Ahojte, mám HS portal a potreboval by som sa poradiť, ako vyriešiť: 1. hydroizoláciu a 2. výstup von.
1. HS portál má zdola purenit. Tento som v spoji medzi základovou doskou a purenitom napenetroval a dal tekutú lepenku den Braven. Mal by som asi lepenku natiahnuť po celom purenite až hore k rámu? Alebo použiť aj nejakú pásku na prekrytie lepenky? Prípadne nejaký iný druh hydroizolácie?
2. ako vyriešiť výstup von. HS portál je bezprahový, teda premýšľam spraviť nejaký 30 cm schodík, ktorý by bol v úrovni podlahy zimnej záhrady. A dal by som naň dlažbu ako v zimnej záhrade. Alebo keď dám dobrú hydroizoláciu, dal by som zámkovú dlažbu miesto schodíka, len sa obávam, či to nebude časom vlhnúť.
Ešte mám problém s tými prevetrávacími otvormi na spodnom ráme HS portálu, ako vyriešiť, aby neboli zakryté a zároveň mať dlažbu z vonkajšej strany v "bezbariérovej" úrovni?
Prikladám dve fotky aktuálneho stavu.
Ďakujem za každú dobrú radu.
Ako ste to nakoniec vyriešili?My sa aktualne rozhodujeme ako to zaizolovať a musíme dorobiť časť terasovej podlahy. Dom rekonstrujeme a menili sme terasove dvere, medzi dverami a vonkajším betónom máme 10cm medzeru, tak ju musíme niečím vyplniť. Poradí mi niekto aký spôsob je najvhodnejší?