Balkonové verzus sklopnoposuvné francuzské okná

Profilova fotka
Aká je vaša skúsenosť, čo viac preferujete? V obyvačke s kuchyňou máme mať dvoje dvojmetrové okná a stále mám dilemu.
Odpovedať
@lucyy1312 Poriadne si obzrite predajne, kde maju posuvno-sklopne vystavene a vela skusane zakaznikmi. Mne stacila jedina navsteva predajne Slovaktualu, kde pani ani nedoslo aku antireklamu robi, ked sama povedala "tieto tu skusa kazdy, takze uz su trocha pokazene".. A kedze HS portal stal 3x viac ako balkonove, sli sme do balkonovych.. Btw, napriklad taka posuvna sietka proti komarom, ktora je u posuvnych dveri tiez nutnost, stoji aspon 2x tolko co bezna otvaracia, takze tam sa to este viac predrazi..
Odpovedať
MaMe balkonove aj v spalni aj v obyvacke zatial spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
@cache Čo sa týka Slovaktualu, tých sme zrušili hneď na začiatku, už to nie je to čo bývavalo a pani sa nemala akosi k činu nám niečo ukázať, vysvetliť, počkali sme teda na cenovú ponuku a tým sme to so Slovaktualom ukončili. My máme vybratú pravdepodobne Fenestru - rehau geneo 3plus. Bojíme sa presne tohto, že časom sa to začne kaziť. Tiež pre deti ťažšia manipulácia. A upozorňovali nás, že zvonka sa ťažšie zatvárajú (posunúť k sebe a zasunúť), nie je to také "jednoduché" ako zvnútra. Tiež môžeme takto otvoriť obe krídla a do budúcna aj nejaké veci lepšie preniesť cez 2 metrové okno, ako cez metrové, tiež cena, ale o to v tomto prípade nejde. HS portál sme hneď vylúčili, nevedia čo za to pýtať.
Odpovedať
@lucyy1312 Napodobne, namiesto predelenia na polovicu (posuvne) sme predelili na 3 casti - jedna je fixna, dve su "stuplove" balkonove, takze nakoniec je mozne otvorit kralovsky priechod. Sietka na hmyz je ale len na jedno kridlo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cache U náš by sa otvárali obe krídla, bo medzi týmito dvoma oknami bude ešte jedno metrové a to bude fixné. Ak chceš, kuk u mňa pôdorys :). My budeme mať rekuperáciu, takže mám "zakázané" otvárať okna, tak ani neviem, či sieťka bude.
Odpovedať
@lucyy1312 ked sa ti nepaci zdvizno-posuvny hs portal a je ti drahy, preco nepozres sklopno- posuvne dvere? Su lacnejsie, s kovanim neni problem a urcite praktickejsie ako balkonove...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Prečítaj si ešte raz názov otázky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird A inak komu by sa nepáčil HS portal, veď je úžasný, ale vieš čo? Dvoje takéto dvojmetrové by nás vyšli toľko, koľko okná do celého domu a to sme zamietli veľmi rýchlo.
Odpovedať
@lucyy1312 tak otazka je jedna vec, ale pritom sa tu pisalo o hs portaly... U sklopnoposuvnych sa priplaca len za kovanie... Cca 500 e na dvere.. Ale urcite by som zainvestoval do sklopno posuvnych. Je to aj praktickejsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird hej, hej riešil i hs portal, ale to už bolo skôr ku koncu. Čo sa týka cien a rozdielov, máme spravených niekoľko ponúk, takže v obraze sme. V čom sú pre teba také dobré, že môžeš povedať že sú praktické?
Odpovedať
@lucyy1312 Uz len to, ze pri otvarenych kridlach u balkonovych dveri prides o manipulacny priestor... Teda neviem aky mas velky priestor...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 ahoj, skúsenosť ešte nemám, ale dávali sme nacenit Fenestra rehau geneo trojsklo zdvizno posuvné a vychádzajú nás drahsie ako okná do celého domu. Ale aj tak ich chceme,lebo sa nám páčia a hlavne šetria priestor. Samozrejme ze ich dáme ešte nacenit aj inde....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj,pred nedavnom som riesil podobny problem.Pobehal som par kamaratov co nedavno stavali a odskusal som si ako kt system funguje (odporucam).Najlepsie mi z toho vysiel zdvizno posuvny system ale rozhodol som sa pre sklopnoposuvny system hlinikovu variantu vzhladom na to ze ZP syspem bol asi o 2tisicky drahsi.
Odpovedať
no ti co to mate, viete sem napisat rozmer a cenu? ORIENTACNE napr, klasicke balkonove dvere 235x90cm stoja mozno 250eur pokial rovnaky rozmer posuvnych srand stoji 2000eur, tak to je besne vela..
Odpovedať
Nakoniec som kupoval SP system hlinik za 1600eur (2.5x2.3m).Zdviznoposuvny bol za 3500.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 mame sklopno vysuvne, zatial funguju dobre, asi rok a pol. ale uz by sme ich nedali. je to zlozitejsie. a decka ked lietaju hore dole, bohovie kolko vydrzia.
Odpovedať
@lucyy1312 Ahoj. My sme práve tento týždeň montovali okná Rehau geneo 3+ od Fenestry a dali sme od nich HS portál šxv 3,6x2,35. Vyšiel nás 2100€. To len tak pre orientáciu... Portál je delený na polovicu, a dali sme tam obojstrannú klučku a fabku to bolo za príplatok.
Odpovedať
Projektant nam navrhol balkonove. Do izieb sme si ich aj namontovali. Chceli sme byt ale akoze IN a do obyvacky kde mame rohove okno na terasu sme dali HS portal od Slovaktualu. Teraz uz vieme ze to bola chyba. Ak potrebujem ist na terasu tak chodim radsej z izby kde mame balkonove dvere ako cez obyvacku s HS portalom. Dovod je jednoduchy pri mojej vyske 160 cm mam problem otvorit posuvne dvere, lebo sa tazko otvaraju a tazko sa s nimi manipuluje. Pri zatvarani to je este tazsie. Nehovoriac o tom ze na nich mame zaluzie ktore sa pri otvoreni a zatvoreni okna kolise az sa niekedy odtrhne, hlavne ked sa okno vyklopi alebo zaklopi... Toto pri balkonovych nie je ziadny problem. Najlepsie je ale vyskusat si to u predajcu ci ti to bude vyhovovat. Slovaktual pre mna urcite nikdy viac. PS. Manzel s nimi akurat bojuje ohladom reklamacie...
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetkym dakujem za Vase prispevky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kato75 ale ved hst portal len zasuvas (ten sa nevyklapa). Psk portal sa vyklopi a zasunie :-). No my mame nacenene to lepsie kovanie a poloautomaticke zatvaranie, tak by to malo ist este jednoduchsie. No tie nase by sa mali vysunut rovnomernei vrch, i spodok a zasunut (tak snad by to zaluzie moc nehrkalo). Ale nakoniec to bude asi tak, ze v obyvke balkonove a v kuchyni posuvne.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu ved tohto sa bojim, ze ked budu casom deti, to behanie von, dnu, za den aj tisickrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak ved aj zas jedny vysli o 2 tisicky viac, takto na oboje by to bolo 4tisicky a za to mame okna do celeho domu. Tak preto rozmyslame nad sklopnoposuvnymi, vlastne ich mame aj odskusane a nacenene. Ale kazdy ma strasi, ze casom sa kovanie kazi, deti chodia von a dnu tisickrat za den, atd.
Odpovedať
A preco nedat namiesto dvoch dvojmetrových jedny 4 metrové? budú určite lacnejsie. Prípadne 4 metrové a nejaký fix?
Odpovedať
Profilova fotka
@kvalitneokna Pretože už je vymurované. A ja neriešim veľkosť okien, ale otváranie. Jedny dvojky idú z kuchyne, potom je meter fix (tam bude jedálenský stôl) a ďalšie dvojky z obyvky a všetko smeruje von na terasu. Stačí kuk album pôdorys.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyy1312 to je pravda ze to kovanie sa kazi, ja byt tebou skor dam tie balkonove, ale zase ked hovoris ze tie su drahsie.. no neviem.. bud pripratit alebo dufat ze sa vam tak skoro nepokazi to kovanie
Odpovedať
@kato75 nemyslím si ze HS portál sa ťažko posúva, a vôbec sa nevyklapa... Prvá vec čo mi povedali v každej predajni že HS portál má dve nevyhody: cena a žaluzie sa tam nedajú žiadnym spôsobom osadiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo ja tu ani tak neriešim hst portal, ako psk verzus balkónové ;-)
Odpovedať
@lucyy1312 jasné, len ma tu dokážu niektorí tak vytočiť.... Osobne skusenosti s PSK nemám, ale radsej by som išiel do bqlkonovyh
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo to čo by sme dali za hst portal, tak za tú cenu nás vyjdú okná do celého domu, takže to bolo zamietnuté. Psk sme si osobne aj skúšali v predajni, dokonca sme si dali naceniť i poloautomatické zatváranie, ale zvonka idú predsa ťažšie zatvoriť ako zvnútra. Čo sa týka dizajnu a priestoru nie je o čom, ale časom pôjde skôr o praktickosť, tak stále váhame. Môj by chcel najradšej jedny psk a jedny balkónové.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?