Dvere na terasu - zatvaranie na magnet

Zdravim, potrebujem vyriesit, ako zatvorit plastove dvere, ked idem na terasu. Idealne nieco bez madla, nejaky magnet, ktory dvere drzi zatvorene. Mate skusenost ? Vdaka
Odpovedať
Brano - zavíra samo?
Odpovedať
@milan209 Dvere su klasicke na panty. Nieco na sposob, ze ked su takmer zavrete, magnety by ich pritiahli k ramu. Ide mi o to, aby nesiel studeny vzduch do domu, ked idem na terasu.
Odpovedať
@jarosujo ved nech za vami zavru... srandujem.. ;) A nemoze tam byt taka ta malicka hlupost co sa dava na balkonove dvere?
Odpovedať
@jarosujo aha. To bude asi to madielko co vy nechcete... ;)
Odpovedať
@jarosujo Však brano to zavre. Ak je tam ešte akoby odpor tak to žiadny magnet nepritiahne . Iba ak poriadny elektromagnet. Potom už len domontovat automatiku aká je na dverách trebárs meďakov na privretie dverí :-D .
Odpovedať
@milan209 ja mam doma supermagnet a ten normalne rukou namas sancu odlepit od kovu.s tym magnetom by bol potom aj problem tie dvere otvorit.
Odpovedať
@originalx Ako toto beriem ale asi zadávateľ hľadá dačo estetické resp. niečo na to určené. Ja keď idem na terasu len za sebou strhnem dvere a oni sa zabuchnu. Ani madlo zvonka nepotrebujem. A keď idem dovnútra tak ich vytlacim.
Odpovedať
@milan209 Tak by som to aj ja potreboval. Ale mne dvere nedrzia, vzdy sa trochu otvoria.
Odpovedať
@jarosujo Tak sa treba pozrieť na rám, na väčšine dverí sa to dá naštelovať za 1 minútu a je k tomu treba jeden skrutkovač :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo tak skus nejake take dvere kupit ktore budu drzat, vsak ich ides vymienat, nie? ci len na povodne dvere chces nejaky magnet co ich bude drzat zatvorene?
Odpovedať
@kristiaaano Dvere nejdem vymienat, zas taky hrozny problem to nie je. Skor som zvazoval riesenie, ze by som tam dorobil tie magnety, co by to drzali.
Odpovedať
@lubk0 Spriecit ram, aby suchal, to by sa dalo. Ale to je take Pat a Mat riesenie :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo da sa to nastaviť aby to jemne šúchalo. Lebo ak tam nebude odpor tak guma pri pántoch ich bude stále otvárať. Keď to prejde rámom po zabuchnuti a následne keď tam bude ten odpor už sa neotvoria. Alebo kúpiť nejaký silnejší magnet a hore to nainštalovať nech to chytá kov ktorý by mal byť ako vystuha v ráme dverí. Ale môže to špatiť dvere.
Odpovedať
treba ich dostelovat
Odpovedať
@jarosujo Neviem, o čom trepeš :) Na ráme by si mal mať takú "západku" s plastovým "kolíkom" ktorý sa dá 1 skrutkou vysúvať a zasúvať ... Ten zapadá do takého "vybrania" priamo na dverách. Takže ak sa v tvojom prípade povysunie, tak po pribuchnutí budú dvere držať aj bez magnetov :) Zatiaľ som to tak videl u väčšine známych, akurát jeden čo má tie okná asi 15 ročné, to tam nemá ... Ale tak, všetky balkónové "oknodvere" som nevidel, takže môžeš to mať inak :D V každom prípade je tu určite "naštelovatelné" tak, aby si bol spokojný :P
Odpovedať
@jarosujo mne bolo povedané, že tam chýba nejaká "súčiastka", ktorá sa tam dá domontovať, možno by to mohlo byť toto: http://www.prooknaadum.cz/Zapadka-pro...
Odpovedať
@jarosujo http://www.dvereaokna.eu/eshop/7146-m...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@bovary ahoj prosím ťa, kde dostať také madlá na balkonové dvere, ako si posielal obrazok jarosujo?
Odpovedať
@viera321 ahoj. Napr. na tejto stranke. http://www.madlo.sk/madla/madlo-na-ba... Ale urcite vsade kde predavaju plastove okna budu vediet poradit...
Odpovedať
@bovary Dakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?