Exteriérové AL rolety verzus AL žalúzie

Profilova fotka
Ahoj, nevieme sa rozhodnúť či investovať do ext. AL roliet s PU penou, alebo ext. AL žalúzie. Obe majú pre aj proti. Rolety sú bezpečnejšie, tlmia hluk, ale zase sa s nimi nedá tieniť a naopak žalúzie sú výborné na tienenie, ale zase pri silnom vetre sa odporúčajú navinúť, lebo nie sú také odolné (ovládanie chceme motorické). Na naše prekvapenie AL žalúzie vychádzajú o 600€ lacnejšie. Viete nám poradiť výhody a nevýhody? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My ideme do ext. zaluzii climax. Okrem ineho su urcite z estetickeho hlaldiska ňiekde inde ako rolety
Odpovedať
vsetky rozdiely vies takze je to len na tvojom rozhodnuti, co ma vecsiu prioritu. Bezpecnost, odolnost proti vetru a zime alebo tienenie a vzhlad. Nic ine tam neni
Odpovedať
Sama si odpovedas, je to o rozhodnuti co preferujes, my mame zaluzie,ak je velky vietor pootvorim ich, nestahujem. Uplnu tmu rano som nechcela, v zime trpim,ked mam vstavat do tmy,nepotrebbujem to mat doma cely rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Nam v predajni povedali ze by sa mali pri vetre vytahovat, ale ak ich staci len pootvorit, bolo by to fajn :-) .A aky mas typ lamely?C alebo Z? A nie su pri vytahovani a naopak hlucne? Nam povedali ze to moze trochu vrzgat.
Odpovedať
My ideme dávať žalúzie. A lamely C. Tiež som chcel najprv Z, ale esteticky sa mi viac páčia C, majú čistejšiu líniu. Naviac C má viac možností nastavenia priepustnosti svetla. Z o niečo viac tienia, ale ako atlaska povedala úplnú tmu netreba (ako komu, to je asi individuálne). Teraz máme len vnútorné žalúzie, takže prechodom na vonkajšie budem mať menej svetla, to mi teda stačí. Ako bezpečnostný prvok radšej budem riešiť kovanie WK1, foliu na sklo proti rozbitiu a hlavne alarm.
Odpovedať
Profilova fotka
@yogi83 aj nam sa viac paci C :-) A je lepsia siva farba alebo ina..kvoli slnecnym lucom, alebo je to jedno?
Odpovedať
Profilova fotka
C je menej odolne voci vetru ako Z. My preto zvazujeme profil S, ma krajsiu liniu ako Z ale pritom ma jeho pevnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita dakujem za radu, poinformujem sa o tom.. :-)
Odpovedať
@jonkaamisiko Ja mam kombinaciu a som spokojny :) Klasika motor dialkove ovladanie :) super
Odpovedať
Pri vytahovani to bzuci, ved je tam motor,ktory nepocut? Ked zatahujem v noci dieta sa nezobudi. Nieje to hluk,taky bzukot,j ked fuka silny vietor tak ony akoby zvonili,nebuchaju. mame C s dialkovym ovladanim
Odpovedať
Profilova fotka
@thinkbig7 Aj nad tym sme rozmyslali, akurat tie prijmace k motorom vychadzaju cca 100€/ks ku kazdemu motoru, takze by sa nam to velmi navysilo ;-( A mas Z profil?
Odpovedať
@jonkaamisiko zas rataj pracu elektrikara, vypinace ku kazdej rolete, kable, na dialkovladac jeden das aj 5 zaluzii. Ale jasne dialk. su drahsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jonkaamisiko Myslim ze mna to vyslo lacnejsie... objednaval som ich u firmy co mi robila okna... :) Dalsia moznost je na spinace no :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?