Farba okien

Ahojte potrebovala by som poradiť chytili sme sa prerábky domu nevieme sa rozhodnúť akú farbu okien ? Strecha je síce červená ale časom bude hnedá . Nechcem veľmi domček do štýlu chaty ale ani veľmi moderne .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavlina294:

Ahojte potrebovala by som poradiť chytili sme sa …
@pavlina294 každému sa páči iná farba i iné ladenie ktorá ku ktorej viac menej pasuje, niekedy dávno sa hovorilo zelená modrá pre blázna dobrá, a je to najrozšireneijšia kombinácia v prírode, alebo na štátnych vlajkách,
Odpovedať
Ak bude hnedá strecha, kľudne aj hnedé okná. Ak bude strecha tmavá hnedá, tak okná kľudne odtieň orech. Otec, keď postavil dom, tak všetko "exteriérové" je dodnes natreté a ((ne-)pravidelne) pretierané "luxolom" odtieň palisander. Aj keď sa okná (nie všetky naraz) vymieňali, tak sa to farebne zladilo tak, že nebolo rozoznať plastové okno od dreveného, či dosák na zábradliach... :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Ak bude hnedá strecha, kľudne aj hnedé okná. Ak b…
@dedo758 pri dnešných to nevidieť lebo drevené sú lisované a natreté na rôzny vzor, ale niekedy dávno videl ako vypadalo staré krivé drevené a nové plastové
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@dedo758 pri dnešných to nevidieť lebo drevené sú…
@duzu Nemyslel som vzor, iba farbu - sused odnaproti cez ulicu (20 m) nechcel veriť, že sme tak farbu trafili. Zblízka ten rozdiel vzoru poznať je. A to nie sú ešte zvonku tie okná hladké...
Odpovedať

@duzu Nemyslel som vzor, iba farbu - sused odnapr…
@dedo758 časom každá farba hlavne na slnku mení farbu,bledne,dnes je to v podstate úplne jedno z akého materiálu, o drevené sa treba viac starať,natierať akurát veľké musia mať silnejšie rámy alebo hliníkové , ked pozerám po domoch takmer všade iné farby i kombinácie, ked som býval v paneláku tam sa musela väčšina dohodnúť i na farbe nie len na prevedení, jednu stranu bolo vidieť z hlavnej cesty tam dali veľký reklamný pútač , za to sa natrel celý panelák rovnako zdarma
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@dedo758 časom každá farba hlavne na slnku mení f…
@duzu Musím pozrieť, ked tam pôjdem, ako a či to vybledlo. Lebo čo som si posledne všimol, tak aj po 20 rokoch okná bez zmeny, len na parapetoch poznať...
Odpovedať

@duzu Musím pozrieť, ked tam pôjdem, ako a či to …
@dedo758 za 20 r je tu asi všade už dávno iná farba aj druh, iné žalúzie, rolety, ploty, vrátil sa známi z basy po 14r, prezívaný štartér neprávom odsúdený ,hovoril že to tu takmer nepoznal
Odpovedať

@pavlina294 Ak bude strecha hnedá, tak za mňa voľba jasná, aj hnedé okná, ak budete vedieť trafiť odtieň. A čo fasáda? Ostáva to tak, ako to je?
Odpovedať
Profilova fotka
tak asi najlepsie sa priblizit farbou streche, to je jasne 🙂
Odpovedať
niekto niekde nedavno pisal, aby ludia mysleli na to, ze az budu davat sietky na okna, tak aby sa dali dat vo farbe okien...
Odpovedať

@pavlina294 Ťažko poradiť,skôr nájsť nejaké inšpirácie.Mne osobne sa nepáči uniformita,posled.roky sú v móde odtiene šedej,čiernej a pod. Ja som chytil inšpiráciu v Škandinávii,tam sú veľmi odvážne fareb.kombinácie striech,okien. Ja napr.mám od 2009 Tondach Carmen zelenú, drev.euokná zelené( nástrek tak,že vidno štrukt.dreva) a vypadá to po 16 r.perfektne. Netreba sa báť aj nejakej vkusnej kombinácie.
Odpovedať
Určite by som dal hnedé okná, k streche s mi to hodí. Inak pekný domček:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?