Exterierove rolety

Riesime zatienenie a bol som rozhodnuty pre hlinikove rolety. Teraz zo vsetkych stran pocuvam ,ze to nieje dobry napad , cez den " nepouzitelne" lebo spravia tmu ,ak by som nimi tienil. Na rodicovskom dome sme mali plastove a pamatam si ,ze ked boli stiahnute a lamely neboli uplne dosadnute ,svetla bolo vzdy dost , nijak to neobmedzovalo ani nevynucovalo zapinat svetlo. Ale za 20 rokov sa mohli veci zmenit a mam mylnu predstavu. Mohol by som poprosit nejake fotografie z interieru pri stiahnutych roletach ? Skusal som googlit ,ale nic co by mi dalo odpoved som nenasiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Ved exterierove rolety si vies polohovat…. Jasne ze vies ciastocne tienit a zaroven mat dostatok svetla v interieri 🙂
Odpovedať
Samozrejme ze si ich viem polohovat ,ale zaujima ma svetelnost pri stiahnutych ,ale nie uplne dosadnutych lamelach
Odpovedať
@jedendvatri len pre istotu, zaujimas sa o rolety, alebo zaluzie?
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri ale veď o tom hovorím... že si ich napolohuješ tak aby tienili a zároveň prepúšťali svetlo.... je to úplne na pohodu 🙂
Odpovedať
@jedendvatri na zatienenie stačia vnútorné naklápacie žalúzie, vonkajšie rolety sú dobré na zatienenie proti slnku , prehrievanie a neviem či hliníkové nezohrejú ešte viac,hlavne západné okná, dnes už nepotrebuješ ochranu okien
Odpovedať
Podľa mňa sa tu bavíte o dvoch rôznych veciach 😄... Rolety sa polohovať nedajú. Dajú sa zatiahnuť na určité percento ale sú tam len jemne škáry tade určite dosť svetla neprejde... Potom sú žalúzie tam sa nastavuje uhol a tam aj pri zatiahnuti na 100% viem spraviť dostatok svetla. Len bránim slnku aby prehrievalo interiér 🙂
Odpovedať
Ja sa pytam na rolety, "polohovanim" roliet mam na mysli regulaciu uplneho dosadnutia lamiel. Urcite hlinikove nezohreju priestor este viac, je v nich izolacna vypln + vzduch medzi roletou a sklom. Dom mam orientovany na juho zapad. Ano cez tie skary na starych plastovych roletach prenikalo dostatok svetla , pri zatiahnutych roletach ,ked skary boli najvacsie. Bez problemov si clovek precital noviny ... preto ma prekvapili negativne reakcie okolia na sucastne rolety.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame hlinikove vonkajšie rolety... Sme spokojny... Ked je vietor nebugaju.. Zavriem uplne len na večer. Ak my cez den svieti slnko tak len čiastocne dam dolu, a v izbe nieje tma.. Mozem ti zajtra pofotit ak chces..
Odpovedať
Ja som tiez zvedavy aku tmu roletaci maju, lebo ja by som okno nezakryl ani zadarmo. Tmy je uz tak dost, v lete je slnko vysoko a v zime zasadne nesvieti.
Odpovedať
@aisulka ano poprosil by som
Odpovedať
Profilova fotka
Daju sa zastaviť na akej vysoe chceš
Odpovedať
Profilova fotka
Ked su zavrete.. Ale nie úplne a pekne sa da aj vetrat
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Úplne zavreté
Odpovedať
@jedendvatri bola som v lete v dome so screenovymi roletami. Jedinu vyhodu som videla v tom ze vonku vidis obrysy a tebe do vnutra nevidia. Urobilo to take sero. Ale neviem si predstavit to mat stiahnute ako teraz ked je zamracene. Ked nechces aby ti bolo vidno do vnutra. A ked mas rad tmu v noci tak roletami je neziskas. Ja som chcela zaluzie hlavne kvoli noci.
Odpovedať
Profilova fotka
S vonka
Odpovedať
Profilova fotka
S vonka.. My nemame zaclony, rolety... Okna su ale ze odrazaju tak susedia nevidia do izieb, ale ked svietime nas jaane ze vidno, tak zatiahneme... Co nam vyhovuje, zaluzie sme nechceli lebo buchaju pri vetre, ten tu my máme až az... A rolety rýchlejšie umyjem
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik dovolim si nesuhlasit. Ja par rokov tiez take hlinikove rolety mam o akych je tu rec. Ked ich stiahnem dole uplne, tak je v miestnosti uplna tma. Co sa tyka letneho prehrievania, su plnene purpenou, takze ziadne prehrievanie sa nekona. Dokonca to aj zvukovo plus izoluje aj ked mam v oknach trojsklo. Za mna to bola dobra investicia. Komu viac pasuju zaluzie, nech si da tie. Mne pasuju rolety.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri najlepšia vec , čo sme dali na dom ,sú rolety . (hliníkové) Tmu ti cez deň spravia takú, že si nedovidíš na špičku nosa. Cez leto tienime tak, že tam kde praží slnko sa dajú na dierky. Nie je potrebné stiahnuť úplne.Máme nainštalovanú Tahomu, takže si pekne nastavíš v aplikácii časy ,kedy, ako a kde sa má daná roleta posunúť. Vôbec nebuchotajú, pri ovládaní hore a dole si vieš zvoliť pomalý alebo rychlý pojazd. Pri zatvorení a otvorení na konci automaticky spomalia. Ako mínus vidím to , že máme polep orech. Cez deň, keď slnko praží na ne a dám hore,tak niektoré lamely sa zlepia a potom keď sa rozlepujú trochu viac búchajú. Žiadna tragédia. Možno farbené toto nerobia. Kľudne sa pýtaj.
Odpovedať
@prirodokochac tie screenove rolety asi nie su hlinikove, neviem. Tam si ich asi nevies "otvarat-zatvarat dierky". Este cez tie dierky nevidno do vnutra? Ze ked nemas zaves a vecer napr. zasvietis. Este k tomu buchaniu zaluzii co bolo spomenute vyssie. V KE nam zvykne riadne fukat ale nam este nic nebucho. Ale asi zavisi ci okno je na naveternej strana. My ich mame asi skor skryte. Vacsi problem mozu byt krupy.
Odpovedať
Profilova fotka
Čiastočne
Odpovedať
Profilova fotka
Čiastočne
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne
Odpovedať
@vykricnik ak zatiahneš roletu je úplná tma výhoda pre tých čo robia nočné, v lete hlavne ako ochrana prehrievania hlavne západné okná, vtedy je slnko už nižšie a svieti takmer kolmo, slnko zohrieva v zime cez južné okná,aj ked je najkratší deň je svetlo min 8,5 hod
Odpovedať
My sme tiez OK s roletami, mame ich na južných a západnom okne. Teraz v zime ich sťahujeme iba na noc, v lete aj cez den, dom sa výrazne menej prehrieva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?