Co pouzit namiesto plastoveho rozsirovacieho a parapetneho profilu, aby nevznikol tepelny most?

Ahojte, v projekte mam navrhnutu predsadenu montaz okien s pouzitim Phonotherm a parapetneho profilu Compacfoam. Su to dost drahe veci. Nakoniec som sa vsak pre predsadenu montaz okien nerozhodol, chcem ich dat osadit na hranu muriva. Okna po podlahu musia byt nadvihnute o 8 cm nad tvarnicou (ako odizolovanie paty muriva boli pouzite tvarnice Ytong Lambda). Firma, ktora mi bude vyrabat a montovat okna (Rehau Geneo) chce pouzit plastove rozsirovacie a parapetne profily Rehau. Jeden oknar mi tvrdi, ze to je velmi zle riesenie, ze takto vznikne tepelny most. Nechce mi vsak prezradit spravne riesenie :-) Inac, pripojovacia skara bude vyplnena izolacnou PUR penou a budu pouzite exterierove a interierove pasky. Rozmyslal som aj nad pouzitim Phonothermu vo vyske cca. 5 cm ako "rozsirovaci profil" pre okna po podlahu (francuzske) a pre vsetky okna Compacfoam ako parapetny profil. Existuje aj nejake lacnejsie riesenie, ktore splni ten isty ucel? Ak ste taketo nieco riesili, co ste prosim pouzili namiesto plastovych rozsirovacich profilov a plastovych parapetnych profilov? Dakujem.
Odpovedať
Teraz ma napadlo pouzit namiesto draheho Phonothermu napr. Foamglas F v hrubke 50 mm, ktory by som narezal na sirku 100 mm a pouzil ako rozsirovaci profil. Pevnostou sa Foamglas F (1600 kPa) sice nechyta na Phonotherm (7000 kPa), ale pod okno by hadam stacil :-) A ten parapetny profil uz spominany Compacfoam, ktory sa da kupit ako hotovy napr. tu: http://eshop.propasiv.cz/38-tepelne-i... Pripadne pouzit ako parapetny profil XPS a dat ho niekde narezat na profil Rehau Geneo?
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt ahoj, 5cm Phonotherm-u pod francuzke okna, alebo terasove presklenia je malo... je to najdôlezitejsi detail z hladiska vplyvu a pôsobenia tepelneho mostu... Ked sa bosy v zime pôjdes pozriet k terasovym dveram, ako vonku snezi, aby Ti neodmrzli nohy... Aby to pri terasovych dverach splnalo ucel 11-12 cm treba... Kedy to bues riesit?? Phonotherm teraz momentalne na sklade nemam, ale hadam sa mi do mesiaca-dvoch nejaky vyzobrat od Nemcov podari... Riesenim je viackomorovy rozsirovaci plastovy profil vypeneny 2-K PUR penou s vodivostou 0,021... chcel som to zacat robit, ale neviem, kolko ludi by sa na to naslo... Kolko Ta vychadza Phonotherm?? uz Ti ho niekto ponukal?? napis mi do int. posty ak chces..JV
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?