Integrovane zaluzie

Ahojte, mate niekto skusenosti s integrovanymi zaluziami screenline? Alebo ich niekto mate aj doma? Chcel by som vediet co na ne hovorite a ci su s nimi nejake problemy.
Odpovedať
To ich ozaj nik nema? Viem ze je to dost drahe riesenie, ale zas na druhej strane bezudrzbove a bez problemov, ktore maju vonkajsie zaluzie (vietor, mraz a pod.)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
nevidim nejaky vyznam v ovladani zaluzii dotykom :) Ale cisto z technickeho dovodu vidim vyhodu v integrovanych napriklad ako by si riesil vonkajsie zaluzie na francuzkych oknach? zakazdym ich budes vysuvat hore ked pojdes von? alebo tam das obycajne a ked mas toto francuzske okno orientovane na juznu stranu, tak si v lete akurat tak prehrejes obyvacku. Len som chcel vediet od realneho cloveka, ci to za tie prachy stoji...
Odpovedať
Integrovane zaluzie ti prehrievanie interieru nevyriesia. Cez vonk.sklo ti uz prejde znacne teplo. Vonkajsie odrazaju slnko. My sme uz pri projekte dali vstup na terasu dvere s90cm a len na tych su zauzky dvihnute.Inak su vsade stiahnute. Kuchyna prehriata nieje cez ten kusok skla a to mame smer zahrada cele velke steny sklenene,ziaden mur.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, integrovane zaluzie riesia aj prehrievanie interieru, musi byt vsak zvolena spravna skladba skiel (pozicia pokovenych vrstiev ktore odrazaju teplo urcitej vlnovej dlzky). "Systém extrémne tenkej vrstvy má schopnosť prenášať krátkovlnné žiarenie (slnečnú energiu) takmer bez obmedzenia, ale odráža dlhovlnné žiarenie, ako je napríklad kúrené a telesné teplo, alebo teplo odrazené od predmetov na ktoré dopadlo slnečné žiarenie. Tabuľa je preto pre väčšinu tepelného žiarenia nepriepustná." Tieto vlastnosti je však možné efektívne dosiahnuť len v prípade integrovanej žalúzie kombinovanej s troj-sklom.
Odpovedať
@braker Aké problémy majú vonkajšie žalúzie v zime? Máme ich namontované na dome viac ako 13 rokov a vyrábame ich. Neviem o žiadnych. Ďakujem za spätnú väzbu.
Odpovedať
@bogosko Prečo si nedáte profil profesionála a ukrývate sa za vymyslené meno? Akú dôveryhodnosť majú Vaše príspevky?
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dobry den, osobne si myslim, ze vonkajsie zaluzie su fajn ale nie pre kazdeho. Mam novostavbu v nie celkom zastavanej oblasti, kde casto fuka silny vietor. Skusenosti so zaluziami v tejto oblasti su asi take, ze je ich klepot pri silnom vetre celkom pocut, ak su v nocnych hodinach zatvorene, taktiez ich treba neustale vytahovat a zatahovat pri vychadzani na terasu. A ak clovek kuri krbom a nechce mat vnutri kopec hmyzu, tak drevo ma v zime na terase a ked treba raz za hodinu prilozit, tak sa aj nejak musi dostat von, cize mat zaluziu viacmenej celu zimu vytiahnutu. Kedze tu vela aj fuka, tak je tu aj vela prachu, je to vidiet na umytych parapetnych doskach tmavsej farby. Do dvoch tyzdnov od umytia su zanesene celkom slusnou vrstvou prachu, to iste tym hrozi aj na zaluziach. Osobne si myslim, ze vonkajsie zaluzie uz ked v takychto oblastiach, tak jedine kryte nejakou dalsou vrstvou skla alebo podobne, aby boli chranene pred vonkajsim okolim, pri rekuperacii a vzduchotechnike, sa to da celkom dost dobre dosiahnut, len je to zase otazka penazi. Ale toto som riesil 3 roky dozadu, ked som riesil kastliky nad okna, ci dat alebo nie, tak zatial sa mozno aj nieco zmenilo a dane problemy sa nejak vyriesili novou technologiou vyroby. Aktualne po dozateplovani podkrovia mi v tomto roku teplota v letnom obdobi dosiahla maximalnych 26,5 stupna pri vonkajsom maxime 38 (bez pouzitia klimatizacie), ale len vdaka dobremu zatepleniu a umiestneniu okien, kde sa v lete slnko do francuzskych okien ani neoprie, kvoli zastresenej terase a v zime zase slnko ked je nizsie tak do okna svieti vacsinu dna. Ale na druhej strane, vonkajsie zaluzie by domu dali nadych moderneho smrncu a elegancie. Tolko moj nazor.
Odpovedať
@braker Včera večer fúkal celkom silný vietor. Ráno som zberala črepníky po dvore, rohožky a všetko možné čo nebolo priviazané zobralo nohy. Vonkajšie žalúzie zostali stiahnuté a vôbec sme ich nepočuli. V obývačke máme kozub. Keď priložím, mám na niekoľko hodín vystarané a to mám vedľa kozuba ešte mini priestor na nejakú zásobu polienok. Takže žalúzie vyťahujem max 3x do dňa ak ich mám spustené keď kúrim. No v zime sme zvyčajne radi, keď žalúzie sú hore aby nám dnu išlo slniečko. S tým prachom máte pravdu, tomu sa zabrániť nedá. V lete žalúzie vystriekam vapkou spoločne s fasádou. Nemôžem súhlasiť, že vonkajšie žalúzie nie sú vhodné do horského prostredia. Keď som bola u nášho dodávateľa materiálu vo Švajčiarsku, boli Alpy hneď za rohom a všade tam majú vonkajšie žalúzie - na nemocniciach, na školách. Detto aj v Nórsku a to je riadna severská krajina. Takmer na každej budove v Osle nájdete vonkajšie žalúzie. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?