Dvere na terasu - sklopno posuvné vs. klasické balkónové

Čo poviete - sklopno posuvné dvere na terasu, alebo klasické otváravé balkónové dvere? Aké máte skúsenosti so sklopno posuvnými? nie sú veľmi kazivé?
Odpovedať
Je to blbost... nezavres za sebou ... mame zdvizno posuvne a je to na nezaplatenie !
Odpovedať
@pitt2701 jak že nezavries. Ja som objednal sklopno posuvné s kľučkou dnu aj von a FAB. Normálne ich zvonka zavriem...
Odpovedať
@megdesign dobre ale akym "jednoduchym" sposobom... kdezto zdvizno posuvne jednym prstom zatiahnes ako nic ...
Odpovedať
@megdesign druha vec ake tienenie ? Aka sietka ?
Odpovedať
Profilova fotka
Mame klasicke. Cokolvek nesiem na terasu, plne obe ruky,viem si otvorit a okamzite za sebou zavriet i nohou ;-). (Ak su iba privrete samozrejme).Rovnako so sietkou.
Odpovedať
@pitt2701 mal som nacenene aj HST aj PSK, ale po zistení, že Hst naprd tesnia som dal PSK. Sieťka normálna, samonavijacia zboku. Vonkajšie žalúzie. Systém PSK 200 zatvorim jedným prstom.....
Odpovedať
@megdesign neviem co je psk Ale sklopno posuvne je blud a hst tesni 110 %
Odpovedať
@pitt2701 sklopno posuvné sú PSK. Daj si do uja Google PSK-200. :-)
Odpovedať
@pitt2701 http://www.rakystav.sk/plastove-okna-... A HST tesnia slabšie ako PSK. ;-)
Odpovedať
@megdesign to je jedno ... ma ti kolega a nadava a viem ako sa otvara psk a hst .. pekny rozdiel
Odpovedať
@pitt2701 nieje PSK ako PSK.... Keď ma 160, tak sa mu ani nečudujem....
Odpovedať
@megdesign moje tesnia na 110% a neviem co riesis ked si spokojny tak si :) hlavne ked prekracujes prah 10 cm vysoky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pitt2701 na vchodových dverách máš ako vysoký prah? Riešim to, že tu hejtujes systém PSK a pritom si ich skúšal u známeho a nemáš s tým viac skúseností....
Odpovedať
@megdesign ale rozumiem cena je dva krat taka preto si ludia nedavaju ... :) len kazdy kto pride obdivuje ako blazon
Odpovedať
@pitt2701 cenový rozdiel pri mojich terasovych dverách bol 300€... Je fajn, že ich každý obdivuje. Aj ségra má také...
Odpovedať
@pitt2701 Onasysuuuu, ty si odborniiik :-D
Odpovedať
@wladivostok odporucam ti ist sa niekde pozriet kde maju PSK a HST, ked uvidis HST, tak o PSK dalej ani nebudes uvazovat...tot moj nazor, PSK ma sestra na terasu a nechcel by som ich ani zadarmo...ked uz pre nic ine, tak kvoli tomu prahu...a HST vyzera urcite luxusnejsie...
Odpovedať
Profilova fotka
Posuvno sklopne urcite nie. To je najhorsi z moznych variant. Ja som ich zazila dost, ani jedni neboli pohodlne na otvaranie. Ked su dvere vyssie, furt som mala pocit ze na mna spadnu, na hoteli boli take velke, ze ich vedel zavriet len muz poriadne, deti ( vacsie ) ani nahodou. Urdzbar vravel, ze nicnine nerobi, len vsade steluje tie dvere. Este tak domaci si zvykne na ne, ale ked ma tadial chodit aj navsteva, tak sa s tym morduje. Najlepsi je HS portal, ale dali sme len do obyvky. Do spalni klasicke balkonove dvere, kedze chceme otvarat aj na vetracku a maly prah tam nevadi. Cena samozrejme velky rozdiel..
Odpovedať
Profilova fotka
Ďaľšie sme klasické balkónové - tak aby sa dali otvoriť obidve krídla dverí. Tiež mi to prišlo praktickejšie aj pre dieťa aj pre mňa keď nosíme niečo na terasu, plné ruky atď... Neľutujem.
Odpovedať
Ja mam aj aj ale sklopno posuvne už bi som nedal.Samozrejme rozhodla cena :-(
Odpovedať
mali sme klasicke. a dali sme zas, su najpraktickejsie kedze fakt sa na terasu chodi casto a s plnymi rukami. Treba si ich u niekoho vyskusat a potom s arozhodnut.
Odpovedať
@wladivostok Určite nedávaj sklopno posuvné. Majú ich viacerý známi a žena 150cm má s nimi problém, nezavrie ich... Keď tak daj klasické balkonové. Ale neviem si predstaviť ako ich s plnými rukami zavrieš. Ked sme sa rozhodovali aké, boli sme u projektantky a tá mala HST. Manželka bez námahy otvorí ako nič. S kýblom plným dreva ktorý držím v dvoh rukách si viem HST otvoriť aj zatvoriť. A tesnenie? Tento rok bola krutá zima a ani náznak rosenia okolo celého portálu. A videl som tu sklopno posuvné portály ktoré mali riadne zarosené rámy.
Odpovedať
@wladivostok mám HST 4m x 2,30 čiže otvarave krídlo mám 2m trojsklo samozrejme a moja troj ročná dcéra ich otvorí. Neviem koľko to váži ale určite cez 200kg. Podľa môjho názoru tie PSK dostavaju šupy na kovanie
Odpovedať
Tiež som nad posuvnými uvažoval, nakoniec zvíťazili klasické ale s prahmi ako vo vchodových dverách do domu cca 2 cm. Dom je riešený bezbariérovo ale len prízemie :-D , aby ma niekto nechytal za slová. O konečnom riešení by mala rozhodnúť aj vnútorná dispozícia a najmä peniažky.
Odpovedať
Čo by ste doporučili na širku okna 2m a výška 2.3 m, klasické balkonové, či hst portal? má to byť východ na terasu.dakujem
Odpovedať
HST dvere a pocitujete ze by slabo tesnili ? Prosim realne skusenosti od ludi ktory to maju nejaky piatok nie jedna pani povedala / ludia ktori na to kidaju lebo si ich nevedia dovolit... Vdaka
Odpovedať
@kattikka @wladivostok Kazda liska svoj chvost chvali.. Ked chce niekto mensie okno, ide do HS poratlu, na malom okne moc velky rozdiel nieje, i ked aj tam je dost velky rozdiel oproti PSK systemu.. HS portal je urcite dobry, ale napr pre mna nepkrakticky z dovodu, ze je bezprahovy, co maju niektori ludia za vyhodu. Som aj rad, ze ma prah vysoky asi 6 ci 7cm, lebo mi tak lahko nenaprsi do interieru a nenasnezi.. Ja mam rozmer 5,4 x 2,4 m a PSk system. Okno delene na 4 casti a stredne dve su posuvne bez stredoveho stlpika. Rozdiel v cene od HS poratlu bolo asi 1500-2000€, lebo tam muselo ist kalene sklo ci co na ten rozmer a dalsie veci.. je to poloautomat a ani ja ani manzelka s nim nemame problem uz dva roky a dali by sme ho znovu.. HS portal je exkluzibnejsi pre znalych, ale mnoho ludi radsej priplati 1500€ za tento "skvost" aj ked cely dom je na uver.. co ti poviem.. Neviem preco ludia nadavaju na PSK system, ci zla kvalita okna alebo kovani alebo instalacia samotneho okna. My posuvame a otvarame 1,35 m siroke kridla a ide to uplne lahko a skoro same.. tak neviem.
Odpovedať
@bungalov866 Ja mám HS portál 3,6 x 2,3 m. Je to rozdelené na polovicu, pravá strana je posuvná. Nie je pravdou, že by netesnili. Síce ešte nemám interiér dokončený, ale teraz, keď boli tie vetry, tak neprefúkalo. Mám na nich nalepenú fóliu kvôli ochrane rámu a skla a v tom vetre sa nikde nehýbala, že by prefukovalo.
Odpovedať
HS portal mame cerstvo nahodeny, ziadne prefuky nepocitujem. Ako hlavnu vyhodu beriem lahku manipulaciu a bezprahove riesenie, nemienim sa podkynat na 7 cm prahu... Su to dvere do podstresenej terasy (vybetonovane 4 metre od dveri) takze tam ziadnu vodu ani neocakavam.
Odpovedať
Profilova fotka
@bungalov866 máme 4 m široké, delené na polovicu HS portál, tesnia úplne, sieťku máme plisé, vonkajšie žalúzie
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?