Dvojkridlove dvere z jednokridlovych?

Ahojte, kupili sme chalupu (40 rocny dom) a mame tam dve izby kde boli povodne dvojkridlove dvere (2x70) a velka kovova zarubna. V ostatnych izbach sme interierove dvere vymenili, ale kedze je to pre nas len chalupa tak zase nechceme privela rozhadzovat. Cena za nove dvojkridlove dvere sa mi ale zda na "chalupu" privysoka. Povodne dvere nechceme nechavat, lebo uz nevyzeraju pekne. Manzel zavrhol snahy o "renovaciu". Takze ma napadlo ci je mozne zobrat prave a lave bezfalcove dvere, z jednych vybrat zamok, vlozit tam protikus k zamku a vytvorit tak dvojkridlove dvere. Robil to niekto? Myslite ze to bude fungovat?
Odpovedať
Profilova fotka
Možné to je, ale tým to nekončí, že vyberiete zámok a namontujete protikus. Po vybratí zámku je treba ten vydlabaný priestor vyplniť drevom, otvory pre klučku a zámok zaštuplovať, zabrúsiť a povrchovo upraviť. Ďalej je treba zafrézovať do horného a spodného rohu zarážky na zafixovanie krídla o zárubňu. Fungovať to bude až vtedy, keď sa to všetko osadí presne ako sa má.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

Možné to je, ale tým to nekončí, že vyberiete zám…
@prirodokochac napadlo ma ze priestor po zamku sa niecim vyplni ale to nebranilo zapadnutiu jazycka tych druhych dveri, ale kovanie na "pasivnych" dverach by som chcela. Sice nebude mat ziadnu funkciu ale prave by som sa chcela vyhnut bruseniu dveri. Akurat by som na tie pasivne dvere dala z jednej strany nejaku "latku" aby sa mali aktivne dvere o co opriet.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od daniellkka:

@prirodokochac napadlo ma ze priestor po zamku sa…
@daniellkka Ano a nie len na fixné, ale aj otvárané dvere treba dať kryciu lištu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

@daniellkka Ano a nie len na fixné, ale aj otvára…
@prirodokochac super tak vdaka za radu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Dieru po vlozke zapratavat nemusis aj tak by sa dlabalo na jazycek a zapadku. Iba vyberies zamkonu cast a das slicplech ( protikus k zamku). Na kridla dat klapacky ( lista co brani dveram prejst na druhu stranu. Do fixneho kridla zapracovat istiace koliky to vyberies z povodnych dveri a tym ziskas aj predstavu o tom ako to ma vyzerat konstrukcne vydlabane. Viac menej je to o vymerani a o tom vi take kridla kupis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?