Anglický dvorec.

Dobrý deň, má niekto skúsenosť s anglickým dvorcom? Nie je problém s osadením, čo sa utesnenia týka? Kde ste ho kúpili?
Odpovedať
Profilova fotka
S namontovanim nebol ziadny problem, chce to len trosku zrucneho cloveka. s odpadom mi ale pomohol vodar, nedavala som to len tak do trativodu. anglicky dvorec som si objadnala v stavebninach, ja mam MEA MULTINORM /ronn.sk/.
Odpovedať
Aj my ho máme, zatiaľ nie je žiadny problém, kúpili sme ho v stavebninách.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@savanna447 A ako ste ho montovali? Až keď ste mali okná ste ho montovali? Ja by som potreboval namontovať anglický dvorec už teraz aby som vedel spraviť zateplenie suterénu a aby som ho vedel zasypať. Ale okná budem dávať až začiatkom budúceho roka.
Odpovedať
@kajo873 Ahoj. My sme dávali dvorce pred oknami a aj zateplovali pred oknami.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my ich mame asi už 10 rokov a su osadene pod fasadou na pivničnych okienkach, su zasypane štrkom ale vrch asi 5cm je beton - kvoli zabetonovanej terase , teraz ich mame vlastne na terase akoby, pošlem foto . 10 rokov dozadu sme ani len netušili, že budeme zastrešovať terasu tak teraz to vyzerá takto ....zateplene to nie je iba nopova folia je tam.
Odpovedať
@liviaz Presne takto mi to vychádza. Anglický dvorec rovno pred dverami, budem po ňom chodiť a takto to bude v terase zakomponované. @peter1172 Vieš mi dať nejaké foto z montáže alebo aspoň po montáži? A akého výrobcu a typ ste dávali? Ďakujem
Odpovedať
@kajo873 Dávali sme od firmy ACO a svetlík bol 100x100x40, rošt ťahokov, pochôdzny ... foto mám, nie na tomto PC, pošlem ti ich večer, keď budem doma. Aj keď neviem či zrovna z montáže.... Vŕtali sme do steny kolíky, ktoré boli pri svetlíkoch a na potom sme na stenu (na kolíky) dali 10cm XPS (okolo otvoru okna) a na tento XPS sme dali svetlíky... ostatnú stenu sme zateplovali potom.
Odpovedať
@peter1172 Ako hlboko máš vrchnú hranu okenného otvoru od povrchu? Mne to vychádza nejak 50-55cm A koľko ťa stál tento svetlík? Presne taký by som tam chcel dať.
Odpovedať
@peter1172 @janula94 @liviaz Prosím vás a kedy ste ho montovali ten svetlík? Počas výstavby keď ste zasýpali suterén? Alebo ste si vynechali jamu a potom keď ste robili úpravu okolo domu konkrétne terasu tak ste ho osadili? Lebo oba mám v terase a ešte neviem v akej výške budem mať terasu a či z dreva a ešte ani neviem či chceme bezbariérový prechod alebo tam spravíme na terasu schodík ale 5cm
Odpovedať
@kajo873 My sme ich dávali pred zasypaním pivnice. Čiže v podstate hneď keď sa dalo. Aj tie čo máme na terase, lebo tie máme s nadstavcom. Tiež neviem výšku, takže nadstavec sa potom doladí s terasou (zatiaľ je len svetlík bez nadstavca)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Ako sa vola pivničný svetlík/anglicky dvorec ktorý je cez celu šírku domu. Sú do neho dvere z pivnice je široký asi meter a dá sa po ňom chodiť. Hore je pochôdzny rošt. Potrebujem nápad na rekonštrukciu ale neviem ako sa to nazýva 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?