Ake zaluzie na okna???

zdravim vospolok. Na jar buduceho roku planujeme zacat s vystavbou RD. Momentalne sme v stadiu riesenia projektu no uz teraz myslim trosku dopredu a preto by som vas poprosil o radu. Co na okna??? Vonkajsie rolety, zaluzie alebo vnutorne rolety alebo zaluzie??? ide o to ze by som potreboval vediet ake su vase skusenosti nakolko po nete je o tom popisane vela a kazdy vychaluje to co by vam najradsej predal. Rad by som vedel vase realne skusenosti. Asi treba vediet co ocakavam takze je to jednoduche proste zatienit okna aby sa nedostalo teplo dnu...Riesim to takto dopredu preto lebo viem ze ak by som sa rozhodol pre vonkajsie tak su take co sa daju zapustizt pod fasadu... Dakujem za akukolvek radu a nazor.
Odpovedať
davam vonkajzie zaluzie, klasika Z90 ... samozrejme elektrricky ovladane okna pojdu zarovno s murom a zaluzie sa pekne schovaju pod 20cm polystyren, ktory pojde na Ytongy ... bude to vyzerat nejako takto:
Odpovedať
@tommy84 Môžeme len pochváliť, že patríte k investorom, ktorí nad tienením rozmýšľajú už vopred. Výber tienenia môžete prispôsobiť svetovým stranám, svojim finančným možnostiam. My sa vždy zákazníkov pýtame, aké sú ich očakávania, čo by malo tienenie spĺňať. Ak jediná vec, ktorú chcete riešiť je zatieniť okná aby sa nedostalo teplo dnu, potom do úvahy prichádza iba exteriérové tienenie. Do fasády sa dá pri správnej predpríprave zapustiť všetko - vonkajšie žalúzie, rolety aj fasádne markízy. Takže odporúčam navštíviť napríklad naše Štúdio tieniacej techniky K-system, vybrať si, ktorý typ sa Vám páči, preveriť si koľko čo stojí a následne tomu prispôsobiť stavebnú pripravenosť.
Odpovedať
Urcite vonkajsie žalúzie, nad vnútornými ani nerozmýšľaj.tienenie je oveľa lepšie, o čisteni ani nehovorím. Plus trocha vacsi pocit bezpecnosti.My sme síce dávali robiť až po 11 tich rokoch bývania ale s takou radosťou som tie vnútorné vyhodila! Na terase a v obyvke máme na diaľkové ovládanie, v ostatných izbách na vypínač, je to fajn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@sakura77 ahoj, prosím ťa , môžem sa spýtať, keď ste to robili dodatočne, ako ste to potom realizovali? alebo ste mali nejakú predprípravu? aj my by sme chceli teraz domontovať tie vonkajšie žalúzie, ale manžel vraví, že už to tam nemáme kde dať, keďže to malo byť zapustené do fasády, či? je aj nejaká iná možnosť? ďakujem
Odpovedať
@petrapagacova26 áno dá sa to aj dodatočne ale musí tam byt krycia lišta hore, čiže ti to troška skráti okno. Určite je krajšie a lepšie bez toho ale to sa dá len ked je na to príprava, čo my sme nemali keďže bývame už dlho. Takže dodatočne robene to vyzerá takto, hodím ti foto.
Odpovedať

Odpovedať
Takto to vyzerá vnútri
Odpovedať
@petrapagacova26 Dobrý deň Dá sa to spraviť aj dodatočne. Posielam Vám link na našu stránku aké sú ešte možnosti umiestnenia ex .žalúziíí. Môžete sa zastaviť u nás v ktorejkoľvek pobočke,kde Vám naši pracovníci radi poradia. https://www.ekoprofil.sk/exterierove-... https://www.ekoprofil.sk/referencie/#...
Odpovedať
@ekoprofilpro ďakujem pekne, pošlem rozmery a požiadavky, ešte sa chcem spýtať na možnosť "predsadené" , priznané a v omietke rozumiem, ale predsadené sú niekde nad okno z vonkajšej strany?
Odpovedať
@sakura77 super, ďakujem veľmi pekne a farba je biela, že?
Odpovedať
Profilova fotka
@sakura77 pekne to mate velmi
Odpovedať
@petrapagacova26 nie, klasika strieborná
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sakura77 aha, zdá sa to biela, atá strieborná je v pohode s tými bielymi oknami?my máme tiež biele okná a fasáda je taká krémová s hnedou... hodím ti fotku domu, čo by si povedala aj na ten priznaný box , my mýme beztak malé okná na dome:-)riešim to len preto, lebo muž chce dorobiť také veľké rohové terasové dvere a tam určite chceme ie vonk. žalúzie, len už si myslím, že by to bolo vhodné aj na zvyšné okná, aby to nebolo od veci...
Odpovedať
@sakura77 a ešte zozadu, tam vlastne chceme dorobiť to L-ko a dať tam také rohové sklené dvere..., toto sú staré fotky už to máme dorobené:-) len nemám akt. v pc:-)
Odpovedať
@ekoprofilpro Dobrý deň, chcem sa teda informovať na cenu vonkajších žalúzií - 1500 x2380 mm - okno fix/hlinníkové, zdvižno-posuvné dvere 2200x2380 cm - aj s montážou, + zvažujeme žalúzie na okná 820x1200 mm - 8ks. Ďakujem vopred s pozdravom Pagáčová
Odpovedať
@petrapagacova26 Dobrý deň Do správy som Vám poslal info. Ďakujeme
Odpovedať
@petrapagacova26 hej je to úplne v pohode aj s bielou, my ich mame aj na dverách z obývačky na terasu a taktiež na terase, mame na juhozápad terasu takže poobede keď je v lete veľký upek tak môžeme stiahnuť tiež. Najprv sme mali len tú na terase, ta bola prvá, potom na obyvke a nakoniec sme sa rozhodli všade😁 obyvku a terasu mame na ovládač, keďže sne ho už párkrát odpasli tak do izieb sme dali na vypínače, je to fajn tiež.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?