Akym sposobom otvarate moderne vchodove dvere?

Dobry den, obraciam sa na tych, ktory uz maju namontovane vchodove dvere. Ja mam zvonku gulu a vzdy ked chcem otvorit dvere tak na ne jednou rukou musim tlacit a druhou otocit klucom. Vyrobca sa v skratke vyradril, ze u novych dveri kde su izolacie to tak jednoducho je, ale mne sa to nezda. Taktiez ked dvere otvaram zvnutra tak klucka ide sekavo ako by jej nieco vadilo a niekedy tiez musim zatlacit na dvere. Je to teda bezne a iba ja chcem zazrak ze prijdem k dveram, otocim klucom a dvere sa otvoria? Aby som upresnil jedna sa o drevenne dvere v cenovej kategorii okolo 2000 eur.
Odpovedať
dvere sa musia otvarat(zatvarat) lahko, zamykat lahko, musia dobre tesnit atd. skus si ich dat do vodovahy, pozret ci priliehaju atd. bud su zle dvere skonstruovane alebo zle montaz prevedena. este je moznost, ze ti dvere len namontovali, ale nenastavili. nedaj sa odbyt recami, ze to tak je normalne (tie chyby). v najhorsom pripade reklamuj a nech poslu technika z vyroby nech skontroluje dvere.
Odpovedať
@jurajm17 máme nové vchodové dvere. Je to tak ako píšeš, aby dobre tenili, je potrebné ich trochu pritiahnúť prípadne zatlačiť aby si ich otvoril. Na otváranie z exteriéru máme aj fingerprint. Tu iba prejdeš prstom a dvere sa otvoria
Odpovedať
Dnes som u kamosa skusal otvarat a zatvarat hlinikove vchodove dvere a isli uplne krasne lahucko. Za to otvaranie dotykom prsta odomna chcu 800€ bez dph.trochu dost.
Odpovedať
Vdaka za odopvede. Bol by som rad ak by prispelo viacero ludi, idealne aj niekto kto sa v danej oblasti pohybuje. Vopred vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Plastové, idú úplne ľahko odomykanie aj zamykanie aj kľučka, ja ich otvorím iba klúčom jednou rukou a v druhej držím ten ťažký kufer z naradim ]-(
Odpovedať
Slusna firma dvere v takomto stave nemoze zanechat, Najma za take tazke peniaze ..........
Odpovedať
Ja mam bezp. dvere sherlock. Mam aj pridavne tesnenie a otvaraju sa normalne. Cize jemne ked pritiahnem tak idu otvorit klucom lahko. Nikde nic nedrhne. Tesnia dobre. Daju sa aj len klucom otvorit.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 Ahoj, mam hliníkové dvere o niečo drahšie ako píšeš a otvárajú sa bez problémov, z vonku kľúčom stačí otočiť a je otvorené - peknecjednou rukou. Dvere idú pekne zľahka otvoriť aj zatvoriť. Nikde nič nešúcha.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 a z coho mas dvere??? ake kovanie,,automatik? drevene mohlo prehnut preto sa zle otvaraju,,mohli byt zle osadene,,,mozno staci dostelovat na zarubni kde vchodi jazycek trochu von
Odpovedať
@matrin1980 su tam tri jazycky. Vcera som sa s tym trochu hral a uz to ide lepsie. Moja chyba bola ze som to take prebral. Ked budem stavat o 30 rokov dalsi dom dam si uz pozor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Čím lepšia tesnosť dverí, tým sa môžu dvere ťažšie otvárať. Vyskúšajte si napríklad test tesnosti. Vložte klasický papier A4 medzi krídlo a rám a zatvorte dvere. Vyskúšajte tento papier vytiahnuť. Pokiaľ Vám pôjde jednoducho tak Vám dvere veľmi netesnia. Pokiaľ pôjde ťažšie - prípadne sa papier roztrhne, tak tesnenie je dobré. Toto treba však otestovať zo všetkých štyroch strán. Pokiaľ Vám dobre tesnia na každej strane, tak sa predpokladá, že aj pri otváraní musíte vyvolať malý tlak - to čo píšete, že dvere musíte mierne pritiahnuť. Tí ktorým sa dvere otvárajú extra jednoducho môžu mať problém s tesnením. Nemusia si to vôbec uvedomovať, lebo to nie je vidieť. Áno je to mierne nepraktické pritiahnuť dvere k sebe, ale zas máte dobrú tesnosť a na to väčšina z nás dbá pri kúpe dverí. Samozrejme dvere môžu byť aj prehnuté a podobne. Problém tam môže byť a treba si to nechať prekontrolovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?