Ako zistim ci mam skutocne trojsklo?

Na papiery trojsklo 4-18-4-16-4 Okno ma 2 duplex ramceky. Nerosia sa. Ako zistim ci tam uprostred je sklo. Nevidim ho. Mozem byt kludny?
Odpovedať
@pistikus treba rozbiť a zistiť či tam je :-D
Odpovedať
Kameňom ;-)
Odpovedať
Zapni v noci zapalovac pri okne a spocitaj kolko odrazov vidis ;)
Odpovedať
Na ráme to je vidieť ,tie medzery čo oddeľujú sklá.
Odpovedať
Kolko má tepelný odpor také trojsklo? Ja mám iba staré okná ,dvojsklá ,dve okná a medzi nimi je asi 10cm medzera a mám R viac ako 1,5. Pretože na sklo mám priložený polystyrén 5cm,roleta je aj tak celú zimu pustená dolu.To je nápad ,čo.
Odpovedať
@jean2 no ide o to, ze tie duplex ramceky nie su roztiahnute rovnako ako keby na hrubku skla, tak nastali pochybnosti. U skla by som mal mat 0,6
Odpovedať
To že sú dve sklá vonkajšie z každej strany okna zistíš ľahko dotykom ,teraz ešte zistiť či je medzi nimi tretie sklo,otvor okno a pozri sa z boku od rámu ,malo by sa tam lámať svetlo. Možno je na skle nejaká malá špinka na tom skle ,dobre sa treba na to zadívať,hlavne okolo rámov..
Odpovedať
Akoze myslis, ze ti dodali 2-sklo s dvomi distanckami vedla seba namiesto 3-skla? Ked si nekupoval z Polska (tam su ini kuzelnici :-D), tak si moc neviem predstavit, ze by to normalna firma urobila.
Odpovedať
@zefe zneistili ma vchodove dvere. Ked s nimi silnejsie buchnem, tak na jednom mieste sa zachveje ci pohybe ci ako to nazvat dist. ramik, ktory by mal vlastne vymedzovat tie skla.
Odpovedať
Profilova fotka
Staci keď si pri skle zapálite zapaľovač , a v skle vydite odraz plamena, pokial sú 3 je to trojsklo. Pokial 2 je to 2 sklo. Ale určite by nikto nepredal 2 sklo namiesto 3 skla.
Odpovedať
@frantisekhavetta vidno 3 plamene. Dakujem za tip. Nezdalo sa mi to lebo medzera na tretie sklo medzi dist. ramikom tzv. duplexom nie je rovnaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?