Integrované žalúzie v okne s 3sklom?

Má prosím niekto skúsenosti s integrovanými žalúziami v okne s trojsklom? Dodávateľ, výhody, nevýhody, čo by ste zmenili. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
nerozumiem celkom ako o ake intergovane zaluzie? vo vnutri v "skle"? ak hej nevidel som take a myslim ze ani neexistuju...
Odpovedať
Profilova fotka
skusenosti nie, ale na Conecu som videla u jedneho vyrobcu drevenych okien. Je tam senzor, ktory reaguje na dotyk na sklo a podla potreby sa vysuva, prip. stahuje zaluzia....Je to ale draha hracka, v pripade poruchy rozoberat zasklenie? Ked som sa na to vypytovala, tak mi pan vystavovatel odpovedal, ze je to fajn ale nechcel by to na svojom dome
Odpovedať
Profilova fotka
moj znamy take ma, skusal som si to, myslim ze od RI-Okna, zaujimava myslienka, s tym ze ti na tie zaluzie nepada prach, ovladanie bolo riesene tusim otocnym magnetom v rohu, slo to ok, obaval by som sa dvoch veci, predpokladam nizsiu ucinnost v izolacii, kedze v mieste kde ma byt vela nevodiveho plynu je vea vodievho hlinika, a za druhe .. nemoznosti opravit ak by sa nieco pretrhlo a pod .. Znamy si ale zatial (tusim to ma 5+ rokov) nestazuje ..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj, mi o nich momentalne uvazujeme tiez. Rozhodli ste sa pre ne alebo nie?
Odpovedať
Internorm ich ma v ponuke, ale zda sa mi, ze len 4 sklo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ak pri zaluziach vytiahnutych do polovice doslo k prasknutiu skla tak sklo nebolo zakalené. Pri pouziti integrovanych zaluzii je zakalenie stredovej tabule skla (alebo interierovej v pripade dvojskla) nevyhnutné.
Odpovedať
Integrované žalúzie existujú. Ovládanie je možné manuálne alebo ovládačom, je tu veľa možností.Je možné zabudovať ich do 2-skla i do 3-skla. Vo vonkajšej komore 3-skla zlepšujú vlastnosti skla. K prasknutiu skla došlo pravdepodobne práve pre žalúzie vytiahnuté do polovice, toto neodporúčam ani pri interiérových žalúziách, hlavne ak sa jedná o väčšie plochy skla. Nemá to nič so žalúziami. A áno, kalené sklo je odolnejšie, no na SK to ešte stále nie je samozrejmosť, no pri žalúziách už áno. Integrované žalúzie sú cenovo porovnateľné s vonkajšími, no odpadá prašnosť, hluk, riešenie tepelných mostov, zdvíhanie žalúzií, keď chcete vyjsť... Pokiaľ viem, sklá s integrovanými žalúziami sú naďalej tepelno-izolačné, dokonca je možnosť použiť lamelu upravenú nanotechnológiou, čiže odráža oveľa viac solárnej energie, nepohlcuje ju a tým nedochádza k prehrievaniu skla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?