Čo na okná proti náletom vtákov?

Keďže náš dom je situovaný v lone prírody, stáva sa nám, že nám vtáky narážajú do okien. Na jednej strane máme obavy z poškodenia okien (dnes nabúral dokonca dravec nemalých rozmerov, takže to bola ozaj rana), na strane druhej je nám ľúto vtáctva, ktoré pri náraze utrpí minimálne šok. Máte niekto podobný problém? Ako ste ho riešili? Ako eliminovať tieto nechcené nálety? Ďakujem
Odpovedať
to sa stáva len ak je okno holé a úplne čisté bez akýchkoľvek doplnkov , aj to len pri určitých svetelných podmienkach a javí sa navonok ako otvor bez prekážky, i človek má vtedy problém, preto treba na ne niečo dať ,záclony,žalúzie, kresby, strom alebo zeleň vedľa okna, aby tienilo svetlu z boku a javí sa ako zrkadlo a nie okno.
Odpovedať
Ja som sa s tým už stretla, na okná sa nalepili samolepky v čiernej farbe, ktoré zobrazovali nejakého vtáka-dravca. Kde to kúpili,neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/st... http://www.vonkuester.de/Birdpen_1
Odpovedať
http://www.e-safetyshop.sk/prodtype.a...
Odpovedať
nám sa to stávalo veľmi často, začali sme zaťahovať žalúzie - pomohlo to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
uplne by postacili zaclony
Odpovedať
skoda ze je to otazka.. zaves/zaclona su velmi malo ucinne, osobna skusenost, holub a iny vtak pravidelne narazali do bezneho panelakoveho okna na iba tretom poschodi.. zaves som mal vzdy zatiahnuty, reflexnost okna neviem posudit, no mastne flaky tam boli pravidelne..
Odpovedať
toto by bolo skor na diskusiu ;)
Odpovedať
nalepky nepomohli
Odpovedať
Zožen si alebo kúp maketu HAVRANA a daj ju niekde blízko. Je to dravec a určite i tam nebudú už lietať. Ale odporúča sa ho raz začas umiestiť na iné miesto pretože aj keď sú to len vtáky mohli by si zvyknúť časom .
Odpovedať
Profilova fotka
s tymi maketami alebo s nalepkami na okno to veru hlupost nie je. Vyskusaj nic za to nedas
Odpovedať
Doma sme mali takýto istý problém.Na okna sme nalepili nálepku dravca ako býva pri diaľniciach a mame kľud. Skús toto ak nebude vadiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?