HM Vonkajšie žalúzie alebo vonkajšie rolety?

Poraďte na bungalov. Vonkajsie žalúzie alebo vonkajšie rolety.. ???? Čo je lepšie ? Ste s tým spokojný ? Alebo vymenili by ste to za druhú alternatívu ..
Odpovedať
Je to skor vec vkusu. Dolezite je co tym sledujete a aky to ma mat ucel. Ak to ma byt ochrana pred slnkom tak jednoznacne rolety (ovela lepsie tienia a prania salaniu svetla). Mne osobne sa rolety moc nepacia tak mame zaluzie.
Odpovedať
Rolety nenatocis, preto jednoznačne pre mňa vyhrali žalúzie, kde si viem pekne jedným ovládačom natáčať všetkých 14ks žalúzií naraz alebo po častiach a tým regulovať svetlo v celom dome...
Odpovedať
@majko1989 A čo keby si predtým, než založíš asi 30. diskusiu na túto tému, skúsil trochu prehľadať fórum, či už o tom nebolo písané. Našiel by si kopec tém, kde sa to X krát rozoberalo zo všetkých strán. Len ja som podrobne rozpisoval rozdiel medzi nimi aj v tejto téme: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
@majko1989 tiez by som isla do zaluzii, rolety len stiahnes a vytiahnes, zaluzie vies prisposobit... no, ale zase co aj tebe sa zda lepsie. Take velke rozdieli medzi nimi nie su...
Odpovedať
U bungalovu by som preferovl rolety.. Aj kvoli bezpecnosti.. Ovladanie je rovnake ci mas zaluzie alebo rolety.. Hluk, tepelna izolacia cez zimu je lepsia u roliet.. Zaluzie maju jedinu vyhodu a to je naklopenie a modny trend 😂
Odpovedať
@chrobak7 zase múdry človek. Keď chcete prispieť k diskusii prispejete nikto vás nenúti. Ja som na vážkach buď alebo... Pýtať sa mozem nato sú fóra!!! Keď si založim aj 100porobnych fór do toho vás nič... Nikto vás nenúti komentovať alebo áno !!!! Vidno že sa nudíte a vyhľadávate konflikt.. ja sa v tomto s vami baviť nebudem... Založte si svoje a mudrujte si tam ... Ak.mi to admin dovolí a slušný ľudia poradia.. prečo nie..
Odpovedať
Profilova fotka
jedna otázka k žalúziam .Spravia vonkajšie žalúzie takú istú tmu cez deň ako rolety?
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo dočítal som sa to na linku , ktorý dal chrobak.
Odpovedať
@igorkoo nie nespravia
Odpovedať
@majko1989 za mna 100% rolety... A vies najlepšie argumentuju tí, ktorý este ich ani nemajú a tak nemaju skusenosti... Ja by som rolety za zaluzie nikdy nevymenil! Mal som od zaciatku v tom jasno ze rolety su 100x lepšie ako zaluzie
Odpovedať
@cvoky8 super. V tomto som sa chcel.upresnit. bol som na vážkach..no pevne rozhodnutý za rolety no veľa mojich známych si dávajú žalúzie -asi modernejšie... Chcel som počuť názor tých čo majú a odporúčajú rolety. Vďaka za radu.. :)
Odpovedať
@igorkoo urcite nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majko1989 Za mna určite rolety. Máme ich a nevymenila by som ich. Dobre sa spí, ked sa zatiahnu uplne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mam zaluzie sused rolety Rolety Robia vatcsiu tmu cez den (vnoci je mi to jedno) Vydrzia vatcsi vietor a pri poryvoch vetra niesu take hlucne ( nehrkocu tolko) Su bezpecnejsie (so spravnym motorom je to ista forma fyzickej ochrany) Zaluzie maju iba jednu vec a ta mne vyhovuje najviac Daju sa naklapat a teda vies si viacej prisposobit svetelne podmienky v dome (mas sveto ale nie slnko)
Odpovedať
Za mna urcite zaluzie. Tmu nam spravia dostatocnu (na zaciatku som si na tu strasnu tmu ani nevedela zvyknut), su vidiet iba 0,5 cm dierky, cez ktore ide minimum svetla. No a najdolezitejsie, v lete zaluzie ani nevytahujem, len ich "otvaram" a mam mrte svetla, zaroven mi ale chrania dom pred priamym slnkom. A ked ich este aj natocim, stale mam dost svetla a nemam slnko. Samozrejme, ked slnko najviac pali, zatahujem ich uplne.
Odpovedať
@123kiko Vysvetli mi, v čom sú rolety alebo žalúzie bezpečnejšie? @majko1989 Pýtať sa môžeš, ale treba sa držať pravidiel fóra: "Pravidlá pre vytváranie nových Diskusii a Otázok 1. Novú tému zakladaj až keď sa presvedčíš, či podobná Diskusia, alebo Otázka už neexistuje. Ak podobnú tému nájdeš, svoj príspevok vlož tam. Ak nenájdeš, vtedy môžeš vytvoriť novú tému. 2. ...." Tak teraz neviem, kto je múdry. Upozorním ťa, že porušuješ pravidlá fóra a začneš na mňa štekať ako besný pes. Dal som ti ešte aj link na tému, kde si si mohol nájsť moju odpoveď na tvoju otázku.
Odpovedať
@chrobak7 To asi preto, ze nikto nema rad premudrelych pajacov, ktori si myslia, ze zozrali vsetku mudrost sveta a nedokazu na otazku odpovedat a poradit empaticky. To, co si napisal, sa dalo napisat aj normalnejsie.
Odpovedať
@chrobak7 precitaj si svoju otazku este raz prosim a skus ju napisat tak aby sme to pochopili ?
Odpovedať
@chrobak7 ale asi viem co si chcel. V sktratke . Roletu nenadvihnes ked je s motorom co sa u zaluzie neda povadat. Dvihne ju v pohode.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?