Dvere do komory

Zdravim strechaci. Nemáte niekto skúsenosť s riešením vstupu do komory z kuchyne nie klasickými dverami ale ako keby vchod bol uzatvorený časťou kuchynskej linky? Niečo také ako je na obrázku.vlastne ako keby som vstupoval do veľkej "potravinovej skrine" :-) Ako ste riešili odizolovanie aby nešiel z komory chlad a naopak z kuchyne neutekalo teplo. A ako je to v prípade rekuperácie? Ďakujem za názory a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to tazke toto je iba dizajnove riesenie a za dverami nieje orido komota ale sklad muky a kompotov
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/rafko...
Odpovedať
@wolodymyr možno dizajnové ale si myslím že aj dosť praktické.len neviem ako to zaizolovat...
Odpovedať
@zita19 presne takto to plánujeme urobiť :-)
Odpovedať
@marcel714 v tej komore neni generator zimy, normakne dvere nje su zas o moc lepsie ako toto, nerisil by som ziadnu izolaciu. Ak chces daj gumku kolo ak to dokazses pekne napasovat aby to aj majo daky zmysel a necbaj tak. Ak ta to velmi vela trapi nalep na dvere 3 cm molitan a potiahni kozenkou ako u lekara..
Odpovedať
@sysell no ja tam plánujem spraviť vetranie.jedna rúra s mriežkou dole a druhá hore do vonkajšej steny.takze cirkulácie vzduchu tam bude.a ide mi aj o tu rekuperaciu.aby no neťahalo vzduch odtiaľ.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa toto riešenie veľmi páči, len nie som celkom presvedčená, či sa to dá urobiť tak aby bolo tam chladno a aby to zase nešlo do kuchyne a naopak ]-(
Odpovedať
toto su velmi pekne riesenia ale funkciu spajze - v ponimanni chladnej komory tazko dosiahnut. zalezi ci ozaj potrebujes "chladnu komoru". ja spajzu nemam a veru ju ani nepotrebujem, staci potravinova skrina. pestujem si len sezonne veci, cize to aj spotrebujeme, pripradne nieco zavarim. a zasoby z obchodv si nepotrebujem robit.
Odpovedať
@marcel714 kukni sa na ten link co som dala. Tam je vyuzity aj priestor v rohu vedla dveri v prechode do spajze a sice nemaju dverami oddelenu spajzu ale co ti brani dat do toho otvoru normalne interierove dvere s gumovym tesnenim v zarubni otvarane smerom do spajze? Len v tom pripade nezabudni aj na prah a utesnit aj dvere zdola. Ci tam das aj zateplenie na dvere to uz ukaze cas.
Odpovedať
@marcel714 A naco tambudu tie rury? Co tam budes mat ze tam potebujes taku zimu? Si uvedomujes ze kej je von -10 ty tambudes mat brutalmnu zimu? To ti nevadiz e budes ochladzovat cely dom? Rekuperacia ti to bude lenkazit. Nevies si predstavit aky zimu spravi diera v dome a 2 diery co spravia prievan je sialenstvo. Nedavaj tam nic a mas pokoj, budes tam mat onejaky ten stupne menej. Ak ta tomoc trapi daj tam male okno, to ti budu chladit len cez sklo - ajked potom moze byt aj konenz na skle ale ok, a ked budes chciet mozes otvorit a vychladit.
Odpovedať
@sysell u rodičov sme to spravili s rúrami koly vetranie hlavne a úplne v pohode.aj v zime je tam síce chladno,ale nič nepomrzlo. :-) a ak by bolo moc zima tak sa dajú rúry zaslepkou vyplnenú XPS zatvoriť.
Odpovedať
@marcel714 falosne dvere no podla mna krok do komunizmu klasicke dvere asi sotva nahradis chyba mi v tom lahkost vzdusnost
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majsterdreva dik za názor.poznas ľudí čo majú interiérové dvere s dreveného masívu? :-) a voľba takýchto "falošných dveri" je koly kompaktnosti kuchynskej linky,ktorá bude v tej časti na celej stene z dola hore a z prava do lava.mne by tam asi tie klasické "nekomunisticke" papierové,interiérové dvere dosť rozbíjali tu celistvosť.
Odpovedať
@marcel714 papierove a podobne drevotriesky nie su u mna dvere, ano poznam dost takých co vedia rozpoznat a investovat do kvality svojich dveri
Odpovedať
@majsterdreva dobré teda.tak ťa môžem poprosiť o návrh ako by si riešil dvere do komory z masívu,tak aby boli súčasťou tej kuchynskej linky a neodpisovala sa od nej?
Odpovedať
@marcel714 nebala by som sa toho uniku tepla(chladu), my mame posuvne dvere, co tiez nie je extra izolacia, ale vobec to nevadi, v komore je chladnejsie, ako v kuchyni, je to citelne.. Mame tam aj okno, spajza je na sever, takze zvyknem aj otvorit a schladit, ked treba..
Odpovedať
@marcel714 ta linka moze zacinat az od dveri takze dat napr presklene velke sklo v rame a potom linka od nich z lava do prava da sa aj stena urobit kde dvere licuju s plochou steny moznosti su
Odpovedať
@majsterdreva hej.ale akokoľvek to bude biť do očí.ako nová záplata na starom kabáte.
Odpovedať
@marcel714 v prvom rade sa osadzaju stavebne prvky teda dvere a potom sa linka tomu prisposobuje kazdy dizajn je len vtedy dobry ked aj rovnako funkcny zaplata su skor tie tvoje nabytkove dvierka co mas v navrhu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Super, aj mne sa to páči a chystám sa spraviť si takéto dvere do komory :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?