Drevo hliníkové okná

Ahojte, potreboval by som poradiť vo veci drevo hliníkových okien. Ktorého výrobcu by ste mi poradili? Mojou podmienkou je, aby ponúkal vonkajšiu úpravu v imitácii dreva, na´koľko väčšina drevo hliníkových okien zvonka pôsobí dosť "priemyselným" dojmom. Ďakujem za každú radu!
Odpovedať
1
2
preto su drevohlinikove, aby zvonku vyzerali ako hlinikove. nevidim dovod kupovat drevene okna s hlinikovymi listami co vyzeraju ako drevene. moj nazor je, ze ak chcete drevene okna co vyzeraju ako drevene, kupte drevene okna
Odpovedať
Ide mi o údržbu a výdrž okien. Nevylučujem ani čisto drevené, akurát poznám viac prípadov, kedy ostali po niekoľkých rokoch okná poznačené počasím (vybledli, ošúchali sa a pod.). tomu sa chcem určite vyhnúť. Textúra dreva sa mi ale veľmi páči zvonka.
Odpovedať
skuste http://www.janosik.cz/
Odpovedať
Skús Internorm, majú drevodekor na hliníku.
Odpovedať
to bude astronomicka cena
Odpovedať
Tak internom som videl, ten dekor je veľmi pekný, akurát tá cena...nedoplatil by som sa.
Odpovedať
@arkadius111 Podľa Murphy-ho zákona, sa pokazí všetko čo sa pokaziť môže. Opadaná farba z hliníka, zhnité drevo. Kúp si plasťáky ako väčšina ľudí. Za tú cenu neoľutuješ.
Odpovedať
Plastové vzhľadom na charakter projektu neprichádzajú do úvahy. Čiže buď drevo alebo drevo/hliník. Čisto hliník nechcem.
Odpovedať
To je somarina, daj si aké chceš.
Odpovedať
Poprosím, späť k téme. Poradíte výrobcov?
Odpovedať
@arkadius111 Slavona - cz, Mintál, Makrowin, Hoblina, Internorm, Mirador. Pošli si dopyt na cenovú ponuku, každý mi odpovedal.
Odpovedať
Od hobliny som dostal zaujímavú ponuku na drevo/hliník - Smartwin. Čo ma trošku prekvapilo bolo, že ich okná sú bezrámové resp. len s úzkym rámom a tiež, že nemajú drevo dekor. Markowin bol veľmi drahý, asi o 20-30% ako ostatné ponuky. Internom čakám na ponuku, bude to masaker. Mirador ani Mintála som neskúšal. Skúsim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@arkadius111 Mirador mi dal celkom dobrú cenovú ponuku na drevo/hliník a Mintál mi ani neodpísal.....
Odpovedať
asi 7rokov dozadu som robil okna z interieru dubove drevo a z vonku hlinik biely...drevohlinikove okna sa lacno urobit nedaju, hlinik je velmi drahy. ja si na dom robim dubovo-smrekove okna,z interieru masivne drevo dub a z vonku smrek natrety na odtien palisander. Dal som si strechu s velkym presahom a kašlem na hlinik. udržbu okien tiež zas netreba prehanat, treba robit večšie presahy strechy a nemate problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 my mame drevene okna od firmy renczes a velka spokojnost! myslim, ze uz ponukaju aj drevo hlinik, ale vzdy musis pripocitat k drevenym +40%. pri vybere drevenych okien si dobre vyberaj lebo je to poctiva vyroba, ziadne polotovary ako plast ci hlinik a tu zavisi od strojoveho vybavenia vyrobcu a od preciznosti riesenia detajlov. dalsi velky rozdiel medzi vyrobcami je v pouziti materialov od najdolezitejsieho ako je drevo cez kovanie az po sklo. samozrejme nezabudni na montaz lebo sa moze stat, ze budes mat kvalitne okna, kvalitne zateplenu stavbu a podcenenu montaz. urcite pouzit namiesto montaznej peny montazne pasky + paropriepustne pasky okolo ramov napr. od illbrucku. nas dodavatel nam aj poradil vela praktickych veci az a podla toho sme dali vyrobit okna a dvere. navyse existuju osetrovacie sady na drevene okna ktora dokazu predlzit zivotnost povrchu. my sme to cele poistili vonkajsimi hlinikovymi zaluziami. priznam sa som odporca plastu nakolko samotne slovo sa pri stavani domu nema pouzivat.
Odpovedať
Keďže pomerne málo firiem robí vonkajšiu úpravu drevo dekor, nezostáva mi moc možností...internom je astronomicky drahý, hoci ich dekor je asi najlepší čo som videl. Ešte mám informáciu, že Vargovci robia drevo dekor, tak sa za tým musím lepšie pozrieť
Odpovedať
spicka na svk v drevohliniku su: Makrowin, Mintál, Drevar, Boťansky, Mirador neskusaj- velky problem pri reklamacii
Odpovedať
Ktore z tychto firiem robia aj drevo dekor? Okrem internormu a drevara
Odpovedať
botansky
Odpovedať
nam robil drevohlinik Kunaj, ale ci robia drevo dekor neviem - myslim ale ze urobia vsetko podla priania zakaznika. :-)
Odpovedať
Ma niekto namontovane drevohlinikove okna od Drevara? Ake su skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 zdravim,nam idu montovat drevohlinik v polovicke februara co sa tyka doterajsej spoluprace nemam ziadnu namietku,spokojnost dufam ze to bude pokracovat aj pri montazi aj pri samotnom pouzivani za tie peniaze ....
Odpovedať
@arkadius111 Ahoj, sused má drevohliník od Drevar asi rok a je spokojný. Videl som ich, vyzerajú super. Cenovo to je ale trochu inde ako drevo. Ja mám od nich drevené okná. Vyhotovenie je tiež super, na servis nemôžem povedať krivého slova, snažia sa vyhovieť pohotovo. Ja mám tie okná 2 roky. Ešte doplním sused má nejaký antracit s metalízou a nie drevodekor a z vnútra taký prírodný smrek či čo.
Odpovedať
Profilova fotka
@thinkbig7 antracit mam aj ja...tesim sa
Odpovedať
Včera som započul takú informáciu, že v prípade okien drevohliník, ktoré majú hliníkový profil dutý, čo je okrem Internomu (ktorý izoluje profil styrodurom) asi každá firma, hrozí kondenzácia pár medzi okenným rámom a dutým profilom. tým je väčšie riziko vzniku vlhkosti a hnitia dreva. Čo si o tom myslíte? Môže to byť pravda?
Odpovedať
@arkadius111 vykasli sa na drevohlinik, stacia eurookna ;-)
Odpovedať
@arkadius111 Drevo v konštrukcii domu je vždy riziko. Čo máš proti plastovým oknám?
Odpovedať
@radopp okna nie su v konstrukcii domu, moderna povrchova uprava dava zivotnost desiatky rokov s minimalnou udrzbou. Drevo sa da ovela lahsie opravit, a tazsie vylomit.
Odpovedať
@peto99 Nove kovania na plastakoch uz nemozno otvorit srubovakom. Videl som zhnite eurookna. Neverim ničomu novemu nepreverenemu. Modna uprava ma nezaujima. Prvorada je funkcnost a odolnost.
Odpovedať
@radopp ja som videla rozpadnute plastove okna po 5 rokoch, ako sa staras o okna take ich budes mat, papa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?