tej peny tak urobis dalsiu dieru vedla, nic ine ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Rovno im daj prerobit aj tie kastliky na žalúzie, neviem co je to za trend robiť spaletu len po kastlik a nie úplne hore. Potom keď je zaluzia vytiahnuta alebo sklopena dole krásne vidno dieru z boku v kastliku a ked to najdu vtaci dovi dopo....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?