Jaké stavební otvory??

Zdravím, prosím Vás, podělte se se zkušenostmi, jaké jste zvolily otvory pro okna... Máme v projektě mistnosti cca 4x3 a okna 150x125... zdají se mi malá..Nemáte někdo na svém domu? Popřípadě by pomohla fotka. Předem děkuji za jakýkoliv komentář
Odpovedať
@michal029 ja mám v takej izbe okno 150x210 cm a v izbe 4x4 okno 150x240 cm
Odpovedať
Profilova fotka
Máme 150 x 150 stačí to
Odpovedať
Profilova fotka
My máme otvor 125x160 a v pohode.
Odpovedať
@lgman nemáte prosím i foto z venku? Moc by mi to pomohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je to okno.Foto je ešte z minulého roku keď som zatepľoval :-)
Odpovedať
@michal029 väčšie okná by som riešil hlavne v obývačke a v detskej izbe, kde sa budete zdržiavať najviac. V ostatných miestnostiach to je viac-menej jedno
Odpovedať
@michal029 Záleží aj na orientácii okien k svetovým stranám. Rozmer 150x150 by som určite volila na JV, J a JZ stranu. Pokiaľ túto zmenu chcete robiť počas uskutočňovania stavby (t.j. už máte stavebné povolenie), je otázne, či Vám pri zväčšení okien vyjde energetický certifikát ku kolaudácii v súlade so zákonom č. 555/2005 Z.z.o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení. Od 1.1.2016 novostavby musia byť ultranízkoenergetické. Väčšie okná totiž znamenajú väčšie tepelné straty a zrejme preto projektant volil menšie okná, aby ste budovu z hľadiska energetickej náročnosti mali v súlade s prísnejšou normovou hodnotou a energ. certif. bol OK.
Odpovedať
@jakino v obýváku bude jedno francouzské a pak jedno velké 4x230 2m fix 2m posuvné,t o je odsouhlasené,ale ostatní jsou zatím nejasné? Chtěl bych dát asi stejné ať to vypadá lépe pohledově.
Odpovedať
@janetbla jsme ve stádiu projektu, takže to zatím promýšlíme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla neprehanaj :) ale dobre sa nad tym zamysliet :)
Odpovedať
@michal029 vzhľadom na zamýšľané veľké okna v obývačke, ktoré zrejme tiež budú presvetľovať vnútorný priestor cez otvorené dvere :) by možno postačovali aj 150x125, ale keď zoberieme do úvahy, že okenný rám a samotné okno ešte uberie z rozmeru okenného otvoru, tak by som sa rozhodla a dala 150x150 a potom sa ešte sa rozhodnúť ako sa bude otvárať. Odporúčam rozdeliť krídla na 90+60 a 60 riešiť aj s výklopným vetraním :)
Odpovedať
@jblaze píšem to preto, aby to prešlo cez stavebný úrad, nikdy nevieš na akého úradníčka narazíš ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Přemýšlel jsem nad rozměrem 170x135, ale asi zvolím kompromis, 160x125 šxv
Odpovedať
@michal029 volila by som skôr užší a vyšší :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?